Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Кој си ти Херман? Месец дена си на форумов, само овде пишуваш и се осеќаш баш комотно.....кој ти е стариот ник?
Што частиш ако ти кажам кој е Херман

Кој си ти Херман? Месец дена си на форумов, само овде пишуваш и се осеќаш баш комотно.....кој ти е стариот ник?
Шом не си го поштуеш дедоти исто ти се фаќа.Кај виде атеист море дете. Јас велам со Брама се победува смртта. Каков исус-мисус. Некој си еврејски посланик. Врска немаш дете, седни прочитај.
хахахааа ќе те частам еден Хенеси, ама треба да дојдеш у мој крајШто частиш ако ти кажам кој е Херман![]()
Немој да го паѓаш и онака ниското ниво на дискусијата со "аргументот" за дедовците. Имај малку осет, греота сме.Шом не си го поштуеш дедоти исто ти се фаќа.![]()
Кажи кај се наоѓаш, ќе доеме заедно со Херманхахахааа ќе те частам еден Хенеси, ама треба да дојдеш у мој крај![]()
хаххаааКажи кај се наоѓаш, ќе доеме заедно со Херман![]()
Слушај брат.. не знам ти што читаш и како конташ.. али дефинитивно си имаш проблем..Оваа хистерична реакција со доказов кој ај патем на толку инсистирање за докажување го понудив, повторно е доказ во прилог на она што укажувам цело време, тое е дека човекот не егзистира по принцип на докажување.
Интелектуалноста е твојот единствен идентитет на кој се потпираш, типично за атеистите, за жал парадоксално ограничување на човечкиот капацитет, од чија немоќ извира оваа карактеристична лутина, бес, омраза...
Напротив, укажувам на реалниот проблем на човекот.Ако човекот не егзистира по принципот на докажување.. онда што овде цело време се докажуваш?
Патем, ако се докажуваш, а при тоа велиш дека човекот не егзистира по принцип на докажување... Онда ти егзистираш ли воопшто? Да не си роб случајно?
Продолжи вака да си даваш автоголови..
Aj koa vekje zborime za smrtta, vechniot zhivot za nekogo e blagoslov, za nekogo e kletva.....Ај, уште еден атеист, ист, интелектуалец..., читај у комплет, со Христос се победува смртта(бај д`веј за Khazar, ова е објаснувањето за потписот, глеам не ти се чита).
Дедовска, христијанска порака: Верувај му на дедо, внучко!
И ?? Шо е ова.. сакам кажам не знам речам?!?Напротив, укажувам на реалниот проблем на човекот.
Еве утре е задушница прошетајте сите вие кои демек не ме разбирате низ гробиштата, можеби ќе разберете, ако сакаш пристапи и со научна методологија, провери, докажи што се случува со човекот...
А за автоголовите, многу ми е гајле, дали ти изгледа интелектуално, академски, логично или незнам како тебе ти одговара..., битното е те има или те нема= проблемот за смртта, но за ова на соодветна тема, иако по мене, атеистичкиот проблем на опсесија со религија и Бог е директно поврзан со неа.
Имено кога атеистот ја критикува религијата, Бог..., всушност мислам дека сака да ја критикува т.н. егзотична, апсолутистичка религија, која заборава на проблемот за смртта, што е конструктивно и со право.
Изгледа у дискусијава немаше прави атеисти, но без разлика, сите сме луѓе, смртни сме, вреди да се размисли.
Ја толку за опсесијата атеистичка. Проштевајте.![]()
Гурџи бе, зошто си толку опседнат со атеисти и телемити?Лисицата кога не можела да го докачи грозјето се утешила со тоа дека било зелено....
Атеистите не се способни да го „пронајдат“ Бог, па мора да се „тешат“ дека не постои...
Абе брат,,,коментирам на тема Религија....опседнат сум со религија...не коментирам во наука...за разлика од васГурџи бе, зошто си толку опседнат со атеисти и телемити?
Ти ја најде формулата за Бог, те боли сега...
![]()
Ти кажав за Тесла еднаш, да знаеше дека ти ќе го цитираш, еден збор немаше да напише во животот...Абе брат,,,коментирам на тема Религија....опседнат сум со религија...не коментирам во наука...за разлика од вас
Ама останавте само вие и еден талемит на овој подфорум, а за религија не ве бива.Тоа талемитот ги затвори сите религиозни теми, па сега на ваши теми „тепам“ време....
иначе брат...џабе е да ти ја кажам формулата.....Тесла одвај ја разбрал, та ти ле......![]()