Илуминати

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување
Не се сеќавам за бафомет да си кажал нешто.
Богами и за сатана(ел).
Демек нема ел и ти си атеист.....овој веќе не е бог. :)
Одговорено е, ама полесно е само да се каже без да се провери. Еве:
http://forum.kajgana.com/threads/Пентаграм-што-значи.37553/page-2#post-3566645
Уште пред една година, ако се потрудам можам уште десетина постови да ти најдам мои каде е објаснувано.

Ај ти како сатанист информирај не, да знаеме повеќе. :)
Што би знаел некој за ритуалите доколку не ги практикува?
Кажи и нешто за бафомет, може ќе се научи нешто.
Освен критики за јахве друго не прочитав од тебе.
Дај проповедај нешто од твојата религија, може и
некој да ти се приклучи....од кај да знаеш.

Никој кој правилно практицирал било каков ритуал нема никогаш отворено да проговори за тоа.Практиката, прво е интимна работа второ не може да се опише искуството.
Од друга страна пак, филозофскиот аспект на едно учење е многу полесен за разглабање и дебатирање но затоа пак е и многу лесен за демантирање и дискредитирање
од страна на надворешни ликови.
Трета работа која не ти ја спомнале е едно телемитско начело "argue not, convert not, talk not over much".

Никој кој правилно практицирал било каков ритуал нема никогаш отворено да проговори за тоа.Практиката, прво е интимна работа второ не може да се опише искуството.
Од друга страна пак, филозофскиот аспект на едно учење е многу полесен за разглабање и дебатирање но затоа пак е и многу лесен за демантирање и дискредитирање
од страна на надворешни ликови.
Трета работа која не ти ја спомнале е едно телемитско начело "argue not, convert not, talk not over much".
Me интересира придобивката од сето тоа.
Што си добил од тоа, во случај ако имаш практицирано нешто.
За другово што кажа, најверојатно е така....иако со
сигурност нема да знам. Не ме интересира садењето тикви
со рогатиот(рогатите) :D

Me интересира придобивката од сето тоа.
Што си добил од тоа, во случај ако имаш практицирано нешто.
За другово што кажа, најверојатно е така....иако со
сигурност нема да знам. Не ме интересира садењето тикви
со рогатиот(рогатите) :D

Секоја вежба има своја цел. Постојат вежби за контрола на говорот, мислата, моториката и слично. Ова како пример.
Сепак, обемен дел од праксата е всушност спиритуална Јога. И самиот Кроули прави обид да го оттргне мамбо-џамбо облакот од јогата во "8 lectures on yoga".
Сега, ако валидна придобивка за тебе е спознавање на вистинското себство, тогаш во ред.Ако не, пак во ред.
Инаку, ако целиш кон по...опипливи резултати или пак резултати во поблиска иднина, бесмислено е да се обидам да ги докажам.

Секоја вежба има своја цел. Постојат вежби за контрола на говорот, мислата, моториката и слично. Ова како пример.
Сепак, обемен дел од праксата е всушност спиритуална Јога. И самиот Кроули прави обид да го оттргне мамбо-џамбо облакот од јогата во "8 lectures on yoga".
Сега, ако валидна придобивка за тебе е спознавање на вистинското себство, тогаш во ред.Ако не, пак во ред.
Инаку, ако целиш кон по...опипливи резултати или пак резултати во поблиска иднина, бесмислено е да се обидам да ги докажам.

Темата е Илуминати(сигурно оние... баварските илуминати од XVII век) а не Кроули, праксите на О.Т.О. и слично:)

Темата е Илуминати(сигурно оние... баварските илуминати од XVII век) а не Кроули, праксите на О.Т.О. и слично:)
Абе па Алистер е тесно поврзан со илуминатите.
Нема ништо офтопик овде.

Абе па Алистер е тесно поврзан со илуминатите.
Нема ништо офтопик овде.

Ти пак вчера прочита нешто од Али, или пак се запозна со неговите мудрувања па знаеш кај бил тој и што... :)
Сите се илуминати тие... :)
Али, Дион, Бардон, Леви, Вивекананда, Патанџали... :)

П.С. Некои автори велат и Исус бил во тоа тајно братство ама издал некои тајни па го распнале како казна! :)
Све е тоа илуминати и нивните дела :)

Ова е не е баш поврзано со темава, ама да те прашам. Дали Рон Хабард остана во О.Т.О. до крајот на животот? Или Ксену го пишмани?

Ова е не е баш поврзано со темава, ама да те прашам. Дали Рон Хабард остана во О.Т.О. до крајот на животот? Или Ксену го пишмани?

Велат дека го ишутирале колку што јас знам... колку е точно не знам... Не сум се замарал да истражувам бидејќи не ми е битно а и тешко е за докажување :)

legalno neregistrirano zdruzenie na luge ,zdruzeni so cel da vlijaat na drzavata za nivno licno zbogatuvanje -- toa e masonska organizacija, zaebete go kodot na da vinci, i imeto masoni , pisatelot na kodot samo sakal da zaraboti na edna kniga bazirana na megusobno nepovrzani nastani od istorijata, a masoni, pa toa ete se naoslo zaednicko ime za takvite organizacii koi najpoveke gi ima vo demokratskite drzavi --- ova e moeto mislenje za masoni, isto toa se i iluminati ili kojznae uste kakvi iminja postojat

Не знам дали го знаете ова (веројатно), ама ќе се најде некој што не знае:
напишете во веб пребарувачот illuminati наопаку, и после тоа .com

Незз дали некој слушнал за илуминати играта објавена во 1995 год. Се работи за 365 карти со различни мотиви за кои најверојатно се работа за идните планови на илуминатите. доколку одите на албумот и пребарате ќе видите дека се предвидени: Атентатот на Трговскиот центар во Њу Јорк , Експлозијата на Пентагон, Свинскиот грип, земјотресот во Јапонија и многу др, Исто така се предвидуваат многу други шокантни работи предвидени за во иднината со цел да се намали бројот на населението и да се контролира популацијата :/ еве и линк http://media.adamdodson.org/index.php/Illuminati-Card-Game/ :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom