- Член од
- 21 мај 2006
- Мислења
- 51
- Поени од реакции
- 1
Слушај МОРИ ваму, ако ти потекнуваш од фамилија каде тато носи а мама меси немој да се мешаш во ова! А то адали тебе ке те убедам за националното чуство дали го имам во себе и не ми е некој предизвик - тие што требало сум ги убедил особено 2001-та додека ти си ја драпаше пред ТВ некој ти го обзбедуваше тоа, што верувај ми сега ми криво!!!!! Детиште едно!!!! Ти во твојот живот не си осетила изгледа како е да те предатдат твоите надлежни на фронт! што не било случај во тоа време..... Изгледа не си осетила како твоите деншни херои ја предаваат оваа држава на своја кожа??? Сигурно. Тоа перење на мозок што го спомна пред малце е вистинската работа за овој народ зашто во спротивно ќе има ИЗРОДИ како тебе. А тоа со МАКЕДОНЧЕ што го спомна е многу добро образложено во првиот мој текст што очигледно не си го прочитала! и пак иди на одмор у Грчка и пак нека те Е*бат грците и ти плаќај и за тоа. Во тоа време Македончето го гледаа со понакви очи!!!! Ама тебе изгледа интересни ти се грчките к*рови! Душо моја предавничка..... И да баш треба Ти да го посетиш тој твој голи оток или барем идризово ДОЖИВОТНО! знаеш зашто ? затоа што нема простор за такви како тебе овде - или заборавив тато тебе ке ти плати кауција па идеш на одмор у Грчка... А ако останел Маршалот бравар како што сакаш ти сега ке беше у некоја дискотека у Бугарија затворена како бело робје бидејки ние немаше да постоиме. А и вака може ке ти одговара такво нешто сноб еден (гаден)! И пак не ми ги наброја личностите што според тебе биле многу влијателниАнастазија напиша::ija:
Мислам дека ги мешаш работите и тоа длбоко ги мешеш бе Класичен. Како првом не велам за сега дека ќе те напушти националното чувство кое го имаш во себе (за твоето некако ќе да не си ми убедлив дека го имаш) туку зборувам за во времето на онаа Бивша Утописка Република на Измачени Народи Под Водство на Другарот ви Тито. Тогаш не станувало збор за тоа што си. Го даваш тој посран пионерски збор и од тогаш па натаму си во рацете на СФРЈ. Преобликувањето на мозоците било јасно ко ден и не треба да си многу бистар за да воочиш дека на тоа целев.
Втора,а не помалку битна работа - на што да сум горда бе Класичар? Дека Србинот бил СРБИН, Босанецот - Босанец, Хрватот - Хрват, паа Црногорецот - Црногорец. Само Македонецот бил МАКЕДОНЧЕ! Понижувани сме биле бе луѓе, оти некој тоа не го каже?! Македонче еј, жално да се каже ама таа е реалноста!
И ај сега да не испадне муабетов мешаме баби и жаби. Го испофали Тито, сто пати повтори штубо би ти било да е тука... Па идете кај него ако толку ви фали пичка ви материна! Од ова не тргнува ни сега и нема да тргне дури се слави Маршалот ко најголем добротел на Македонската историја. Какви непоткрепени информации? На кој не му се свиѓа нека си ќути или нека крши камења на Голи Оток?! Таа комунистичка револуција која милувам да ја викам нагалено Револуција на кондураџиите и чираците, ни го направи најголемото зло. Најголема неправда која постоела. И сега уште неќат да има целосна денационализација?
Што? Слава му на Тито, стварно... Мислам дека Маршалот многу попаметно ќе напраел да си останел бравар.
BTW : aj samoubi se, toa ke ti bide najgolemiot pridones za ova opshtestvo