Илуминати

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Масоните се тајна организација чија главна цел на делување е воспоставување на новиот светски поредок
-една религија
-еден политички ситем
-една валута
-една армија
-исчезнување на границите и со тоа губење на националниот сувернитет на државите (патриотизмот тотално ќе исчезне)
-Европската Унија е добар модел на новиот светски поредок кој за разлика од Европската Унија ќе биде проширен на цела планета Земја
-главната причина поради која ќе биде воспоставен новиот светски поредок е духовната трансформација низ која поминува човештвото
-според мое мислење календарот на Маите ја опишува духовната трансформација односно во 2012 година ќе биде воспоставен новиот светски поредок
-организиранат религија ќе биде уништена дословно ( бидејќи религијата е главната кочница за обединувањето) религијата заедно со границите се продукт на човечката несовршеност и како такви ќе бидат неповратно уништени
Глеј што си бил паметен порано. Што ти се случи?

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.718
Поени од реакции
17.629
Нз дали некој друг има забележано дека во неколку цркви на врвот на таванот го има точно тоа око низ Македонија на пример во СВ. Димитрија црквата во Битола ....

Член од
8 октомври 2011
Мислења
44
Поени од реакции
8
Нз дали некој друг има забележано дека во неколку цркви на врвот на таванот го има точно тоа око низ Македонија на пример во СВ. Димитрија црквата во Битола ....
То е точно (y)

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Око кое ѕирка во триаголник го има во село Гари во црквата света Богородица само оваа слика успеав да ја најдам

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Кое тешко срање е видеото... америте и нивната параноја никогаш не престанеле да ме изненадуваат.

DarthKaran

Gray Jedi
Член од
4 јули 2008
Мислења
141
Поени од реакции
123
Vo sredinata na Pentagramot se iscrtuva samiot Pentagon.
ако мислиш на обликот пентагон односно петтоаголник, тогаш логично е тоа, во секој пентаграм т.е. петокрака се содржи пентагон. и околу прентаграмот исто така.
а ако мислиш на зградата на пентагон, тогаш не е точно зашто таа е надвор од овој план на градот. врвот на пентаграмот е белата куќа

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.267
Поени од реакции
12.270
Мислите дека баварските илуминати ја предале моќтта во новиот свет? :)
Зарем? :)
Европа никогаш нема да се откаже макар тоа да води и до нова трета светска војна!

P.S. А бидејќи се палите на youtube.com, повелете :)

Член од
23 октомври 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Најверојатно мислиш на Анунаките.Колку што сум разбрал од тоа што сум прочитал тоа се вонземски суштества кои биле обожувани од Сумерите и Вавилонците.Се смета дека оваа раса го создала човештвото за да им служи.Е сега ова е тесно поврзано со христијанството.
Имено за лидери на оваа раса се сметаат Ану и Ки кои илуминатите во библијата ги распознаваат како Бог и Сатаната.
Е сега илуминатите како сатанисти веруваат дека Ки(Сатаната)се залага за доброто и развојот на човештвото додека Ану(Господ) има план да не држи во сенка т.е уназадени и необразовани за да може полесно да завладее со нас.
Колку е точно не знам ама малку гуглање нема да ви штети :vozbud:
E, mnogu ti e ubav avatarot - simbol na Satanistite, so site vodovi kabalisticki zvezdi. . Pa duri i petokrakata na Baphomet si ja stavil ! Od neznaenje, od glupost, ili od privrzanost kon Silata na Zloto ? Najverojatno e poslednoto, zasto, vidi, zdrava i pametna dusha ne stava satanski zvezdi nitu se narekuva "king of deathless soul". Na prv pogled e mornicavo..a koga ke se analizira podlaboko e uste pozastrasuvacko vo kakvi temni i matni vodi ti otisla dushata ! Si se izlagal? Te prevari satana ? Golemi se dlabinite satanski. Vrati se po praviot, hristijanski/pravoslaven pat. Ako si so niv, toa e zasto ti dale pari. A ti ja zele dusata. Vrati se po Bozjiot Pat. ZASTO TOJ E ALFA I OMEGA, POCETOK I KRAJ.

K

Khabs Staadnau

Гостин
E, mnogu ti e ubav avatarot - simbol na Satanistite, so site vodovi kabalisticki zvezdi. . Pa duri i petokrakata na Baphomet si ja stavil ! Od neznaenje, od glupost, ili od privrzanost kon Silata na Zloto ? Najverojatno e poslednoto, zasto, vidi, zdrava i pametna dusha ne stava satanski zvezdi nitu se narekuva "king of deathless soul". Na prv pogled e mornicavo..a koga ke se analizira podlaboko e uste pozastrasuvacko vo kakvi temni i matni vodi ti otisla dushata ! Si se izlagal? Te prevari satana ? Golemi se dlabinite satanski. Vrati se po praviot, hristijanski/pravoslaven pat. Ako si so niv, toa e zasto ti dale pari. A ti ja zele dusata. Vrati se po Bozjiot Pat. ZASTO TOJ E ALFA I OMEGA, POCETOK I KRAJ.
:pos:

Види бе, љубов моја. На која основа ти овие симболи ги поврзуваш со злото?
Дали воопшто имаш било каква идеја како се контеплирани симболите од моја страна и воопшто кое учење го следам?
Не скокај во заклучоци, презирам брзоплети луѓе а твојата посебно ме изиритира. Тоа што е заштрашувачко е твојата очигледна игнорантност и затворен поглед према се освен, очигледно догматиците на кои им се поклонуваш.
Дали воопшто знаеш за каква хиерархија се работи? Зошто сум се нарекол King?
Кој си ти да тврдиш дека ми дале пари? Кој си ти да СВЕДОЧИШ ЛАЖНО?!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А што знаеш ти за кабалата? Што знаеш за Бафомет? Што знаеш за Сатанизмот?
Најискрено ме интересира, што знаеш за горе споменативе?
Што е кабалата? Од каде потекнува поимот "Бафомет", Колку видови Сатанизам има? Кој се нивните основоположници?
Кога јас нешто критикувам, првин проучувам и се запознавам со темата или областа.

