Законот на Телема

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А мислиш дека вистината е некаде таму надвор од палатите?
Every man and every woman is a star” and each star moves in an appointed path without interference. There is plenty of room for all; it is only disorder that creates confusion.
Појасно од ова.Амин.
Што ја движи ѕвездата на тој пат?
И од кога постои ѕвездата?
--- надополнето: Oct 5, 2011 8:25 PM ---
Боди прашуваш кои дела... И прашуваш кули и палати...
Јас никаде не реков кули и палати...

Потоа ми велиш, ти си против делата... И еве малку погоре пак се негираш и вели: Тоа се делата! Недефинирањето, да не се нарекуваш никако...

Ако во твоето неправење ништо, недефинирање, неспознавање нема дела... бескорисни ти се книгите кои ти ги читаш, и за кои велиш дека се како ти да си ги сам напишал :)
Ти се дефинираш со сите филозофи што ги читаш и далечни источни школи, затоа и не можеш да се дефинираш сам...
Ама затоа ете форумот е тука и те дефинира по твоите дела ...
Читањето е едно, праксата е друго... веќе 1001 пат го кажувам ова...

За разликата помеѓу старите школи и новите... Па кажано накратко и има и нема разлика...
Во Книгата на Законот (веќе некои ја знаат) се вели во еден дел дека соколот ги колве очите на Исус, и го гребе лицето на Мухамед, ги напаѓа индиецот, будистот... Соколот е еден симбол на Хорус, кој пак за различните типови луѓе може да е ова или она...
Некои ова го прокоментираа како телемата е дирекно против овие богови/пророци и школи.
Но, треба да го погледнете Законот, а тој вели: Сите зборови се свети и сите пророци вистинити; освен што тие разбираат малку;
Кои се тие, зошто разбираат малку... нема да се коментира овде.

Телемата не укина ниедна школа... неиницираните тие школи ги гледаат како религиозно-политички устројства... Да, такви се однадвор... Но секоја од овие школи (кои се само 3 на број) си има свои иницијациски системи. Вистинското знаење мора да продолжи и да се модифицира и подобрува... ниту една буква од Законот не е сменета и не смее да се смени... Се е како што беше... Никој нема да биде воздигнат, секој ќе биде она што е... :)

И тука доаѓа прашањето: Ако не се дефинираш самиот, ќе бидеш, што, ништо? Големото Тао на Жолтата школа, Бесконечното мачење на црната? Немој со такви дрдорења, тие книги ги поминав додека се самозадоволував на млади години по светот на пенливите вина и жените-ловци...
Одговорот е лесен: Ако не се дефинираш самиот, друг ќе те дефинира и ќе ти го најде местото под Сонцето... Во ритуалите на Златна Зора се вели: Ти ме Спозна, помини!
"Делата" се разбуденост и "чисто срце".
Жалам ако ги немаш.
Неможе форумов да ме дефинира, тоа батали.
А за само дефинирањето постои само еден метод.
Не ми текнуе како се викаше, како и да е.

That who you can see, you are not... that which you can observe, you are not......that which you can become aware of, you are not.
Ова е крај, сите други приказни се срање.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Што ја движи ѕвездата на тој пат?
И од кога постои ѕвездата?
Final answer: !-!-!-!-!
Побарај за врската Нуит-Хадит и можеби ќе ти биде појасно...
Ѕвездата постои... нема Кога...
Волјата ја движи... Само волјата дава вистинси пат низ Универзумот! Сету друго... е лага и судири кои ги замараат уморните стапала на неиницираните... види некаде наназад на темава за Волјата и Желбата ако не те мрзи :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Final answer: !-!-!-!-!
Побарај за врската Нуит-Хадит и можеби ќе ти биде појасно...
Ѕвездата постои... нема Кога...
Волјата ја движи... Само волјата дава вистинси пат низ Универзумот! Сету друго... е лага и судири кои ги замараат уморните стапала на неиницираните... види некаде наназад на темава за Волјата и Желбата ако не те мрзи :)
Дај, ако знаеш, повеќе имиња, во различни предели на планетава за тие Нуит и Хадит.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ако немаш деф. одговор не се нарекувај никако.
Што е тешко да чекаш до моментот кога вистината би ти била на достап нараката?
Мора ли дихотомија во умот да си правиш?
Неможеш во било која од тие две крајности да останеш.
Дали верник или атеист, затоа терај си помеѓу и уживај.
Нешто измеѓу не постои. А не посебно во она што ти се декларираш агностик, бидејќи се однесува на знаењето. Сите сме на крај краишта агностици. Има агностици теисти и агностици атеисти

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Само да најавам дека 12 Октомври 1875 е роден Алистер Кроули!
Вага знак, подзнак лав :) Пресметајте го времето! :) Еве како да го направите тоа: http://heptagramix.byethost31.com/?p=679
Среќен роденден Ѕверу, миленику на нашата Ѕвезда! :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Кукавици прават вакви видеа...
лелеее колку е страшно... стара срушена куќа :)
Многу темно било внатре, вика човекот... ПА ЗАТВОРЕНИ СЕ СИТЕ ПРОЗОРИ СО ДАСКИ И ТУЛИ БРЕ! :)

