Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Баш така. Секој е слободен да избере дали ќе верува или нема да верува во нешто. Овој форум е за споделување мисли и гледишта кон работите за кои ќе се дикутира. Прашањето беше Зошто атеистие ги напаѓаат религиозните. Не значи ако си го кажеш мислењето и ако не се согласиш со некога по default го напаѓаш. Како и да е ако се согласи ме со се што ќе се каже овде тогаш „темите“ на форумот би биле кратки и досадни. Според мене, можеш многу да научиш ако го следиш мислењето на другите. Ако не друго нашите софорумџии, кој далеку се „поначитани“ од мене можат да ме упатат кон нешто за кое секогаш сум се интересирала но не сум била доволно предизвикана за да земам и да читам повеќе за тоа, но сега сум и затоа им се заблагодарувам
Мојата првична забелешка беше за милитантниот атеизам и отсуството на толеранција. Имам малку подолго форумско искуство од тебе и сум учествувал во дискусии на форумов, многу од атеистите ги сметам за свои форумски пријатели, така што те молам, не ми држи лекции за форумски протокол.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Имам еден сосема пријателски предлог: не ми реплицирај, особено не со натамошни лекции и совети за покајание. Ти благодарам.
Во ред, ако така сакаш,така нека биде,ќе ја почитувам вољата твоја, но безгрешен на земјата беше само Еден, а тој не е ниту ти ниту јас.

Anyway...
Greenock Morton - Raith Rovers 0-0
Dundee United - Inverness 0-0
Clyde - Peterhead 0-0

Да се воздржиме од оф-топик.
Мислам дека декларираните верници очекуваат нешто што е невозможно, а тоа е да нема спротиставени гледања на самата религија или религијата на која припаѓаат. Самото доведување во прашање на едноставните ритуалистички и суеверни “верувања“ во комбинација со стравот (Да,имаат само страв од Бога а не љубов кон Него!) и надежите на пост-мортем живот (!?) онака како што кажале баба и дедо (а не како што пишува во Писмото) ги прави изразито емоционални битија, подложни да се навредат.
Некои едвај чекаат да се навредат...

А атеистите....секаква раја има кај нив, но забележителна е некултурата и навредувањето во нивните постови и реплики кон верниците, веројатно како резултат на домашното воспитување а можеби и поради лукавиот чии слуги повеќето атеисти ќе останат...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
И ако не веруваме, тоа значи дека не смееме да дискутираме за тоа?
Нели е тоа поентата на под-форумов, да се дискутира (не)постоењето на Бог и да се дискутираат поедичните религии.
Јас имам право да пљукам врз идеја поради која цивилизацијата е уназадена илјадници години и биле, се и ќе бидат убивани стотици илјадници луѓе, имам право да плукам по идеја која е кансер на нашето општество.
Само напред, Игоре, пљукај додека не дехидрираш. А мене дај ми го правото да не ми се допаѓа твојот пристап во дискусијата.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Мојата првична забелешка беше за милитантниот атеизам и отсуството на толеранција. Имам малку подолго форумско искуство од тебе и сум учествувал во дискусии на форумов, многу од атеистите ги сметам за свои форумски пријатели, така што те молам, не ми држи лекции за форумски протокол.
Не сакам погрешно да ме сфатиш. Тоа што го напишав не беше држење лекции туку мое мислење. И што одма со негативност ми одговараш па нели дискутираме.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Јас сум прилично нов на форумов ама веќе се изначитав глупости за цел живот. Пробав да водам сериозна дискусија со Мики1, испадна верглање во празно и наместо да навредам се откажав. Пробав со друг, пробав со трет за да на крај прочитам обоени енергии и вештачки вагини. Од таму, ја сфаќам фрустрацијата и потребата за плукање кај некои атеисти.

