Забележав дека и со Ставрогин сте го допреле прашањето за Христијани во ОТО.
Пред да продолжам понатаму ќе мора да го расчистиме тоа прашање.
Во врска со овој стих 3,51 Со мојата глава соколова ги колвам очите Исусови додека виси на крстот, ме упати на законот е за сите.
Еве што пронајдов таму:
Очите на "Исус" - неговиот поглед на светот е она што мора да биде уништено, овој начин на гледање е погрешен поради магискиот акт на саможртвување.
Не треба ниту за момент да се претпостави дека овој стих ја подржува историската веродостојност за постоењето на "Исус". "Исус" не е и никогаш не бил човек,
тој бил "бог" исто како што купче стари черги и керозинска конзерва врз грмушката можат да бидат "бог".
Постои одредена човечка идеја изградена во најголем дел од незнаење, страв и злоба, која ја нарекуваме "Исус" и која повремено била украсувана со разни украси од Паганизмот и Јудеизмот.
Од овој коментар е видливо дека ја негирате неговата божествена природа и конечно го негирате постоењето на таква историска личност. Барате односно работите на уништување на Исусовиот поглед на светот. И покрај ова велите дека во ОТО има Христијани.
Нешто ми вели дека таквото тврдење не е твое ами е туѓо а си го прифатил како точно (без потреба за проверка - Грујо да си здрав и жив)
Ќе се обидам да ти олеснам и ќе го преформулирам прашањето. Дали ти Хептаграм како член на ОТО лично си се сретнал со еден или повеќе Христијани, се разбира не бараме имиња? Колкав процент од ОТО членовите во Македонија се изјасниле како Христијани?
Еве неколку од можните одговори со цел да устата повеќе да не ти фаќа пена.
А) Не сум сретнал ниту еден
Б) Нема такви
В) 0%
Г) Не бидејќи таквата изјава би предизвикала потсмев од останатите членови.
П.С. Ништо од доказот дека Исус висел на крстот.