Збогум „Чичко Стоилко“ и компанија

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Кое минато неотесани едни бе ???
Стоилко и тој комплекс на сендвичари не беа никаков бренд правеа најпросечни сендвичи и тоа е тоа.
Апче е бренд, Дестан е бренд, Кенан е бренд тоа се брендови.

Тоа се угостители/мајстори кои го наметнале и докажале својот квалитет низ годините, а не дотичните што толку ги браните дрчни алаш-вериш мангупи.

Вие највероватно немате капацитет да инхибирате и доживеете макар и една симплифицирана емоција, па ви требаат вакви лажни брендови да можете да се почуствувате за живи макар и на момент.

Ради тоа гласно плачење по минатото Македонија не може да тргне напред.
Млади деца мантраат фрази кои им доликуваат на постари луѓе кои својата младост ја поминале во тој минат систем.
Незнам... кога ве гледам вас како да гледам некој постар господин облечен во одело и качкет на главата ми раскажува муабети за црвениот пасош, за Бечичи и паштета одмори.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
Епа ок али работите и времињата се менуваат тој простор ја ко што знам е баеги запуштен една модернизација и пренамена добро ќе му дојде.
Ако веќе не се зафаќаат со болниците и амбулантите...прво што ми текнува многу позапуштени делови се бившата автобуска за селата (карши МАНУ), потоа потегот од МАНУ до МТВ каде бараките и запуштените објекти ти рушат секакво добро мислење за Скопје. Карши тој дел е Дрво Декор со куќите од старите маала во придружба. Тој дел или нека му ги реновираат фасадите и нека го конзервираат или нека го рушат. Тоа е она што од прва ми текнува. 2-3 трафики се ништо во споредба со она што навистина го грди Скопје, централното подрачје.

М

Мартин`

Гостин
По темава може да се забележи колку сме ние уствари паметни и за што се замараме.. какви работи има стварно за замарање за подобро да живееме они 11 страни наполнија за 5-6 саати за една умрена сендвичара што ионака го грдеше целиот простор на плоштадот ццц ..

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
По темава може да се забележи колку сме ние уствари паметни и за што се замараме.. какви работи има стварно за замарање за подобро да живееме они 11 страни наполнија за 5-6 саати за една умрена сендвичара што ионака го грдеше целиот простор на плоштадот ццц ..
Леле, ти си од оние паметните кое се појавуваат после некое време на секоја тема, да ни отворат очи дека се расправаме за ништо и сите сме деца на земјата!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ако веќе не се зафаќаат со болниците и амбулантите...прво што ми текнува многу позапуштени делови се бившата автобуска за селата (карши МАНУ), потоа потегот од МАНУ до МТВ каде бараките и запуштените објекти ти рушат секакво добро мислење за Скопје. Карши тој дел е Дрво Декор со куќите од старите маала во придружба. Тој дел или нека му ги реновираат фасадите и нека го конзервираат или нека го рушат. Тоа е она што од прва ми текнува. 2-3 трафики се ништо во споредба со она што навистина го грди Скопје, централното подрачје.
Старите маала како Маџир маало што се распаѓаат и што немаат канализација и пијат вода од бунари тешко дека ќе останат уште 200 години за да ја тераат традицијата. Кога ќе дојде инвеститор на тоа атрактивно место ќе треба заслужено да се рушат таквите маала. И една грда сенвичара е проблем?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Убаво среден киоск среде европски град незнам кој, ама пример како може убаво да изгледа па дури и слатки да се продаваат.

Еве и за кафенце...

Киоск за информации, вакво нешто ние немаме...

Италија фастфуд барака на среде град...

и

Њуорк и легендарните улични продавачи на хот дог, еден од синонимите на градот кој тој очигледно со децении го негува, уште не сум слушнала држава како Америка напредна да се срами од нив.

еве уште еден помодерен хотдогџија...

