Зошто црвената боја се смета за к*рвинска?

:oftopic:шо бе Liverpool курви ли се шо имаат црвени десови

црвеното стварно е заводливо, кој шо сака нека рече ако требаше да носат курвите црвено за да ги препознаеме сеа никој немаше да носи црвено, а сепак е застапено, крај краева и нашето знаме е црвено, па ако сме веќе затупени дај да бидеме црвени патриоти него курви:party3:леле ама забегав

Не не. Дедо Мраз е макрото на Баба Мразица која е курва :pos2:

Па пред 2-3 години и јас го има ова мислење....Јбг....модата никогаш не стои,јесте дека бојата на облеката мн 4есто ја оценува ли4носта,ама сите на денешницава се тепаат да бидат ИН...па знаат да се обле4ат во црвено и оние што го мислат тоа!:nesvest:

Глупости. Носи шо ти е ќејф, шминкај се како ти е ќејф. Ако го гледаме сите мислењето на другиве, далеку ке стигниме.

Не можам да ги сватам луѓево. Налакирај се со црвен лак - к*рвински. Облечи нешто црвено - к*рвинско. Стави црвен кармин - к*рвински. Аман!!! Како тоа црвената боја да ја сметаат за к*рвинска? Кога тоа се случи? Каде го пишува тоа? А облечеш нешто црвено, добиваш некои чудни погледи од околината. Црвената боја претсатвува боја на заводливост, страст, љубов... А не на неморалност. Денес си неморална девојка ако сакаш црвено на тебе да имаш, а тоа што младиве девојки се шетаат со минич до под г'з од кој зирка тангата, деколте до папук, шминка од ПИНК телевизија, со цигарот во една, а пивото во друга рака ОК треба да биде? Од каде дојде овој глупав стереотип? Или само се работи за неиформираност?
Епа ако ја носат курви курвинска е а ако ја носи некој како мене не е. :)

Не е курвинска него е јака и заводлива бојата...кој и да ја носи привлекува внимание. Курвите не се определуваат според бојата што ја носат :wink: све е до понашање !!!

тоа се некои несмислени определби исто како што е и со црната боја, можеби црвената бој аповеќе привлекува затоа што е по впечатлива и воочлива, но тоа не значи дека таа девојка што ке носи црвено е курва, на крај краева тоа е само боја, а курвите не се определваат според бојата, туку според нештата што практикуваат да ги прават во животот.

Кога некоја девојка носи црвена облека тоа привлекува, предизвикува брза перцепција од околината, а според мене е најсекси боја во комбинација со црната.

Црвена долна облека( плус чипка и сатен) е дефинитивно нај нај нај нај секси... најмногу предизвикува.

Мене па ептен убава боја ми е црвената. Воопшто не делува курвински, може само провокативно...

Како воопшто може боја да е курвинска ?
Парче облека , да , може да биде курвинско, за боја не ми е баш јасно.
Воопшто не ми изгледа курвинска ..

Како воопшто може боја да е курвинска ?
Парче облека , да , може да биде курвинско, за боја не ми е баш јасно.
Воопшто не ми изгледа курвинска ..
Стварно брат во право си на пример јас кога спортувам имам некој приоритет да носам црвено(почесто црвени дресови за кошарка)и сега јас сум жиголо или што е работава//
:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

А да направеме анкета, кои ја сметаат црвената боја за курвинска, а кои не?
Сериозно, има ли такви што можат да наречат боја курвинска?

Боја си е боја, прашање на вкус. Не глеам причина зашто би била к*рвинска.:jaj:

Не знам стварно. И мене ептен ми се чудни луѓево. А црвената боја ми е омилена. Симболизира љубов, страст и некако многу фатално изгледа, особено на некоја плава женска. Ми се допаѓа како и стои црвениот кармин на Хтина. :helou:

1394647074_7d1267315f.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom