Заработка на интернет (официјална тема)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Немам одамна играно сега видов онака дека бараше ти , имав стигнато до 2м и ги закачив сите на една утакмица лани од аргентина и клетите 0-0 изиграја шо е најтрагично 81 пенал промаршија :D од тогаш немав чепнато .

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Немам одамна играно сега видов онака дека бараше ти , имав стигнато до 2м и ги закачив сите на една утакмица лани од аргентина и клетите 0-0 изиграја шо е најтрагично 81 пенал промаршија :D од тогаш немав чепнато .
Многу пенали му свирнале бе :icon_mrgr: (само да не ме банират пак)
Поубај награди имаше на бетерз. Шо е ова само пари дават. Ќе пробам да напрам па ќе видиме :)

Член од
15 јули 2012
Мислења
131
Поени од реакции
27
Многу пенали му свирнале бе :icon_mrgr: (само да не ме банират пак)
Поубај награди имаше на бетерз. Шо е ова само пари дават. Ќе пробам да напрам па ќе видиме :)
Да мн подобри награди имаше на бетерз али нвм ке набереме пари и ке ги трошиме на такви награди како на бетерз :DD

http://www.beticious.com/en/register?ref=JuveFan кој сака може и на ммој реферал :)

Член од
12 февруари 2012
Мислења
31
Поени од реакции
6
Некоја добра страница за изработка на дизајни слична на Odesk ili Elance?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.365
Деновиве нешто сум во филм влезен за тоа дали може да се заработи на интернет, па ми текна дека имаше тема да форумов па да прашам. Што страници користите, кои ви се најмногу легитимни, имате заработено нешто до сега, вреди нешто да пробам или ? Препорака нешто ? :D

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Деновиве нешто сум во филм влезен за тоа дали може да се заработи на интернет, па ми текна дека имаше тема да форумов па да прашам. Што страници користите, кои ви се најмногу легитимни, имате заработено нешто до сега, вреди нешто да пробам или ? Препорака нешто ? :D
читај ја цела тема бе драгонскѕ

се заработува, а има повеќе начини:
ако имаш профи познавање од нешто (дизајн, програмирање, whatever skill u have) ќе одиш на freelance сајтови (гуглај freelance, ко за почетник не би ти препорачал да одиш на познатите како оДеск зашто голема конкуренција ќе имаш таму)

ако немаш профи познавање, оди на страни со мини-работи, како microworkers.com тука бараат некои работи како „лајкни и коментирај на ЈТ“ и даваат по 0.10$ од работа
има и pay-to-click страни како neobux што даваат по 0.01$ од еден клик на реклама, во просек по 4-5 клика на ден можеш да направиш. Ич не се заработува од овие, освен ако не направиш стотина реферали. А и често пати овие наоѓаат причина да те банираат пред да ти исплатат
има и freeroll покер турнири. Влегуваш без влог, а добиваш пари ако освоиш некое подобро место на турнирот dbgpoker.com има такви
имаш fiverr.com и многу копии на таа страна на која се прават многу пари ако нудиш некоја креативна работа...не ти треба профи познавање и даваат по 4$ од работа

оди на www.ibiz.mk форумот, таму имаш повеќе информации за сите начини за заработка онлајн

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.365
Pluh 190 страни се многу за читање :D
Сега случајно најдов енда страна mturk.com Има некој искуство со странава ?

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
таа мислам дека не исплаќа пари, можеш да ги искористиш само на амазон
а не е скам

мали работи има на неа, како микроворкерс

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.049
Поени од реакции
7.221
Само Fiverr муе мајката...јас чекам уште некој пациент да се најде да порача барем две гигчиња и да стигнам до 1000$ :vozbud: Будала шо не почнав од почетокот кога се регистрирав, туку дури по 4 месеци :tapp:

Член од
30 декември 2009
Мислења
547
Поени од реакции
149
Некој да даде мало појаснуванје околу http://microworkers.com/ како функционира и дали е до некаде исплатливо ПП ако сака некој да помогне :

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
И јас бев влезен во филм како ќе си седам дома и заработувам, кликав ко нетаман на необух и уште 2-3 за една недела 1 долар ако заработив :D викам да си ебиш мајката.
Само Фивер имам слушнато дека се заработува али што треба да праиш поима немам, нека објаснат поискусните што всушност праиш таму.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Некој да даде мало појаснуванје околу http://microworkers.com/ како функционира и дали е до некаде исплатливо ПП ако сака некој да помогне :
Бираш работа, гледаш што бара работата и го извршуваш тоа. Гледаш каков доказ бара работата и ги праќаш доказите. Има многу работи за PRX сајтови. Тоа е Пејџ Ранк од гугл на твојата страна. Ако имаш некоја страна со пример ПР3 може многу да ти платат ако им ставиш реклама или линк до нивна страна.
Исплаќа сигурно, мене и на многу други им исплатиле. Гледај само сите работи да ги извршуваш како што треба за да не ти паѓа репутацијата. Не е исплатливо во споредба со други страни, но ако немаш профи познавање или немаш идеја за оригинален гиг на фивер, исплатливо е
И јас бев влезен во филм како ќе си седам дома и заработувам, кликав ко нетаман на необух и уште 2-3 за една недела 1 долар ако заработив :D викам да си ебиш мајката.
Само Фивер имам слушнато дека се заработува али што треба да праиш поима немам, нека објаснат поискусните што всушност праиш таму.
Ти си почнал со лоша страна за заработка, сите се откажуваат од ПТЦ страните зашто стварно се срање. Треба цели месеци да кликаш за 2-3 долара.

Ете почни и ти со микроворкерс. Тој филм седење дома и заработување е многу реален, поготово ако имаш профи познавање можеш и да живееш од онлајн заработка од дома

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.049
Поени од реакции
7.221
Вас и пред очи да ви дадат кесе со пари нема од мрза да го видите. Па на YT има се и сешто, малце да пребараш се ќе најдеш шо ти треба, туторијали од најразличен вид, имаш и блогови за фајвер, се, само кој да бара и да чита, а? :D Сакате ебаго да земи некој за вас акаунт да ви прави, да ви кажи се до детали шо треба да прајте, мрднете малце со прстите ако не мрдате веќе со газот.

еве ти за почеток, натаму снајдувај се... ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom