Глеј ја можам сега да идам да напраам прекршок за кој следува правна санкција, ама да не чуствувам морална одговорност, зошто? Затоа што мојот морален кодекс се разликува од останатите, сега јас незнам дали е тоа добро или лошо но јас длабоко верувам во тоа, на крај краева да не постоеле отстапувања од системот се разбира во позитивна насока сеуште ќе живеевме во едноумие.
Види, вистина е дека мнозинството не прави вистина.
Но, ти се вртиш околу светот, не тој околу тебе. Затоа, ти размислувај како сакаш, но неможеш да постапуваш како сакаш. Затоа тука постојат тие, како морални, така и правни санкции..Дали ти ќе се чуствуваш виновен за убиство или не, ти ќе лежиш затвор затоа што општеството тебе те смета за опасност и сака да те отстрани

Магде имаше еден опасен тајтл пред некое време "Freedom of mind"..
Баш онака ми остави впечаток

Ако несакаш да претрпуваш санкции затоа што сите мислат спротивно од тебе, раководи се според Freedom of mind а не Freedom of speech
Зло
,,Отсуство на доброто"-Сократ.
Абе види, ако е Сократ не значи дека секогаш е во право...
Злото и Доброто тој у овој случај ги поистоветува Светлината и Темнината..
У случајов, Христијанството вели дека Темнина е одсуство на Светлина. Што и реално глеано, од аспект на физиката, тоа е така.
Сатанизмот вели дека Темнината е светлина свртена обратно. Што, иако звучи кул и интересно, реално глеано, не е точно.
А коа станува збор за Злото и Доброто, сатанизмот е, реално гледано у право [метафорички, нали], ако ти не се чуствуваш прекрасно, не значи дека се чуствуваш лошо, може да ти е океј, онака, кежуал, ладич..
Ако не напраиш некое добро дело, не значи дека ти си Зол и си направил Злодело со самото тоа..