Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: Ова не го прочитав вечерва!!! Сакал верувај, сакал не ти си следбеник на сатаната. :tapp: Ти си некој тежок религиозен фанатик кој се плаши од атеистите, се надевам погрешно сум те проценил...
Aha,gjonot me zabole mene od ateistite. Tie se sami za sebe propast.

Член од
5 август 2013
Мислења
108
Поени од реакции
39
Aha,gjonot me zabole mene od ateistite. Tie se sami za sebe propast.
Ако гледаме кој е поголема пропаст помеѓу атеистите и теистите, дефинитивно се теистите. Веруваш во имагинарно суштество кое го нарекуваш Бог, му се молиш и бараш спас од товите маки, а никогаш одговор немаш добиено. Религијата ти го ограничува умот. Одиш во црква и се крстиш пред слики, оставаш пари пред иконите, носиш по литро зејтин, купуваш свеќи со еден збор ја богатиш црквата на твој грб. Црквата си поигрува со тебе, те лаже во секој поглед, а ти слепо и веруваш. На одење од црквата ќе застанеш во трафикчето и ќе се излажеш да купиш алка од околу 90-100 денари која наводно среќа ќе ти донела, дома по станот си редиш исто икони за да те чуваат од зли сили :facepalm: кои шала на страна и не се ефтини. Колку работи ти набројав кои ја прават религијата мизерна, а уште три пати повеќе останати да се кажат. Па сега ти процени кој е поголема пропаст, атеистите кои уво не ги боли за ништо и не се замараат со вакви глупости, или теистите. Друг пат во иднина јазикот чувај си го позади заби и немој да навредуваш!!!!
П.С. Пишувај на кирилица понатаму!!
Поздрав и имај убава вечер.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ne e svarta kako vie veruvate. Toa sto go velis ti e po vase veruvanje ama po nase veruvanje vie ste sledbenici na satanata.
Bidejki spored naseto veruvanje na satanata ic ne go boli dali ti ke veruvas vo nego ili ne,za satanata bitno e da te trgne od Bozjiot pat. Onoj sto pravi spletki i intrigi protiv nekogo,po korisno e za istiot i da ne se otkrie od kade poteknuva intrigata ;) Celta negova e planot da mu uspee,bez razlika na se' a planot negov e lugeto da ne veruvaat vo Boga i da se odalecat od Bozjiot pat,pa sega ti veruval vo satanata ili ne,ti si negov sledbenik.
Сатаната помеѓу другите особини, се истакнува најмногу со особината да ги носи луѓето во заблуда и да лаже. Огромната суета и потреба да биде обожуван, нема ни потреба да се нагласуваат.
Да видиме кому слепо веруваш ти и кому робуваш:

Сура 16:93
Аллах да сакаше, сигурно, ќе ве направеше една заедница, но Аллах скршнува во заблуда кого сака и упатува кого сака. Да, вие ќе бидете прашани за она што го работевте!
Значи да сакал сите ќе биле исти, ама тој ги носел во заблуда оние кои се во заблуда, за потоа да им суди!
Имали ли поголеми сатанисти од вас?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
Ако гледаме кој е поголема пропаст помеѓу атеистите и теистите, дефинитивно се теистите. Веруваш во имагинарно суштество кое го нарекуваш Бог, му се молиш и бараш спас од товите маки, а никогаш одговор немаш добиено. Религијата ти го ограничува умот. Одиш во црква и се крстиш пред слики, оставаш пари пред иконите, носиш по литро зејтин, купуваш свеќи со еден збор ја богатиш црквата на твој грб. Црквата си поигрува со тебе, те лаже во секој поглед, а ти слепо и веруваш. На одење од црквата ќе застанеш во трафикчето и ќе се излажеш да купиш алка од околу 90-100 денари која наводно среќа ќе ти донела, дома по станот си редиш исто икони за да те чуваат од зли сили :facepalm: кои шала на страна и не се ефтини. Колку работи ти набројав кои ја прават религијата мизерна, а уште три пати повеќе останати да се кажат. Па сега ти процени кој е поголема пропаст, атеистите кои уво не ги боли за ништо и не се замараат со вакви глупости, или теистите. Друг пат во иднина јазикот чувај си го позади заби и немој да навредуваш!!!!
П.С. Пишувај на кирилица понатаму!!
Поздрав и имај убава вечер.
Не е христијанин :)
--- надополнето: 23 септември 2013 во 01:22 ---
Сатаната помеѓу другите особини, се истакнува најмногу со особината да ги носи луѓето во заблуда и да лаже. Огромната суета и потреба да биде обожуван, нема ни потреба да се нагласуваат.
Да видиме кому слепо веруваш ти и кому робуваш:

Сура 16:93
Аллах да сакаше, сигурно, ќе ве направеше една заедница, но Аллах скршнува во заблуда кого сака и упатува кого сака. Да, вие ќе бидете прашани за она што го работевте!
Значи да сакал сите ќе биле исти, ама тој ги носел во заблуда оние кои се во заблуда, за потоа да им суди!
Имали ли поголеми сатанисти од вас?
Веќе ти го одговорив ова прашање,односно веќе расправавме за ова.
Немој со сила да се правиш глуп.
Ги носи во заблуда тие како тебе што сами сакаат да одат во заблуда,Еве јас сега јавно те повикувам да прифатиш Ислам бидејќи тоа е единственото нешто што може да те спаси на Судниот ден.

И,како сега ти ќе му објасниш на Аллах на Судниот ден дека Тој е виновен што си залутал по некои интернет секти,а имал некој Хаттаб таму на форум што ти велел дека само исламот е спасот. Кога и да пробаш да то објасниш тоа,јас ќе дојдам како сведок дека сум те повикал во Ислам а ти си се правел паметен.