П.С: Подобро симни си го Sex: Secret gate to Eden, повеќе ќе научиш отколку овие глупости :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
И што беше пораката што треба да ја сфатам јас од ова видео? Единствено чуство додека го гледав ова беше дека ужасно ми се јаде сладолед! :) Залудно потрошени 7 мин и 10 сек од мојот живот :D
п.с И што е со creepy гласот на нараторот?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
И што беше пораката што треба да ја сфатам јас од ова видео? Единствено чуство додека го гледав ова беше дека ужасно ми се јаде сладолед! :) Залудно потрошени 7 мин и 10 сек од мојот живот :D
п.с И што е со creepy гласот на нараторот?
Мислам дека треба да се обратиш до Стив Крупник за голем дел од овие прашања.
http://www.imdb.com/name/nm0472257/
http://www.linkedin.com/pub/steve-kroopnick/4/867/570

Не се толку залудно потрошени, научи каде е локацијата на thelema abbey.
--- надополнето: Oct 13, 2011 4:27 PM ---
Кукавици прават вакви видеа...
лелеее колку е страшно... стара срушена куќа :)
Многу темно било внатре, вика човекот... ПА ЗАТВОРЕНИ СЕ СИТЕ ПРОЗОРИ СО ДАСКИ И ТУЛИ БРЕ! :)

П.С: Подобро симни си го Sex: Secret gate to Eden, повеќе ќе научиш отколку овие глупости :)
Ќе го сметнам ако го има кај братучедиве од исток на замунда, и мислам дека и ми е гледан ако ме служи меморијава, некни го гледав на тубето овој.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Не се толку залудно потрошени, научи каде е локацијата на thelema abbey.
Не е Thelema abbey туку Abbey of Thelema, сега во жална и распадната состојба... Види слики од Болескин :) Дали и тоа ќе да е некое страшно место :)
Ете сега ти, научи уште нешто! :)

P.S. Откако го виде ова видео, што научи?

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не е Thelema abbey туку Abbey of Thelema, сега во жална и распадната состојба... Види слики од Болескин :) Дали и тоа ќе да е некое страшно место :)
Ете сега ти, научи уште нешто! :)

P.S. Откако го виде ова видео, што научи?
Boleskin go gledav na spotot od Led Zeppelin koga na Jimmy Page mu svetnuvaa ocite :), da tamu e Loh Nes pa e spooky vo sekoj slucaj:).

Da se e ucenje Heptacgram i se toleriram "Intolerance is evidence of impotence"

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Boleskin go gledav na spotot od Led Zeppelin koga na Jimmy Page mu svetnuvaa ocite :), da tamu e Loh Nes pa e spooky vo sekoj slucaj:).

Da se e ucenje Heptacgram i se toleriram "Intolerance is evidence of impotence"
Е не знам на кој му светнуваат очите, знам само дека таму многу пред нив Кроули ја изведува Абрамелиновата операција... во времето кога има тежок раздор во редовите на Златна зора...

п.с. Хипиците зезнаа многу работи во однос на телемата... Ништо не разбраа.... немам некое високо мислење за нив (зборувам за хипиците од 60-те и 70-те...

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Е не знам на кој му светнуваат очите, знам само дека таму многу пред нив Кроули ја изведува Абрамелиновата операција... во времето кога има тежок раздор во редовите на Златна зора...

п.с. Хипиците зезнаа многу работи во однос на телемата... Ништо не разбраа.... немам некое високо мислење за нив (зборувам за хипиците од 60-те и 70-те...
Мислам дека е за ДВД изданието на живиот албум на Цепелин во Метрополитан ама не ме држи за збор, Пејџ стои и во позадина е Болескин, очите му светнуваат и навистина делува импресивно. Сигурно знаеш дека Џими Пејџ го купува Болескин од причина што е фан или ајде следбеник на Кроули. Во Дејз анд Конфјуз изведува дури и магичен ритуал со гудалото.
Погледај

http://www.youtube.com/watch?v=7ru4s0TgXvc

Не можев да го најдам видеото каде се гледа Болескин во позадина, се согласувам дека многу бендови го искористија Кроули за билдање репутација.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Мислам дека е за ДВД изданието на живиот албум на Цепелин во Метрополитан ама не ме држи за збор, Пејџ стои и во позадина е Болескин, очите му светнуваат и навистина делува импресивно. Сигурно знаеш дека Џими Пејџ го купува Болескин од причина што е фан или ајде следбеник на Кроули. Во Дејз анд Конфјуз изведува дури и магичен ритуал со гудалото.
Погледај od 4 минута па нагоре

Не можев да го најдам видеото каде се гледа Болескин во позадина, се согласувам дека многу бендови го искористија Кроули за билдање репутација.
За Кроули има тема во ... мистерии... оди таму прочитај што е пишувано,ќе научиш повеќе :)
Овде е темата телема, Книга на Законот итн итн :)

Kajgana Shop

На врв Bottom