Избор за песна за Евровизија 2010

Статус
Затворена за нови мислења.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
decki...koga bese finaleto imav germanski gosti doma i bas im kazav deka ima finale za nasa pesna za oslo ..pa sakaa da pogledaat (preku satelitska) .Site ama bukvalno site bea vooduseveni od pesnata na vlatko lozanovski i bea sigurni deka toj ke pobedi. Sepak mu posakuvam uspeh i sreka na Gjoko vo Oslo.pozdrav



Losa e pesnata ne deka Gjoko e los pejac ili pak ostanatite sto go pridruzuvaat, ednostavno ne vleguva vo uvo ako sakas 100 pati preslusaj ja dzabe e, mnogu loso ke pomineme ovaa godina na evrovizija ama pa toa ne i nekoja novost sekoja godina ist film gleame, samo krivo mi e sto nema pravednost koga izbirame pesna za na evrovizija, koe im e toa ziri be se znae narodot odbira pesna ne zirito, ziri ne ni treba da postoi koga se izbira pesna.

silataaaaa , krilaaaataaa , preku site nebaaaaaa...... ft. bily zver ???? .... abe daj ne zaebavaj....begaj tamo.....mizerija !!!



do koga be da cekame da naprajte edna slager pesna? So ova na evrovizija be da vi ebam mozokot? Uh..... da imam sila ic da ne ve gledam . Dobro be na koj stranec ova gnasotija od pesna ke mu dojdi na usta da si ja podzapej i da mu ostavi nekoj vpecatok od prvoto slusanje.
Ista kako lani duri i polosa. I proslite godini beja losi ali so ovie posledni dve godini !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UFFFFFFFF


Auuu loso




Lugje dajte i mene ne mi bese favorit......ama sea so da se pravi mora da go podrzime....pa i ne ee tolku losa.....NAPRED GJOKO...Makedonija e so tebe....


Ova Makedoncite ne sakaat da go slusat, pa Evropa.


zaradi vakvi idioti se sramam sto sum makedonec.
se nadevam deka prv ce ispadne da ne ne bruka i ponatamu.




еве како македонија изреагира ^ на ново-избраната песна за на ЈуровиЖн ^
 

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.345
Поени од реакции
7.469
А бе Ѓоко, хепа Ѓоко... парите потрошени за подмитување, се надевам ќе ги извади после по тезгите кои што ги пее.

Во врска со Осло, ќе биде ко Владо Јаневски во Бирнимгем. Убо пееше, убо изгледаше, се пласираше при дното. :smir:
 

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
Нека му е со среќа...

А шо читам некои: Лани некст тајм да не беа подобри..ова она!

Ако се сеќавате лани Некст Тајм беа избрани од публиката и какви такви важно публиката ги сакаше, а оваа година:nesvest:.
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Во врска со Осло, ќе биде ко Владо Јаневски во Бирнимгем. Убо пееше, убо изгледаше, се пласираше при дното. :smir:
Абе Владо убаво пееше,ама бек вокалот беше погласен од него (Тања).Незнам дали се сеќаваш дека го победи Гиш,кој имаше евровизиска песна и сценски настап.
 
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.031
Јас досега единствено што успеав да сватам во врска со Евровизија е дека толку многу нема правило што ќе победи, тоа е чудо едно!
Се сеќавате ли на финците? Да не беше певлива нивната песна? Кај нас публиката гласаше за Влатко, на некои од нас им се свиѓаше песната, на некои не. Публиката е првичен тригер за успехот на песната. Не се сложувам со она: попалени девојчиња гласале; ако е така, тогаш Влатко ќе го бендисаат и пошироко, популацијата пропорционално расте.
Песната на Ѓоко има интересни елементи: гитара добра, хип-хоп момент во простор :) ... И не е толку лоша песната... Влатко Лозановски имаше Евровизиска песна: лесна и певлива но мислам дека се сменија времињата кога шлагерчиња поминуваа на овој ивент...
 

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.279
Поени од реакции
27.744
Нашава песна во споредба со другите евровизиски песни е дежа ву. Веќе видена и слушната. Ама тука во Македонија ќе се пее, пошто Македонија ги сака плагијатите.
 

DVX

Член од
22 мај 2009
Мислења
85
Поени од реакции
5
Песната не ми се допаѓа многу, ама Ѓоко е квалитетен вокал и верувам дека ќе го извади најдоброто од песната. Со среќа нека му е. :smir: А на Влатко Илиевски ич не ми се свиѓа песната, таа лани што ја прати беше 100 пати подобра. Може он и подобро.

И Павароти да си, џабе ти е вокалот ако немаш добра песна. Ѓоко подобар вокал е од Тоше? А што направи Тоше во Истанбул? Мислам дека песната на Ѓоко е обична сезонска песна што ќе се слуша цело лето и ќе се заборави, а на Евровизија ќе се пласира во долниот дел на табелата, ако воопшто и влезе во финалето. Влатко Илиевски имаше топ евровизиска песна. Настапот и аутфитот му беше едноставен ама пресимпатичен и беше во склад со мелодијата. Ако ништо друго, уште еднаш се покажа дека Ристо Самарџиев е феноменален композитор, голема штета е што е потценет.
 

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Незнам зошто не се откажеме од Евровизија, така само безвезе учествуваме :toe:
 
Г

Господ

Гостин
Таа циганката не ја бива ни во Шутка паркинг на црно да наплаќа:tapp:
Ко што би рекле дебелине од Бугарскиот Идол:Фалшиво,фалшиво:toe:
 

SweetGirl*

мудар посматрач
Член од
9 декември 2009
Мислења
141
Поени од реакции
119
Песнава за Евровизија шо ја одбраа е ЖМК..... Да одеше Влатко Илиевски или Влатко Лозановски ќе беше сто пати поарно...Бар кај Влатко Илиевски има шо да се види додека ја слушаш песната..сценскиот настап му беше закон....
 
Член од
26 октомври 2009
Мислења
36
Поени од реакции
2
kako i da e . .. nema da vlezeme ni u polufinale/finale so i da ima . . .
 
Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
Добра е песната. Прв пат балада ако не се лажам праќаме. Звучи моќно. Ѓоко е добар вокал, пее добри песни. Секоја песна му е хит. За Влатко гласаат сите напалени тинејџерки. А во последно време тинејџерската публика ја отера у курац музиката. Сите награди ги жнеат Лејди Гага, Токио Хотел и други плашила за деца. Оттука повеќе верувам на избор на жири отколку на ваква публика. Влатче бече ОК но може и подобро. Може и подобро иако имаше впечатлив настап. Ама мислам дека преку глава ни се качија кловнови на сцена.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom