Илуминати

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не се сеќавам за бафомет да си кажал нешто.
Богами и за сатана(ел).
Демек нема ел и ти си атеист.....овој веќе не е бог. :)
Одговорено е, ама полесно е само да се каже без да се провери. Еве:
http://forum.kajgana.com/threads/Пентаграм-што-значи.37553/page-2#post-3566645
Уште пред една година, ако се потрудам можам уште десетина постови да ти најдам мои каде е објаснувано.

K

Khabs Staadnau

Гостин
Ај ти како сатанист информирај не, да знаеме повеќе. :)
Што би знаел некој за ритуалите доколку не ги практикува?
Кажи и нешто за бафомет, може ќе се научи нешто.
Освен критики за јахве друго не прочитав од тебе.
Дај проповедај нешто од твојата религија, може и
некој да ти се приклучи....од кај да знаеш.
Никој кој правилно практицирал било каков ритуал нема никогаш отворено да проговори за тоа.Практиката, прво е интимна работа второ не може да се опише искуството.
Од друга страна пак, филозофскиот аспект на едно учење е многу полесен за разглабање и дебатирање но затоа пак е и многу лесен за демантирање и дискредитирање
од страна на надворешни ликови.
Трета работа која не ти ја спомнале е едно телемитско начело "argue not, convert not, talk not over much".

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Никој кој правилно практицирал било каков ритуал нема никогаш отворено да проговори за тоа.Практиката, прво е интимна работа второ не може да се опише искуството.
Од друга страна пак, филозофскиот аспект на едно учење е многу полесен за разглабање и дебатирање но затоа пак е и многу лесен за демантирање и дискредитирање
од страна на надворешни ликови.
Трета работа која не ти ја спомнале е едно телемитско начело "argue not, convert not, talk not over much".
Me интересира придобивката од сето тоа.
Што си добил од тоа, во случај ако имаш практицирано нешто.
За другово што кажа, најверојатно е така....иако со
сигурност нема да знам. Не ме интересира садењето тикви
со рогатиот(рогатите) :D

K

Khabs Staadnau

Гостин
Me интересира придобивката од сето тоа.
Што си добил од тоа, во случај ако имаш практицирано нешто.
За другово што кажа, најверојатно е така....иако со
сигурност нема да знам. Не ме интересира садењето тикви
со рогатиот(рогатите) :D
Секоја вежба има своја цел. Постојат вежби за контрола на говорот, мислата, моториката и слично. Ова како пример.
Сепак, обемен дел од праксата е всушност спиритуална Јога. И самиот Кроули прави обид да го оттргне мамбо-џамбо облакот од јогата во "8 lectures on yoga".
Сега, ако валидна придобивка за тебе е спознавање на вистинското себство, тогаш во ред.Ако не, пак во ред.
Инаку, ако целиш кон по...опипливи резултати или пак резултати во поблиска иднина, бесмислено е да се обидам да ги докажам.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.259
Поени од реакции
12.266
Секоја вежба има своја цел. Постојат вежби за контрола на говорот, мислата, моториката и слично. Ова како пример.
Сепак, обемен дел од праксата е всушност спиритуална Јога. И самиот Кроули прави обид да го оттргне мамбо-џамбо облакот од јогата во "8 lectures on yoga".
Сега, ако валидна придобивка за тебе е спознавање на вистинското себство, тогаш во ред.Ако не, пак во ред.
Инаку, ако целиш кон по...опипливи резултати или пак резултати во поблиска иднина, бесмислено е да се обидам да ги докажам.
Темата е Илуминати(сигурно оние... баварските илуминати од XVII век) а не Кроули, праксите на О.Т.О. и слично:)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Темата е Илуминати(сигурно оние... баварските илуминати од XVII век) а не Кроули, праксите на О.Т.О. и слично:)
Абе па Алистер е тесно поврзан со илуминатите.
Нема ништо офтопик овде.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.259
Поени од реакции
12.266
Абе па Алистер е тесно поврзан со илуминатите.
Нема ништо офтопик овде.
Ти пак вчера прочита нешто од Али, или пак се запозна со неговите мудрувања па знаеш кај бил тој и што... :)
Сите се илуминати тие... :)
Али, Дион, Бардон, Леви, Вивекананда, Патанџали... :)

П.С. Некои автори велат и Исус бил во тоа тајно братство ама издал некои тајни па го распнале како казна! :)
Све е тоа илуминати и нивните дела :)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Ова е не е баш поврзано со темава, ама да те прашам. Дали Рон Хабард остана во О.Т.О. до крајот на животот? Или Ксену го пишмани?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.259
Поени од реакции
12.266
Ова е не е баш поврзано со темава, ама да те прашам. Дали Рон Хабард остана во О.Т.О. до крајот на животот? Или Ксену го пишмани?
Велат дека го ишутирале колку што јас знам... колку е точно не знам... Не сум се замарал да истражувам бидејќи не ми е битно а и тешко е за докажување :)

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
legalno neregistrirano zdruzenie na luge ,zdruzeni so cel da vlijaat na drzavata za nivno licno zbogatuvanje -- toa e masonska organizacija, zaebete go kodot na da vinci, i imeto masoni , pisatelot na kodot samo sakal da zaraboti na edna kniga bazirana na megusobno nepovrzani nastani od istorijata, a masoni, pa toa ete se naoslo zaednicko ime za takvite organizacii koi najpoveke gi ima vo demokratskite drzavi --- ova e moeto mislenje za masoni, isto toa se i iluminati ili kojznae uste kakvi iminja postojat

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Не знам дали го знаете ова (веројатно), ама ќе се најде некој што не знае:
напишете во веб пребарувачот illuminati наопаку, и после тоа .com

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Член од
25 август 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Незз дали некој слушнал за илуминати играта објавена во 1995 год. Се работи за 365 карти со различни мотиви за кои најверојатно се работа за идните планови на илуминатите. доколку одите на албумот и пребарате ќе видите дека се предвидени: Атентатот на Трговскиот центар во Њу Јорк , Експлозијата на Пентагон, Свинскиот грип, земјотресот во Јапонија и многу др, Исто така се предвидуваат многу други шокантни работи предвидени за во иднината со цел да се намали бројот на населението и да се контролира популацијата :/ еве и линк http://media.adamdodson.org/index.php/Illuminati-Card-Game/ :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom