- Член од
- 31 октомври 2010
- Мислења
- 338
- Поени од реакции
- 59
Не ви се чини дека ни ја трујат нацијата? Мислам на медиумите кои се единствениот прозорец низ кој засега гледа народната маса.
Турски серии и бистрење политика, и тоа треба да го следиме секој ден ????????
Србија се занимава слично со ваков менатлитет, накај Хрватска е веќе многу поинаку, а Совенија е сосема друга приказна.
Само квизот „милионер“ на Хрватската ТВ изобилуваше со прашања од национален карактер, за разлика од нашиот.
Политички емисии си имаат точен термин а, турско -шпански серии- една или ни една.
Во Словенија ќе ве преплават билборди со начин на исхрана, теретани, планински масиви, ски центри, рекреативни центри. Се за здрава нација.
Зошто го дозволуваме сето ова се прашувам?
Би сакала информативни емисии за фондови, за нови програми за решавање на егистенциски прашања на младите, за нови едукативни програми за хипер активни и надпроисечно интелегентни деца, за граѓанско право, совети од лекар, правила за добро здравје и добар живот.
Би сакала добра драма, акција, трилер игран филм.
Емиси од етички карактер, насоки за младите во животот, социјални теми...
Што не замараат?
Убаво си бев скарана со телевизорот, денес што ѓавол ме натера да го пуштам!
Имам ли право?
Турски серии и бистрење политика, и тоа треба да го следиме секој ден ????????
Србија се занимава слично со ваков менатлитет, накај Хрватска е веќе многу поинаку, а Совенија е сосема друга приказна.
Само квизот „милионер“ на Хрватската ТВ изобилуваше со прашања од национален карактер, за разлика од нашиот.
Политички емисии си имаат точен термин а, турско -шпански серии- една или ни една.
Во Словенија ќе ве преплават билборди со начин на исхрана, теретани, планински масиви, ски центри, рекреативни центри. Се за здрава нација.
Зошто го дозволуваме сето ова се прашувам?
Би сакала информативни емисии за фондови, за нови програми за решавање на егистенциски прашања на младите, за нови едукативни програми за хипер активни и надпроисечно интелегентни деца, за граѓанско право, совети од лекар, правила за добро здравје и добар живот.
Би сакала добра драма, акција, трилер игран филм.
Емиси од етички карактер, насоки за младите во животот, социјални теми...
Што не замараат?
Убаво си бев скарана со телевизорот, денес што ѓавол ме натера да го пуштам!
Имам ли право?