Живот после смртта

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Од религии не сум здобила такво мислење. За искуства баш и не би делела. Тоа е многу лична работа и не сум овде да раскажувам за валидација од други луѓе. Ако на пример, читаш за астрална проекција, за Near Death Experiences, за искуства со ајахуска и сл - тоа се очигледни искуства во астралниот свет and spirits.

Знам, да...имам читано за све тоа одамна....ама од една страна тоа може е доказ за тебе за Ancient Aliens, а на оние што се религиозни им е доказ дека тука Бог (кој/а/и и да с/е) има умешано прсти. Секој си ги присвојува тоа кон својата перспектива.
Воопшто не сум запознат со астрална проекција и тоа е нешто што планирам да го разгледам ... Не барам од тебе да споделиш нешто што е интимно, барам да споделиш нешто што би ме убедило дека таа постои , не мора да се твои искуства нека се од други и треба да ти е мило што некој се интересира околу ова.
Колку што успеав да сватам астралната проекција повеќе би ја споредил со некоја форма на медитација отколку живот после смртта ..... односно теоријата за ова накратко би била дека ја напушташ физичката форма и одиш во тој духовен свет, но
пак се наоѓаш во ова време и простор само се менува формата преку која ја 'чувствуваш' околината .... поправиме ако грешам. А околу Ancient Aliens ако си читала тоа не е доволно , би ти препорачал да погледнеш некоја од документарците кои се вртат на youtube или уште подобро да си ги данлодираш ;)

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Воопшто не сум запознат со астрална проекција и тоа е нешто што планирам да го разгледам ... Не барам од тебе да споделиш нешто што е интимно, барам да споделиш нешто што би ме убедило дека таа постои , не мора да се твои искуства нека се од други и треба да ти е мило што некој се интересира околу ова.
Колку што успеав да сватам астралната проекција повеќе би ја споредил со некоја форма на медитација отколку живот после смртта ..... односно теоријата за ова накратко би била дека ја напушташ физичката форма и одиш во тој духовен свет, но
пак се наоѓаш во ова време и простор само се менува формата преку која ја 'чувствуваш' околината .... поправиме ако грешам. А околу Ancient Aliens ако си читала тоа не е доволно , би ти препорачал да погледнеш некоја од документарците кои се вртат на youtube или уште подобро да си ги данлодираш ;)
Да, да...тие документарци ги гледам редовно откако прв пат почнаа на ТВ да искачаат.

Па добро, астрална проекција не е буквално живот после смрт - таа покажува дека има и други светови, а не само овој нашиов и дека имаме повеќе од едно тело. Не е само ова физичкото, туку има и астрално, емоционално, ментално. Во Институтот на Роберт Монро во Вирџинија се обучаваат луѓе како астрално да се проектираат. Некои од нив се обучаваат да одат и да ги наоѓаат оние души на умрени луѓе што се заглавени во овој материјален свет и да им помогнат да стигнат таму каде што треба да бидат. Пример, оваа книга има интересниискуства на авторот кој е обучаван во тој Институт:
http://www.amazon.com/Voyages-into-Exploring-Afterlife-Bruce/dp/1571740686/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1323951348&sr=1-1

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Да, да...тие документарци ги гледам редовно откако прв пат почнаа на ТВ да искачаат.

