Заработка на интернет (официјална тема)

Член од
12 октомври 2009
Мислења
36
Поени од реакции
8
Јас веќе работам повеќе од 3 години на www.microworkers.com и многу е лесно, а и се заработува повеќе од тие neobux , onbux и сличните станици каде што треба да кликаш реклами и заработката ти е 0.001. :facepalm: До сега имам заработено повеќе од 200$ , најмалата заработка по работа е 0.10 $, можеш да си ги префрлиш парите на Paypal , најмалата сума за исплата е 10 $. Поубаво неможе да биде. Јас отприлика на ден си правам по 10-15 работи и ми се собираат 30-35 долари во месецот. :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.049
Поени од реакции
7.221
Јас веќе работам повеќе од 3 години на www.microworkers.com и многу е лесно, а и се заработува повеќе од тие neobux , onbux и сличните станици каде што треба да кликаш реклами и заработката ти е 0.001. :facepalm: До сега имам заработено повеќе од 200$ , најмалата заработка по работа е 0.10 $, можеш да си ги префрлиш парите на Paypal , најмалата сума за исплата е 10 $. Поубаво неможе да биде. Јас отприлика на ден си правам по 10-15 работи и ми се собираат 30-35 долари во месецот. :)
320 $ за Јули ми е рекордот од Фајвер досега ;)

Член од
12 октомври 2009
Мислења
36
Поени од реакции
8
320 $ за Јули ми е рекордот од Фајвер досега ;)

Пријателе сеа се регистрирав на fiverr за да видам како отприлика се заработува и не ми стасува пораката за верификација , а без неа неможам ништо да направам или да отворам нешто помош ? фала однапред..
--- надополнето: 9 септември 2013 во 12:12 ---
Пријателе сеа се регистрирав на fiverr за да видам како отприлика се заработува и не ми стасува пораката за верификација , а без неа неможам ништо да направам или да отворам нешто помош ? фала однапред..

готово ми го средија акаунтот ,а околу испалата на заработените пари како оди на колку пари можеш да ги извадиш и дали може на paypal ?? :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.049
Поени од реакции
7.221
--- надополнето: 9 септември 2013 во 12:12 ---

готово ми го средија акаунтот ,а околу испалата на заработените пари како оди на колку пари можеш да ги извадиш и дали може на paypal ?? :)
На пејпал не може, освен ако не ти е отворен во времето кога се правеа дубари. Сега да земаш да отвораш мислам дека не може, а и да успееш некако, немаш никаква гаранција, во секој момент може да ти го блокираат. Затоа од фајвер си имаат и друг начин на исплата, специјална Фајвер мастеркард картичка, која сега ја даваат на секој корисник, порано требаше да си левел 2 за да ти одобрат. Преку неа си вадиш од било кој банкомат кај што има мастеркард знакче. После завршената работа, фајвер ти ги држат парите 2 недели па ти ги одобруваат за повлекување, а немаш ограничување на колку можеш да повлекуваш али ти одговара на што поголем износ, поради провизиите кои ќе ги имаш со картичката, почесто вадење пари, значи и почесто ќе те кинат со провизии ;)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
не сте нормални (во позитивен смисол).
:D само така продолжете луѓе, кога јас како промашена генерација не можам, нека ви е алал на вас помладите.

