Castor
Ќесеџија
- Член од
- 2 мај 2012
- Мислења
- 481
- Поени од реакции
- 960
Имам гледано бајаги видеа на Youtube има од Хиндуизам,Будизам,различни теории за смртта и после смртта.Они објаснуваат дека материјалното тело неможе да го издржи духот и духот се ослободува во некоја димензија.Телото кога старее неговата мотористика неможе да ги исполнува потребите на духот и полека згаснува.Духот кога е ослободен од телото,ништо не го врзува со животот кога бил во телото,нема емоции нема чувства,нема сеќавања,он е сосема во различна димензија без форма и добива т.н просветлување и тоа би требало е крајот.Имам доживеано два пати Астрална Проекција која траеше кратко време,притоа не сум бил ни на алкохол,дроги и сл,што може да си помислите.Никогаш не сум бил поисплашен во мојот живот,не од хорори некои,не беше тоа ништо грозно,туку ми беше страв во самиот сон,кој изглеаше како реалност,дека нема да се вратам,во моето тело.Парализа до коска,да неможеш да мрднеш.Кога ќе го доживее тоа скептик,малце ќе се подразмисли во неговата спиритуалност,кога ќе го дожевее два пати,е веќе...Не сум некој голем верник во религииве,чисто од онака работи што сум ги доживеал,прочитал,глеал на јутјуб.