- Член од
- 4 април 2006
- Мислења
- 9.179
- Поени од реакции
- 3.073
Воопшто не сум запознат со астрална проекција и тоа е нешто што планирам да го разгледам ... Не барам од тебе да споделиш нешто што е интимно, барам да споделиш нешто што би ме убедило дека таа постои , не мора да се твои искуства нека се од други и треба да ти е мило што некој се интересира околу ова.Од религии не сум здобила такво мислење. За искуства баш и не би делела. Тоа е многу лична работа и не сум овде да раскажувам за валидација од други луѓе. Ако на пример, читаш за астрална проекција, за Near Death Experiences, за искуства со ајахуска и сл - тоа се очигледни искуства во астралниот свет and spirits.
Знам, да...имам читано за све тоа одамна....ама од една страна тоа може е доказ за тебе за Ancient Aliens, а на оние што се религиозни им е доказ дека тука Бог (кој/а/и и да с/е) има умешано прсти. Секој си ги присвојува тоа кон својата перспектива.
Колку што успеав да сватам астралната проекција повеќе би ја споредил со некоја форма на медитација отколку живот после смртта ..... односно теоријата за ова накратко би била дека ја напушташ физичката форма и одиш во тој духовен свет, но
пак се наоѓаш во ова време и простор само се менува формата преку која ја 'чувствуваш' околината .... поправиме ако грешам. А околу Ancient Aliens ако си читала тоа не е доволно , би ти препорачал да погледнеш некоја од документарците кои се вртат на youtube или уште подобро да си ги данлодираш