А за тоа кој и што е зло, еве ти еден цитат за твојот "Праведен и добар" бог:

Левит:
21 ‘Ако се противите уште и натаму, ако не сакате да Ме послушате седумкратно ќе ги зголемам врз вас раните за вашите гревови.
22 Ќе ги пуштам горските ѕверови на вас за да ве лишат од децата, за да ви го издават добитокот и ќе ве намалат, така што патиштата ќе ви запустат.’
23 ‘Ако и тоа не ве поправи, па ако продолжите со живеењето што Ми се противи,
24 тогаш и Јас ќе ви се спротивам вам и Самиот ќе ве удрам седумкратно за вашите гревови.
25 Ќе доведам меч на вас, нека се искали со одмазда за Заветот. А кога ќе се соберете во вашите градови, ќе испратам помор на вас, и ќе бидете предадени во рацете на непријателот.
26 А кога ќе ви го прекратам снабдувањето со леб; десет жени ќе ви печат леб во една печка; ќе ви дадам леб со мерка. Ќе јадете, но нема да бидете сити.’
27 ‘Ако и после тоа не Ме послушате, туку Ми се спротивставувате и натаму,
28 и Јас ќе ви се спротивставувам - ќе ве казнам седумкратно за вашите гревови.
29 Ќе јадете месо од вашите синови, ќе јадете месо од вашите ќерки.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А што знаеш ти за кабалата? Што знаеш за Бафомет? Што знаеш за Сатанизмот?
Најискрено ме интересира, што знаеш за горе споменативе?
Што е кабалата? Од каде потекнува поимот "Бафомет", Колку видови Сатанизам има? Кој се нивните основоположници?
Кога јас нешто критикувам, првин проучувам и се запознавам со темата или областа.

А за тоа кој и што е зло, еве ти еден цитат за твојот "Праведен и добар" бог:

Левит:
21 ‘Ако се противите уште и натаму, ако не сакате да Ме послушате седумкратно ќе ги зголемам врз вас раните за вашите гревови.
22 Ќе ги пуштам горските ѕверови на вас за да ве лишат од децата, за да ви го издават добитокот и ќе ве намалат, така што патиштата ќе ви запустат.’
23 ‘Ако и тоа не ве поправи, па ако продолжите со живеењето што Ми се противи,
24 тогаш и Јас ќе ви се спротивам вам и Самиот ќе ве удрам седумкратно за вашите гревови.
25 Ќе доведам меч на вас, нека се искали со одмазда за Заветот. А кога ќе се соберете во вашите градови, ќе испратам помор на вас, и ќе бидете предадени во рацете на непријателот.
26 А кога ќе ви го прекратам снабдувањето со леб; десет жени ќе ви печат леб во една печка; ќе ви дадам леб со мерка. Ќе јадете, но нема да бидете сити.’
27 ‘Ако и после тоа не Ме послушате, туку Ми се спротивставувате и натаму,
28 и Јас ќе ви се спротивставувам - ќе ве казнам седумкратно за вашите гревови.
29 Ќе јадете месо од вашите синови, ќе јадете месо од вашите ќерки.
Ај ти како сатанист информирај не, да знаеме повеќе. :)
Што би знаел некој за ритуалите доколку не ги практикува?
Кажи и нешто за бафомет, може ќе се научи нешто.
Освен критики за јахве друго не прочитав од тебе.
Дај проповедај нешто од твојата религија, може и
некој да ти се приклучи....од кај да знаеш.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ај ти како сатанист информирај не, да знаеме повеќе. :)
Што би знаел некој за ритуалите доколку не ги практикува?
Кажи и нешто за бафомет, може ќе се научи нешто.
Освен критики за јахве друго не прочитав од тебе.
Дај проповедај нешто од твојата религија, може и
некој да ти се приклучи....од кај да знаеш.
Има соодветни теми, на кој е објаснувано и објаснувано!
Ти сакаш во еден пост да ти ги сумирам сите информации кој сум ги дал на форумов?
Ако не си прочитал ништо освен критики, значи дека си скокал тоа што не ти одговара. Ако јас не сум објаснувал, ако јас не сум давал аргументи тогаш кој?
И нема потреба да се приклучува никој, тие што треба самите го наоѓаат патот. Останатите бараат спасители и пастири да ги водат и спасуваат.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Има соодветни теми, на кој е објаснувано и објаснувано!
Ти сакаш во еден пост да ти ги сумирам сите информации кој сум ги дал на форумов?
Ако не си прочитал ништо освен критики, значи дека си скокал тоа што не ти одговара. Ако јас не сум објаснувал, ако јас не сум давал аргументи тогаш кој?
И нема потреба да се приклучува никој, тие што треба самите го наоѓаат патот. Останатите бараат спасители и пастири да ги водат и спасуваат.
Не се сеќавам за бафомет да си кажал нешто.
Богами и за сатана(ел).
Демек нема ел и ти си атеист.....овој веќе не е бог. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom