concrete
alte Esel
- Член од
- 22 март 2005
- Мислења
- 12.248
- Поени од реакции
- 1.703
APSOLUTNO DA!!!Дали би било добра идеа да се инвестира во рестарвација на стари возила [ oldtajmer`и], и потоа да се продаваат надвор од државата ?? Во Македонија има некои возила кои ги ценат во странство.. Пример,нашето “фиче” во Италија чини 1.500евра… VW бубата чини и до 5.000евра
Ne se raboti tuka za mnogu vozila, za mala rabotilnica (uslovno mala) plus kooperanti, 20-30 vozila godisno e top. Tie ne odat pod kriteriumot na novite standardi...potrebno e da bidat restavrirani na nivo na izlezeno od fabrika. Sto poprecizno toa poskapo.... se raboti za kolekcionerski primeroci. Prepravkata i adaptacijata na buba , ala HPKonigorski e druga rabota i posebna prikazna...Нашето фичо полека изчезнува од улици ама сепак можи можиш да најдиш доволно за ваков бизнис. Купваш за некоја стотка а шиткаш цената шо ја спомна. Имаш релативно мала маргина ако ги земиш во предвид трошоците за пимпање, транспорт, и сл. (не заборавај сигурно му треба посалам мотор) Се на се неколку стотки профит на фиќо, така да за солидна заработувачка ти требаат мноогу вакви. Од друга страна ако можиш да најдиш доволно Буби имаш далеку солидна маргина ама како шо кажав мислам дека немаме премногу буби, треба да си најдиш извор. +не заборавај на сите еколошки стандарди шо треба да ги исполнува колата пред да ја увезиш во некоја цивилизирана земја. Се на се интересна идеја али ... треба да си го испиташ пазарот. Баш ме интересира како можи да се покажи.