Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Хммм, мислиш преостанатите членови формираат нов ред? :)
Не е тајна дека Кроули не беше омилен на сите во златна зора.
А каде ти најде пак „тајна“ дека треба на сите да им се допаѓаш во еден Ред?
И што всушност означува за тебе Ред? Голф-клуб каде што ќе си играме по цели денови?

Не го мислам она што ти го мислиш за Ред и одржување на истиот, тоа секако...

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Значи за никаде сте, пак не се сложивте:)
Штом ти како добар познавач на приликите така велиш, не е ништо чудно ОТО да се растури :confused:

K

Khabs Staadnau

Гостин
А каде ти најде пак „тајна“ дека треба на сите да им се допаѓаш во еден Ред?
И што всушност означува за тебе Ред? Голф-клуб каде што ќе си играме по цели денови?

Не го мислам она што ти го мислиш за Ред и одржување на истиот, тоа секако...
Тогаш кажи ми зошто се распаднаа редовите во Југославија?
Се разбира дека еден ред не е клубче каде се собираат рандом фаци. Јас на Ред гледам како на организација во која еден е инициран со цел да му биде помогнато да спознае каква вистина и да трага.
Инаку,
зборувам за одржување на единство меѓу членовите на редот. Не како истомисленици, туку како некој кој нема да се обиде да го дискредитира одреден член затоа што не му се допаѓа неговото толкување на одреден стих.

Накратко, Редот е составен од луѓе, а во луѓе немам доверба.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Накратко, Редот е составен од луѓе, а во луѓе немам доверба.
„Марш“ да го прочиташ есејот Човештвото пред се и убаво да размислиш што си прочитал!

K

Khabs Staadnau

Гостин
„Марш“ да го прочиташ есејот Човештвото пред се и убаво да размислиш што си прочитал!
Го имам читано и јасно ми е мене дека не треба да има раздор меѓу луѓето.Но егото, нечистотијата моја но и во другите е трњето во кохабитацијата.
А сепак кој ќе одлучи кога му е време на еден Fool да стане Hermit?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Значи за никаде сте, пак не се сложивте:)
Штом ти како добар познавач на приликите така велиш, не е ништо чудно ОТО да се растури :confused:
Цитирај, за да знаеме на кого му се обраќаш...

П.С. О.Т.О. само што не се распаднал... ете го :) А пак некои ми рекоа и дека тоа „чудо“ не ни постои... Што нема да ми изнакажат :)
Добро е што само зборуваат а немаат моќ да направат нешто :)
--- надополнето: Oct 26, 2011 8:24 PM ---
Го имам читано и јасно ми е мене дека не треба да има раздор меѓу луѓето.Но егото, нечистотијата моја но и во другите е трњето во кохабитацијата.
А сепак кој ќе одлучи кога му е време на еден Fool да стане Hermit?
Еден wtf да стане wtf? :)
Не те разбирам, ама ок :)

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Кхабс не те обвинувам што немаш доверба во ОТО. Погледни само на што ги учат членовите.

Liber CI - Отворено писмо до оние што би сакале да се придружат на редот

ORDO TEMPLI ORIENTIS
Обврски на браќата

28. Членовите на редот треба да се однесуваат кон луѓето кои се надвор од редот како да не поседуваат никаков вид на права затоа што не го прифатиле законот, и затоа се слични на пештерски луѓе, остатоци од преживеана цивилизација и кон нив треба да се однесуваат со добрина исто како и кон било кое друго животно и да прават напор да ги доведат до Слобода.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
ORDO TEMPLI ORIENTIS
Обврски на браќата

28. Членовите на редот треба да се однесуваат кон луѓето кои се надвор од редот како да не поседуваат никаков вид на права затоа што не го прифатиле законот, и затоа се слични на пештерски луѓе, остатоци од преживеана цивилизација и кон нив треба да се однесуваат со добрина исто како и кон било кое друго животно и да прават напор да ги доведат до Слобода.
:vozbud::vozbud:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Кхабс не те обвинувам што немаш доверба во ОТО. Погледни само на што ги учат членовите.
Liber CI - Отворено писмо до оние што би сакале да се придружат на редот
ORDO TEMPLI ORIENTIS
Обврски на браќата
А ние ги обожаваме животните :) Посебно лавовите :)
„The history of this must one day be told by a more vivid voice. Properly considered, it is a history of continuous miracle. Enough if it is now said that in this Law lies the whole future:

it is the Law of Liberty, and those who refuse it proclaim themselves slaves, and as slaves shall they be chained and flogged. It is the Law of Love, and those who refuse it declare themselves to be the children of hate, and their hate shall return upon them and consume them with its unending tortures. It is the Law of Life, and those who refuse it shall be subject to death; and death shall catch them unawares. Even their life shall be a living death. It is the Law of Light, and those who refuse it thereby make themselves dark for ever.

