Жалам за загубата на членот што ја отвори оваа тема како и на сите други семејства.Јас имам 17 години и потекнува од можеби највоинствените фамилии во Македонија.Да највоинствени,затоа што од Отоманската империја до последната војна во Македонија сите мои прадедовци и дедовци се бореле за Македонија некои и против своја волја морале да се приклучат кон некоја од локалните Комитски а подоцна Партизански чети,но не присилно туку за да избегаат од теророт што го правеле тие што ја газеле нашата татковина тогаш.И тогаш и сега смрта е иста,секоја држава постои благодарение на најтврдокорните патриоти кои ја бранат и загинуваат за неа.Зарем тогаш моите дедовци требале да речат како сега некои што викаат АБЕ ЗОШТО ТИ ДА ЈА БРАНИШ ДРЖАВАТА,ОСТАВИ ИМА КОЈ ДА ЈА БРАНИ или пак едноставно МИ Е ГАЈЛЕ.И до каде ќе дојдеме ако сите чекаме едни од други,ја не ја не и на крај никој,а кога ќе почне да умираат наши сограѓани,роднини,пријатели тогаш одма сите КАЈ Е АРМИЈАТА,КАЈ Е ПОЛИЦИЈАТА ДА НЕ ЗАШИТИ !! Во филмот ''Black Hawk Down'' еден војник рече: Koга ќе дојдам дома,ќе ме прашаат ЗОШТО ГО ПРАВИШ ТОА,ЗОШТО ВОЈУВАШ,а јас ќе молчам ''ЗАТОА ШТО НЕМА ДА РАЗБЕРАТ''.Јас неможам да гледам како мои сограѓани се масакрираат,умираат мои роднини и пријатели,невини Македонци,но моментално светот и нашата држава е жртва на големи светски матни игри,токму и таму лежи одговорот на прашањето на членот за неговиот брат,тоа што денеска се случува во Сирија,Афганистан,пред тоа во Либија,Србија и Ирак не е ништо поразлично од тоа што им се случуваше на Македонија 2001вата.Кој читал за Масони и за Илуминати одма ќе разбере за што зборам.
Јас имав татко кој секоја вечер беше во Тетово на пунктовите,имам вујко и братучед кои беа во Лавовите,и они беа и се од крв и од месо како и сите други можеја во секој момент да загинат.Ние треба да ја браниме државата по било која цена,тој што не ја сака и не сака да ја брани ќе најде 1001 изговор,а тој што ја сака ќе најде 1 а појак од 1001...