Ти објаснив и со практичен пример од секојдневието: Ја палиш колата и сакаш да одиш за велес од скопје,и јас ти велам: имаш автопат и имаш калдрма,и ти велам дека подобро ти е на автопат.
Ти покрај тоа одбираш калдрма, и стигнуваш во велес,ми се јавуваш на телефон и ме обвинуваш дека си ја искршил колата одејќи по калдрма.
Кој е виновен тука?

Ама на паметњаковичи како тебе Аллах само им ја зголемува пропаста дозволувајќи им да мислат дека го собрале сето знаење на светот.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
Дали Алах направил план што и како ќе се одвива, дали тој ја знае иднината, дали тој е семоќен ?
Да.
и нормално очекувам прашања од типот: А ако направил план,зошто ова вака или ако е семоќен зошто ова така?
:)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не е христијанин :)
--- надополнето: 23 септември 2013 во 01:22 ---

Веќе ти го одговорив ова прашање,односно веќе расправавме за ова.
Немој со сила да се правиш глуп.
Ги носи во заблуда тие како тебе што сами сакаат да одат во заблуда,Еве јас сега јавно те повикувам да прифатиш Ислам бидејќи тоа е единственото нешто што може да те спаси на Судниот ден.

И,како сега ти ќе му објасниш на Аллах на Судниот ден дека Тој е виновен што си залутал по некои интернет секти,а имал некој Хаттаб таму на форум што ти велел дека само исламот е спасот. Кога и да пробаш да то објасниш тоа,јас ќе дојдам како сведок дека сум те повикал во Ислам а ти си се правел паметен.
Некој очигледно се прави глуп, ама не сум јас тоа. Дали во ајтетот не се вели - "Да сакаше, сите ќе ве направеше една заедница"? Дали не вели - "Но тој носи во заблуда кого сака"? Епа ако е семоќен и ако сакал тогаш би можел сите да ги однесе на прав пат, кој е виновникот што имало луѓе во заблуда?И која е логиката да ги повикува на одговорност, поради тоа што тој одлучил да бидат во заблуда? Кој е глуп тука?

W

Werther

Гостин
Да.
и нормално очекувам прашања од типот: А ако направил план,зошто ова вака или ако е семоќен зошто ова така?
:)
И нормално е да очекуваш такви прашања. Сите глупости што ги тропате се косат со здравиот разум.

Ако Алах е семоќен, и тој се' преодредил, со кое право тој мене ќе ми суди за нешто кое тој преодрил така да биде ?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
Некој очигледно се прави глуп, ама не сум јас тоа. Дали во ајтетот не се вели - "Да сакаше, сите ќе ве направеше една заедница"? Дали не вели - "Но тој носи во заблуда кого сака"? Епа ако е семоќен и ако сакал тогаш би можел сите да ги однесе на прав пат, кој е виновникот што имало луѓе во заблуда?И која е логиката да ги повикува на одговорност, поради тоа што тој одлучил да бидат во заблуда? Кој е глуп тука?
Прочитај го уште еднаш мојот пост.
Добра ноќ.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
И нормално е да очекуваш такви прашања. Сите глупости што ги тропате се косат со здравиот разум.

Ако Алах е семоќен, и тој се' преодредил, со кое право тој мене ќе ми суди за нешто кое тој преодрил така да биде ?
:D
За вториот дел ќе ти одговорам поопширно овие денови бидејќи овие прашања се една цела тема во исламот,односно основа на верувањето а тоа е верувањето во када'(одредба) и кадер(предодредување).
Ако навистина си заинтересиран.

W

Werther

Гостин
:D
За вториот дел ќе ти одговорам поопширно овие денови бидејќи овие прашања се една цела тема во исламот,односно основа на верувањето а тоа е верувањето во када'(одредба) и кадер(предодредување).
Ако навистина си заинтересиран.
Одговори сега ако ти се одговара. Ќе ти одговорам деновиве...:facepalm:

Многу е едноставно прашањето: Зошто Алах да ми суди, за нешто кое тој одлучил така да биде ?

Не така педерски, деновиве...

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
а што правиме со ова?
линк 1, 2, 3
Ништо,и тој ќе умре и ќе види дека тресел глупости. :)
Или,ако ти го подржуваш во овие ставови бујрум бе брату тргни си го кубурот,и увери се во ова што го зборува инвалидов. :)
--- надополнето: 23 септември 2013 во 01:39 ---
Одговори сега ако ти се одговара. Ќе ти одговорам деновиве...:facepalm:

Многу е едноставно прашањето: Зошто Алах да ми суди, за нешто кое тој одлучил така да биде ?

Не така педерски, деновиве...
Веќе реков дека овие прашања се основа на верувањето,не можам јас да ти ги одговорам со затоа што....
Прочитај си што му пишав на ипси горе,тоа ти е онака мал груб увод.
Не можам јас да си земам за одговорност да ти одговорам вака големо прашање(иако за тебе мало и безначајно) без доволно познавање за темата.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Ништо,и тој ќе умре и ќе види дека тресел глупости. :)
Или,ако ти го подржуваш во овие ставови бујрум бе брату тргни си го кубурот,и увери се во ова што го зборува инвалидов. :)
ДА, ќе умре пред да се достигне тоа ниво на технологија, но дека е возможно, ...... зошто да не. а ако стане возможно, ... хм, ..... тогаш религиите паѓаат во вода, сите до една (христ, ислам и јудеизам) ....... додека будизмот заедно со абориџинизмот ќе процвета. ќе биде дека они биле во право.
навивам за ова. да се види дека 3+ милијарди луѓе се будали.

Kajgana Shop

На врв Bottom