Па добро, астрална проекција не е буквално живот после смрт - таа покажува дека има и други светови, а не само овој нашиов и дека имаме повеќе од едно тело. Не е само ова физичкото, туку има и астрално, емоционално, ментално. Во Институтот на Роберт Монро во Вирџинија се обучаваат луѓе како астрално да се проектираат. Некои од нив се обучаваат да одат и да ги наоѓаат оние души на умрени луѓе што се заглавени во овој материјален свет и да им помогнат да стигнат таму каде што треба да бидат. Пример, оваа книга има интересниискуства на авторот кој е обучаван во тој Институт:
http://www.amazon.com/Voyages-into-Exploring-Afterlife-Bruce/dp/1571740686/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1323951348&sr=1-1
Интересно но сепак ова само потврдува дека се работи за свет кој наводно постои во сегашноста и не е само за помагање на заскитани души да си го најдат патот, интересно е и дека се истражува можноста за телепатија ама да не одам офтопик . Оваа а и други форми на медитација 'функционираат' во сегашниот простор и време , односно напуштање на овој физички свет и одење на некој духовен свет. Теоријата за задгробен живот е нешто сосема друго .... наводно тоа е место каде што милјарди,милјарди души уживаат во благодетите на рајот или патат во агонијата на пеколот или грешам ?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Интересно но сепак ова само потврдува дека се работи за свет кој наводно постои во сегашноста и не е само за помагање на заскитани души да си го најдат патот, интересно е и дека се истражува можноста за телепатија ама да не одам офтопик . Оваа а и други форми на медитација 'функционираат' во сегашниот простор и време , односно напуштање на овој физички свет и одење на некој духовен свет. Теоријата за задгробен живот е нешто сосема друго .... наводно тоа е место каде што милјарди,милјарди души уживаат во благодетите на рајот или патат во агонијата на пеколот или грешам ?
За болдираното - ти кажав, се ограничуваш ако размислуваш само во термини на рај/пекол. Пример, во книгата што ја посочив и во други книги од Роберт Монро се раскажуваат искуства од луѓе кои, пример биле христијани и верувало жестоко во рај/пекол. Кога ги носат овие луѓе таму кајшто треба да одат и кога поминуваат низ сферите на религиозни мисли и астрални светови - овие души наеднаш препознаваат верувања од својот физички живот и „се заглавуваат“ таму. Значи - не стигаат на она место кое што е потребно - место каде што земјениве религии и верски верувања не постојат. Тие се замки за душата, човечки креации. Таков задгробен живот во мои очи не постои - оној рај/пекол.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Мислам дека нема потреба за вакви "Misleading" теми затоа што тоа се чудни размислувања на луѓето,мислам ниту некој го докажал тоа нити ќе го докаже!!!
--- надополнето: 12 март 2012 во 21:47 ---
zivot posle smrt postoi vo toa bidete sigurni ok?koj veruva vo Gospod toj nema sto da se dvoumi za ovaa prasanje,jas sum kategoricen deka ima zivot posle smrt bidejki site raboti sto gi pravime na ovoj svet bez razlika dali pravime dobri ili losi raboti makar i da si mislime za nekoj loso ili dobro ni se pisuvat i nema sansi da se spasime od odgovornosta koja ja imame pred Boga koga ke odgovarame na sudniot den,a se znae deka vo sudniot den nema da se poznavat megu sebe lugeto ,nema da se poznavat ni tatkoto so sinot bas bukvalno nema da pomaga nisto osven ako sme napravile ubavi raboti na ovoj svet ,ubavo dela, togas tamu samo Gospod kje ni pomogne a za ovie sto pravat losi raboti ne znam sto da kazam ednostavno bi im kazal da ne pravat zla,da napravat ubavi raboti da bidat humani da se pomagat megu sebe ,barem da ne mu mislime na nekoj drug nesto loso ,pa za nas ostanuva da si go zieveeme i da go iskoristime zivotot za ubavi raboti i dela inake nema druga sansa da ni se vrati ovoj zivot koj sto go ziveme sega,vi se slucilo li nekogas da sonuvate nekoj blizok sto vi umrel bez razlika dali od semejstvoto ili od drustvoto ,koj dodeka bil ziv pravel ubavi raboti,ubavi dela,im pomagal ne lugeto ednostavno da go sonuvate mnogu ubavo kako zive vo zelenilo, reki, svekinja i tn..... sto tie ubavini ne postojat na ovoj svet ,mene mi se ima sluceno ne ednas tuku poveke pati da sonuvam vaka .pozdrav
А од кај знаеш ти ''нема да се познаваат ни таткото ни синот'' браво бе ги виде :tapp:

P

puppete dolly

Гостин
одговорот би бил не, бидејќи не верувам во господ, ама интересно е вака како фантазија :) единствен начин да се дознае е кога ке скинеме конци
мене па повеќе ми има логика да верувам во реинкарнација.Кога ќе умреме душата го напушта телото и оди во тело на новородено бебе,куче,маче итн :D Па можеби затоа понекогаш имаме дежа ву,или чувство дека сме живееле некој претходен живот

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Од кај знаете,можда сега се наогаме во пеколот ;)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Енергијата не се уништува..само има различни форми.. :toe:
:cuc:

Кој си ти и зошто не сум те забележал порано?

For better or бетер, не требало вака на цедило да ме (не) оставиш, во несознание, во црнило да живееме..

Мојот живот е редефиниран.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
:cuc:

Кој си ти и зошто не сум те забележал порано?

For better or бетер, не требало вака на цедило да ме (не) оставиш, во несознание, во црнило да живееме..

Мојот живот е редефиниран.
Се појавувам само на важни теми и настани,како The Observer :icon_lol:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.782
Поени од реакции
11.336
мене па повеќе ми има логика да верувам во реинкарнација.Кога ќе умреме душата го напушта телото и оди во тело на новородено бебе,куче,маче итн :D Па можеби затоа понекогаш имаме дежа ву,или чувство дека сме живееле некој претходен живот
Човечката душа не се реинкарнира во животно, инсект итн..Можна е обратна трансформација на патот кон совршено битие, зошто животните не се развиени како нас, па така неизводлива и нелогична е таквата реинкарнација.

Kajgana Shop

На врв Bottom