sinook
Rock 'n' Roll
- Член од
- 26 февруари 2005
- Мислења
- 218
- Поени од реакции
- 2
Makedonija po 1945 godina imala recisi 50 procenti analfabeti..Steta sto toj procent ne e smenet od togash do sega.Steta..Mislam deka rodoljubivosta i ljubovta kon tatkovinata ne e pravoproporcionalna so udiranjeto vo gradi.Idejata e bitna..Makedonija i nikogash ne najde poinspirativna ideja od Jugoslovenskata Federacija..kade site bea svoi..Steta.koga ke slusnam kako se razgoruva nacionalizmot,a ne ljubovta kon tatkovinata..kon lugjeto voopsto..bez razlika na veroispovest,boja na koza,nacionalnost..Makedonija-zemja na trgovci.Se trguva,se premeruva sekoj zbor,a ne se raboti..Zaradi takviot stav,opshtoprifaten od masata,od stadoto zaslepeno,ne moze da odime napred..Kvazi patrioti..i najnakraj..seto bilo trgovija..Sto bi rekol Dilan : Blowin' in the Wind..pa prodolzete i ponatamu,jas treba da rabotam,na mojata zemja sto pod nokti si ja nosam...Idioti..bez pocit..
P.S. I ve molam,postedete me od komitskiot period,posramno nesto nema.. Love Jay and Silent Bob..
P.S. I ve molam,postedete me od komitskiot period,posramno nesto nema.. Love Jay and Silent Bob..