А инаку, повеќето плукања се насочени кон "посебно бистри" постови како што имаше една некни, која тврдеше дека Алах се појавил во јајце кое таа го варела.
a zoshto toa tebe tolku te dopira, sto te zabole tebe koga procita deka gledam oboena energija ili aura,kako sakash nareci go...
sto te zasega tebe, ako ne se soglasuvash ok, ama za da go spomnuvash toa na sekoj post, togash stvarno tuka ima neshto...
koja e potrebata da plukash po toa?
gubish neshto ako jas tvrdam deka takva energija postoi????

Н

нихилист

Гостин
a zoshto toa tebe tolku te dopira, sto te zabole tebe koga procita deka gledam oboena energija ili aura,kako sakash nareci go...
sto te zasega tebe, ako ne se soglasuvash ok, ama za da go spomnuvash toa na sekoj post, togash stvarno tuka ima neshto...
koja e potrebata da plukash po toa?
gubish neshto ako jas tvrdam deka takva energija postoi????
Губам мозочни клетки обидувајќи се да разберам како може да си толку мутава па во такво нешто да поверуваш...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
:pos:
Чек чек малку сега се сетив бе ти беше оној масонот независен ѕидар,ако само цепај напред :pos:
Е, тука почнуваш да халуцинираш. А и аватарот ти е ептен погоден за таа намена.

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Оф леле само се вреѓате секој си има свои верувања..атеист бил или не почитуј му го мислењето.:notworthy:

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Губам мозочни клетки обидувајќи се да разберам како може да си толку мутава па во такво нешто да поверуваш...
za moja sreka, jas nishto negubam, imuna sum na takvi kako tebe, ama ete zabavno mi e pa prodolzuvam so site mozocni kletki na broj...
inace razlistaj malku na internet, pobaraj prvo dali navistina postoi aura, sto e vsushnost taa...
pa togash razmisli ushte nekolku pati dali ke veruvash ili ne...
normalno e deka nemozesh da veruvash vo neshto za koe nishto neznaesh... ne te osuduvam, naprotiv, te razbiram

Н

нихилист

Гостин
za moja sreka, jas nishto negubam, imuna sum na takvi kako tebe, ama ete zabavno mi e pa prodolzuvam so site mozocni kletki na broj...
inace razlistaj malku na internet, pobaraj prvo dali navistina postoi aura, sto e vsushnost taa...
normalno e deka nemozesh da veruvash vo neshto za koe nishto neznaesh... ne te osuduvam, naprotiv, te razbiram
Е нормално дека продолжуваш со сите мозочни клетки на број кога можеш на прсти да ги изброиш... :tapp:

А инаку, не фала. Не прибирам знаење од интернет видео клипчиња и линкови.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Не верувај во се` што ќе прочиташ на интернет

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Еј дај кажи колку години имаш,па да средиме една средба да видиш што е вон телесно доживување и гледање светлина.
Абе молњи од очи ке ти излегуваат ти ветувам, башка после тоа цел месец насмеана ке бидеш, и се ден ке ти биде и ден и ноќ само виножито пред очи ке ти стои :icon_mrgr:
ни на орбови ке ти текне ни на аури верувај (y)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
luge temava ne e za mene, kade i da napisham nekoe mislenje, odma temata se zanemaruva i zborite za mene...
daj naprajte si usluga otvorete edna takva tema...
pa plukajte kolku sakate, nema da se bunam, naprotiv, ke uzivam vo vashata predstava, bash ste zabavni
Ајде ти фино размисли зошто кога ќе напишеш нешто, луѓето почнуваат да реагираат и да ти се смеат...

Озбилно размисли...
--- надополнето: Sep 12, 2011 6:27 PM ---
Еј дај кажи колку години имаш,па да средиме една средба да видиш што е вон телесно доживување и гледање светлина.
Абе молњи од очи ке ти излегуваат ти ветувам, башка после тоа цел месец насмеана ке бидеш, и се ден ке ти биде и ден и ноќ само виножито пред очи ке ти стои :icon_mrgr:
ни на орбови ке ти текне ни на аури верувај (y)
Ајде и ти прибери се малку, жената е мажена и има дете...

Kajgana Shop

На врв Bottom