Зошто црвената боја се смета за к*рвинска?

Anele

princess without a crown*
Член од
3 јануари 2009
Мислења
135
Поени од реакции
4
Obozavam crven karmin i crveni nokti iskombinirano so crna obleka. Bas izgleda provokativno i so vkus...kurvinski vo zavisnost od licnosta so gi nosi...

Член од
21 декември 2008
Мислења
213
Поени од реакции
15
Roxanne, you don't have to put on the red light
Those days are over
You don't have to sell your body to the night
Roxanne, you don't have to wear that dress tonight
Walk the streets for money
You don't care if its wrong or if its right

:helou:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Уште еден комплекс на поранепното македонско типично патријархално семејство... Да не речам прозивод на минатато социјалистичко и комунистичко уредување на земјава...
За мене црвената боја секогаш претставувала боја на живот, на победа, на разиграност...
Повеќе би рекол дека не црвената, туку црвената, и сите дреч работи се сместени во кош на ку*вински работи....

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Не можам да ги сватам луѓево. Налакирај се со црвен лак - к*рвински. Облечи нешто црвено - к*рвинско. Стави црвен кармин - к*рвински. Аман!!! Како тоа црвената боја да ја сметаат за к*рвинска? Кога тоа се случи? Каде го пишува тоа? А облечеш нешто црвено, добиваш некои чудни погледи од околината. Црвената боја претсатвува боја на заводливост, страст, љубов... А не на неморалност. Денес си неморална девојка ако сакаш црвено на тебе да имаш, а тоа што младиве девојки се шетаат со минич до под г'з од кој зирка тангата, деколте до папук, шминка од ПИНК телевизија, со цигарот во една, а пивото во друга рака ОК треба да биде? Од каде дојде овој глупав стереотип? Или само се работи за неиформираност?

Кој те лажел розевата е курвинска боја :helou:

Morbid

грофица
Член од
6 јануари 2009
Мислења
109
Поени од реакции
12
курвинска ја сметаат оти има многу девојки кои незнаат добро да ја искомбинираат црвената боја или погрешно го употребуваат црвениот кармин, сето тоа правејки го во обид да изгледаат по женствено или посекси а несвесни се дека се прилично смешни

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Боја си е боја, прашање на вкус. Не глеам причина зашто би била к*рвинска.:jaj:
точно, боја си е боја, сеа некои што имаат предрасуди и така гледаат на работите, незнам шо да кажам :toe:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Не е курвинска, таман работа. Мене ми е баш симпатична и пријатна ... :wink:

Член од
10 јануари 2009
Мислења
28
Поени од реакции
1
Ако се облече девојка целосно во црвено не ми делува убаво и можеби делува премногу еротично, а со тоа и курвинско.

Многу зависи и девојката како го носи тоа.
Ако девојката облече деколте огромно со црвена блуза и црвени нокти и црвен кармин и посебно ако е плава и самата се однесува недолично нормално ќе личи на курва. Не дека значи дека е курва ама ете муабети да се збори само по градов. :icon_lol:

Но од друга страна детали црвени или некој деl од гардаробата ако е црвен баш делува секси и до негде еротично, но не и курвинско.
Lак, кармин, нормално блузиче црвено, капутче, сукња, чизми црвени и се тоа добро комбинирано значи не се заедно ама со други бои комбинација е баш топ.
vo celost se soglasuvam so komentarot. crvenata boja e boja na ljubovta, a toa znaci deka crveniot karmin ili lak za nokti, deluva privlecno, pa duri i simpaticno. Pa eve i simbolot na Coca Cola, Dedo Mraz e oblecen vo crveno. taka sto i crvena suknja ili cizmi, osobeno crveno kaputce ubavo stojat na sekoja devojka.

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Црвената боја повеќе ме потсеќа на страст.Не гледам поврзаност на црвената со курвинска или не, нормално дека зависи кој ја носи и како ја комбинира.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.304
Останала ради цревен кармин, кој најчесто (демек) тетките што продаваат секс го користат, или па може да сме криви и ние, што на 3.3 се облакавме у црвено бе..
Како и да е бојата црвена мене поише на љубов ме потсеќа него на било што друго..

Malata

(:
Член од
15 декември 2008
Мислења
136
Поени од реакции
2
Bas crvenata boja na primer. lak crven na noktite izgleda mnogu ubavo i glamurozno neznam zaso kurvinska, toa zavisi od karakterot:smir:

Чингелајче =]

Баба бега xD
Член од
13 јануари 2009
Мислења
20
Поени од реакции
0
Не ги свајчам лујџево...искрено јас не носам мн црвена облека али немам нишо против црвената боја...то ти е исто ко че носиш црна облека и ти речи некој:''Абе зашо си се облекол во црно,на погреб да не одиш?''

така да сметам дека црвената боја не е курвинска..

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Мене еднаш ми кажаа вака-
Треба да знаеш дека црвената боја ја сметаат за курвинска и да си доволно смела да ја носиш!!!

Мене лично ми се допага многу и ја носам зошто да не

Kajgana Shop

На врв Bottom