М

Мартин`

Гостин
Леле, ти си од оние паметните кое се појавуваат после некое време на секоја тема, да ни отворат очи дека се расправаме за ништо и сите сме деца на земјата!
Да ви отворам очи ? не се ни трудам да го направам тоа вие си знаете за вас, јас само си давам моја констатација.
Ако се навреди од погорниот пост твоја работа не ме интересира ..

Д

Данлош Чехонте

Гостин
Кое минато неотесани едни бе ???
Стоилко и тој комплекс на сендвичари не беа никаков бренд правеа најпросечни сендвичи и тоа е тоа.
Апче е бренд, Дестан е бренд, Кенан е бренд тоа се брендови.

Тоа се угостители/мајстори кои го наметнале и докажале својот квалитет низ годините, а не дотичните што толку ги браните дрчни алаш-вериш мангупи.

Вие највероватно немате капацитет да инхибирате и доживеете макар и една симплифицирана емоција, па ви требаат вакви лажни брендови да можете да се почуствувате за живи макар и на момент.

Ради тоа гласно плачење по минатото Македонија не може да тргне напред.
Млади деца мантраат фрази кои им доликуваат на постари луѓе кои својата младост ја поминале во тој минат систем.
Незнам... кога ве гледам вас како да гледам некој постар господин облечен во одело и качкет на главата ми раскажува муабети за црвениот пасош, за Бечичи и паштета одмори.
Дестан е бренд а син му е заштитно лице на Долина на Волците.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Убаво среден киоск среде европски град незнам кој, ама пример како може убаво да изгледа па дури и слатки да се продаваат.
И ние ќе имаме вакво нешто, ама на сите ќе пишува „Сендвичара Тинекс“, „Слаткара Тинекс“, „Тинекс Кафе Ту Гоу“, се кладам во добивка на лото, ете толку сум сигурен. Не го грдеа толку градот, колку што некој сака да си направи свои сендвичарници/продавници или што и да е, или да урне конкуренција, ама народ што гледа само една педа пред себе, тоа не може да го види. :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Цитро не бил во Лондон изгледа, не јадел фиш & чипс од улица, бапнати во хартија, на рака директно. :D
Лондон и храна два различни поими

Еве и за кафенце...

Киоск за информации, вакво нешто ние немаме...
Овие се подобро средени од обичните дучанчиња во било кој град во Македонија.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Добро, зошто секоја промена ви смета!? Дозволете да се случи видете како ке биде, па после јадете гомна.
Ама до сега секоја промена што била во овој поглед мене ми се свиѓала, така да сум за ова, ама само ако се дислоцираат, бидејки ако се затворат, доста луѓе ќе останат без работа и баш поради тоа ми е жал. Иначе да се среди и тој дел би било уште поубаво.
А да, и доста живеете во минатото и тоа како БИЛО! уживајте малце во сегашноста и глејте попозитивно на работите што ке бидат. :)
Pa i eden nov katastrofalen zemjotres da ne ni smeta?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
И ние ќе имаме вакво нешто, ама на сите ќе пишува „Сендвичара Тинекс“, „Слаткара Тинекс“, „Тинекс Кафе Ту Гоу“, се кладам во добивка на лото, ете толку сум сигурен. Не го грдеа толку градот, колку што некој сака да си направи свои сендвичарници/продавници или што и да е, или да урне конкуренција, ама народ што гледа само една педа пред себе, тоа не може да го види. :)
Незнам зашто но истото цело време откако ја прочитав оваа вест ми оддекнува во памет, овој Тинекс пола држава ја има у своја сопственост, а никој од нас незнае како тој го добива просторот, како на пример објектот лепенка со Супер Тинекс накај Автокоманда...

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Незнам зашто но истото цело време откако ја прочитав оваа вест ми оддекнува во памет, овој Тинекс пола држава ја има у своја сопственост, а никој од нас незнае како тој го добива просторот, како на пример објектот лепенка со Супер Тинекс накај Автокоманда...
Ееее партија буши, кај што ... море сегде буши. ;)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Убаво решение за просторот позади ЕВН, ем уредно ем урбано.

зарем има потреба од дислоцирање доколку некој има малку акал.

Kajgana Shop

На врв Bottom