Do what thou wilt shall be the whole of the Law! Refuse this, and fall under the curse of destiny. Divide will against itself, the result is impotence and strife, strife-in-vain. The Law condemns no man. Accept the Law, and everything is lawful.“ - Equinox of the gods, Chapter VIII

И што да правиме со ваквите според вас? Знаете кој е законот за Црните? :)
Или да ви помогнам? :)

П.С. Ти си стигнал до 28... јас мислев до 2 и ќе застанеш и ќе реплицираш како ова сега... Добро е... напредуваме :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
We are told in Galatians that the fruits of the Spirit are peace, love, joy, long-suffering, gentleness, goodness, faith, meekness, temperence; and somewhere else, “By their fruits ye shall know them.”

Of these evil-doers then we must either think that they are dishonest, and have never attained at all, or that they have united themselves with a devil.

Such are “Brethren of the Left Hand Path,” described so thoroughly in Liber 418 (Equinox, No. V., Special Supplement, pp. 119 sqq.).2

Of these the most characteristic sign is their exclusiveness. “We are the men.” “Ours is the only Way.” “All Buddhists are wicked,” the insanity of spiritual pride.

The Magician is not nearly so liable to fall into this fearful mire of pride as the mystic; he is occupied with things outside himself, and can correct his pride. Indeed, he is constantly being corrected by Nature. He, the Great One, cannot run a mile in four minutes! The mystic is solitary and shut up, lacks wholesome combat. We are all schoolboys, and the football field is a perfect prophylactic of swelled head. When the mystic meets an obstacle, he “makes believe” about it. He says it is “only illusion.” He has the morphino-maniac’s feeling of bien-étre, the delusions of the general paralytic. He loses the power of looking any fact in the face; he feeds himself on his own imagination; he persuades himself of his own attainment. If contradicted on the subject, he is cross and spiteful and cattish. If I criticise Mr X, he screams, and tries to injure me behind my back; if I say that Madame Y is not exactly St. Teresa, she writes a book to prove that she is.

http://lib.oto-usa.org/crowley/essays/dangers-mysticism.html

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Кога се наоѓаш на рингишпил многу лесно губиш ориентација за тоа што е лево а што десно. Кога си лице во лице со некого неговото лево е твое десно.:confused:

Препород на магиката
Кроули: Samo jednom sam probao vampirizam u eksperimentalne svrhe, i u roku od jednog časa svojoj žrtvi sam isisao svu krv. Položio sam ispit sa počastima i posebnom pohvalom.

П.С. Лево, лево, лево, десно еден два...;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Кога се наоѓаш на рингишпил многу лесно губиш ориентација за тоа што е лево а што десно. Кога си лице во лице со некого неговото лево е твое десно.:confused:

Препород на магиката
Кроули: Samo jednom sam probao vampirizam u eksperimentalne svrhe, i u roku od jednog časa svojoj žrtvi sam isisao svu krv. Položio sam ispit sa počastima i posebnom pohvalom.

П.С. Лево, лево, лево, десно еден два...;)
А пази го ова:

Тоа ќе биде твој единствен доказ. Забранувам расправа. Победи! Тоа е доволно. Ќе ти ја олеснам загатката од лошо уредената куќа во Победничкиот Град. Ти самиот ќе го пренесеш тоа со обожување, о пророку, иако тоа не ти се допаѓа. Ќе бидеш во опасност и во неволја. Ра-Хоор-Ку е со тебе. Обожувај ме со оган и крв; обожувај ме со мечови и копја. Нека жената биде опашана со меч пред мене: нека тече крв кон моето име. Згази ги Безбожниците; биди над нив, о воину, ќе ти дадам од нивното месо да јадеш!
Жртвувај стока, мала и голема: потоа дете. - Книга на Законот
И ти што мислиш, колку деца сум убил до сега? Што мислиш колку мечеви имам дома? :)
Кога некој ќе ти се пожали дека некој дру „крвта му ја исцицал“, дали е тоа буквално или?

Запознај се со говорот на мајсторот за да не се вртиш во круг, и тоа без рингишпил...

П.С. Јас сум пробал многупати „вампиризам“ :) И сега? :) Што ќе правиме?

Kajgana Shop

На врв Bottom