Збогум „Чичко Стоилко“ и компанија

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Јас сум била во неколку метрополи. Тоа што кај нив е веќе изграденото ,историја, не значи дека ние не треба да создаваме историја.
Доколку најдам време денес, ќе поставам неколку слики кои сум ги забележала во тие метрополи, каде што е очигледно дека не измислуваме топла вода.
Што значи, според тебе, да создаваш историја?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Па ако во предизборна агенда стои ,рушење на проект Ск-2014, и ако поголемиот дел од народот се согласи дека такво нешто сака, зошто да не?
Жалосно е колку си го потценувате народот, не мора во други ,метрополи, да одите, одете до еден Дојран и видете каков е сега, а каков беше пред само 6-7 години.
само што за градење на проектот народот воопшто не беше запрашан колку што јас знам, за толкави суми требаше на референдум да се изјаснат граѓаните.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
А кој кажа да нема трафики..нека си има,само на соодветно место..а не на сред тротоар или плоштад
Имаше токму пред плоштадот Бан ,,...како ли се викаше. Додуша тие во Загреб не беа од чичко Стоилко :coffee:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
И нормално,на оваа тема најголеми подржувачи на рушењето на Стоилко се истите тие што што не се од Скопје..........
Па добро бе кој ви е проблемот на вас ?Вие ќе ми кажувате што е значајно за нас што сме родени,растени овде и што сеуште живееме тука во ова силувано Скопје...........
Стоилко е скопска легенда,правеше добри сендвичи,со децении беше таму,целиот простор тој го нарекое по тие сендвичари.Генерации скопјани се собирале таму,јаделе после искачање,се случувале многу работи таму........
Башка што луѓе работеа таму,вадеа леб од тие места и хранеа фамилии.........
R.I.P Чичко Стоилко...............

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ајде бе, ние ги опраивме другиве работи па сега до Стоилко стигнавме. А тоа болницине што се распаѓаат и што умираат луѓе зашто таванот им паднал над глава тоа не проблем.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Што да правам, меѓународните автобуси и аеродромот се таму. Инаку еве, во секоја пригода го пуштам татко ми да заврши работа - де за стипендија де за документи...Не сме достојни ние провинцијалците за вашиот велеград. Ма дај човече, повеќе "сељаци" отколку во Скопје нема во никое друго место. Пливајте во депонијата, важно не сте провинцијалци.
Мешаш баби и жаби. Ние не ги мразиме провинцијалците, тие не мразат нас и нашиот град, а пак скапуваат тука и зборат против него е токму тоа не нервира. Доаѓаш и плукаш против градот и луѓето. Сум бил во многу градови во Македонија, секаде има ѓубре, секаде има нешто што не е ок, ама пак не сум плукал.

Инаку, имаш аеродром и во Охрид бе брачко, оди од таму патувај, ако толку не го сакаш Скопје. Пливаме во депонија токму поради тие сељаци што ги кажуваш ти, не велам дека се од провинција, него дека се сељаци од некаде. Стар скопјанин културата ја пренесува на своите поколенија. Јас никогаш не сум фрлил хартија на улица, дури се случило да нема канта па до дома да влечкам со мене.

И „чичко Стоилко“ и компанија не се криви што има ѓубре околу сендвичарите, тоа до народот е. Нека стои цајкан тука (како што рече некој претходно) и нека пишува казни за фрлање ѓубре, да видиш како ќе биде најчисто место.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Луѓе ранеле фамилии се читате вие што пишувате ???
Нино прави по 1000 сендвичи дневно останатите по 500 знаете колкав ќар е тоа?
Знаете колку беа платени теткиците што ги правеа сендвичите?

У секој момент очекуваш некој скитник да те плукне ако не му дадеш 10 денари и постојано се вртеа некои шугави кучиња.
и пази има луѓе кои тажат по овие работи?
Стари скопјани бла бла бла муабети... постојано се жали за минатото и се живее во него пошто очигледно плевата луѓе не се способни да ја создадат иднината.
95% од народот е ваков затоа имаме просечна плата од 200 евра и +30% невработеност.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Се е океј само нека ги преместат на друга локација, кај ќе јадам макробиотски сендвичи ако не кај Нино?!
Е и јас тоа си викам, а и не само заради тоа, туку затоа што тоа место беше своевиден симбол на Скопје, па колку и да ми објаснува некој дека било ружно и прљаво. Али неписмено кога ќе прогледа, почнуваат да се случуваат вакви несреќни работи како новокомпониран барок ала цицките на цеца. И целиов овој проект на неа ме асоцира, ако прават уште едно генерално отворање на Скопје 2014 мислам дека Цеца би била правата особа за таа ствар.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Луѓе ранеле фамилии се читате вие што пишувате ???
Нино прави по 1000 сендвичи дневно останатите по 500 знаете колкав ќар е тоа?
Знаете колку беа платени теткиците што ги правеа сендвичите?

У секој момент очекуваш некој скитник да те плукне ако не му дадеш 10 денари и постојано се вртеа некои шугави кучиња.
и пази има луѓе кои тажат по овие работи?
Стари скопјани бла бла бла муабети... постојано се жали за минатото и се живее во него пошто плевата луѓе не се способни да ја создадат иднината.
95% од народот е ваков затоа имаме преосечна плата од 200евра и +30% невработеност.
па што е крив Нино што имал повеќе промет? што треба по твое да го затворат и казнат?

Работава е несакаме да се избрише нешто што е синоним за Скопје а тоа се сите тие сендвичари, во ред е да се дислоцираат но да се затворат не!

а за нечистотијата како кажаа погоре сме си сами криви, за кучињата и цигантие не ми отварај муабет насекаде ги има и каде има сендвичари и каде нема.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Времињава се менуваат до кога треба да стојат тие грди трафики до 2120 година? Ако веќе решиле да го уредуваат тој плоштад и да ги тргаат сите социјалистички трафики и сендвичари тогаш имаат поддршка од мене.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Одете изнасликајте се пред чичко Стоилко....оти коа ќе замине во историјата....ќе викате...ах како не се сликнав.:)

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Добро, зошто секоја промена ви смета!? Дозволете да се случи видете како ке биде, па после јадете гомна.
Ама до сега секоја промена што била во овој поглед мене ми се свиѓала, така да сум за ова, ама само ако се дислоцираат, бидејки ако се затворат, доста луѓе ќе останат без работа и баш поради тоа ми е жал. Иначе да се среди и тој дел би било уште поубаво.
А да, и доста живеете во минатото и тоа како БИЛО! уживајте малце во сегашноста и глејте попозитивно на работите што ке бидат. :)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Времињава се менуваат до кога треба да стојат тие грди трафики до 2120 година? Ако веќе решиле да го уредуваат тој плоштад и да ги тргаат сите социјалистички трафики и сендвичари тогаш имаат поддршка од мене.
Социјалистички трафики можат лесно да се заменат со нови модерни, па Нино сендвичарата од корен ја реновира има и поубави помодерни, немора да се затвараат.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Социјалистички трафики можат лесно да се заменат со нови модерни, па Нино сендвичарата од корен ја реновира има и поубави помодерни, немора да се затвараат.
Епа ок али работите и времињата се менуваат тој простор ја ко што знам е баеги запуштен една модернизација и пренамена добро ќе му дојде.

Kajgana Shop

На врв Bottom