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
не сте нормални (во позитивен смисол).
:D само така продолжете луѓе, кога јас како промашена генерација не можам, нека ви е алал на вас помладите.
Можеш ти, можам и јас, можат сите што сакаат.
Али проблемот е што сакаме се на готово.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Можеш ти, можам и јас, можат сите што сакаат.
Али проблемот е што сакаме се на готово.
симе, веруј дека се трудам да научам некои вештини со компјутериве, освен ексел и слични срања. 3д и сите други софтвери за креирање, но едно времето е мало, друго никој од моја околина не се занимава за да можам да споделам/разменам мислење. ќе кажеш јутјуб, ОК, така е, но ете, не е доволно. како и да е, се трудам да ве стигнам (y)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
симе, веруј дека се трудам да научам некои вештини со компјутериве, освен ексел и слични срања. 3д и сите други софтвери за креирање, но едно времето е мало, друго никој од моја околина не се занимава за да можам да споделам/разменам мислење. ќе кажеш јутјуб, ОК, така е, но ете, не е доволно. како и да е, се трудам да ве стигнам (y)
Поточно би звучело се трудиш да не ти побегнат премногу, пошто да ги стигнеш хух ... нервите не ни се како што ни беа, ниту пак сунѓерот ни впива како нивниот :)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Поточно би звучело се трудиш да не ти побегнат премногу, пошто да ги стигнеш хух ... нервите не ни се како што ни беа, ниту пак сунѓерот ни впива како нивниот :)
друже, ти си многу понапред од мене, така да тебе да те стигнам е успех за мене, но нејсе, важно е да се трудиме и веруваме во себе. и на кој колку му е дадено, нели? :D

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
друже, ти си многу понапред од мене, така да тебе да те стигнам е успех за мене, но нејсе, важно е да се трудиме и веруваме во себе. и на кој колку му е дадено, нели? :D
Абе пред или зад не е битно ... битно губам здив во трката со младоста :)
Ама ако, само нека не газат, тоа ме прави многу среќен ... белки на старост ке ни фрлат по некоја коска колку да преживееме дур они газат се пред себе.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Абе пред или зад не е битно ... битно губам здив во трката со младоста :)
Ама ако, само нека не газат, тоа ме прави многу среќен ... белки на старост ке ни фрлат по некоја коска колку да преживееме дур они газат се пред себе.
не мора да ми/ни фрлат ...... нека они бидат способни и среќни.
П.С. мака мачам да ја натерам ќерка ми да увиди дека некои од овие работи што се спомнуваат тука е многу пожелно да ги знае.пробав да ја мотивирам со довичински (младо момче) кој заработува, но :( не ми иде за жал. и таму ја губам битката. но надежта последна умира

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.049
Поени од реакции
7.221
Wow, браво бе мајсторе!

Мене ми е рекорд 500$ за една недела на фивер :D
Аман бе? Озбилно ова? :cuc:
--- надополнето: 9 септември 2013 во 18:43 ---
не мора да ми/ни фрлат ...... нека они бидат способни и среќни.
П.С. мака мачам да ја натерам ќерка ми да увиди дека некои од овие работи што се спомнуваат тука е многу пожелно да ги знае.пробав да ја мотивирам со довичински (младо момче) кој заработува, но :( не ми иде за жал. и таму ја губам битката. но надежта последна умира
Се е ствар на желба. Јас мислиш преку ноќ или месец, научив се што знам за дизајн и достигнав едно солидно ниво на фајвер? 2 години уназад ми поминаа во вежбање, туторијали, неоткажување, учесто по design contest и билдање портфолио. Кога станува збор за чесна, работа во вистинска смисла, ништо не доаѓа преку ноќ. Ако ти, детето твое или било кој друг, нема основна желба за она што го работи, џабе е се. Некој сега може да каже тука абе со програмирање се фаќаат уште повеќе пари него вие што правите со дизајн...ама јас не можам да го смислам тоа програмирање, а камоли да се зафатам, со сила да го учам, само затоа што се земале повеќе пари со тоа.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
боби, општо во ИТ е иднината. дали е дизајн или програмирање, мрежи и се останато не е важно.
но не на секого му е даден ист поглед и интереси. не форсирам, но ете пробувам курнаски да и ја мавнам чивијата. уште е млада, но да се надевам дека во следните 2-3 год ќе допре некој од моиве зборови. ете јас сум научил (јак курац дека сум научил) ексел и пауерпоинт. не сум увидел дека сум требал да вложувам во други правци. тогаш ми требало тоа, сум се специјализирал, али ете, џабе сум везел.
јасно ми е дека треба години на работа и вежбање, усовршување за да се дојде до некој статус.и баш заради тоа што е чесна работа, со ваш исклучиво труд ја имате мојата почит како према ЛУЃЕ. не ви завидувам, напротив, со задоволство ве читам кога ќе кажете колку и што сте направиле
продолжете понатаму(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom