Жена од Пустец - Албанија

Дали би земале/купиле жена од пустец?

• Да, зошто да не ако е убава

Гласови: 154 54,0%
  • Никогаш тоа е многу примитивно и понижувачки

Гласови: 131 46,0%

• Вкупно гласачи
    285

TheGamer

аут оф мај мајнд...
Член од
11 јуни 2009
Мислења
265
Поени од реакции
8
вујко ми има земено жена од албанија, не гледам ништо страшно во случајов, бракот им функционира одлично, имаат деца, се сакаат луѓето, и јас пред да ја земе си мислев шо ке прават муабет као таа ќе биде мн проста ама испадна сосема спротивно,за брзо време го научи македонскиот и воопшто не е глупа има и образование не е којзнае што ама средно има важно. И тој не ја купи, на родителите нејзини не им даде пари, а ако се обидеш да им дадеш ќе го сватат тоа ко навреда е тогаш си му ја наебал :) Како и да е, и од пустец да земеш жена нема да ја купиш, туку вака ќе оди тоа. Е сеа разликата е од тамо шо најверојатно ќе биде попримитивна жената, а овие што доаѓаат од близина на Скадар мислам беше градот имаат средно барем и од неколку случаја шо ги знам, не само од вујко ми жените не се воопшто глупи или со некој планински физички изглед :icon_lol:
попримитивна? те молам прочитај ми го постот погоре .. И во Пустец има средно школо и такви работи а образованието од таму го продолжуваат во Корча или во Македонија. А за ова што викаш ке се навредат, во право си, јас да живеам таму и да ми дојде некој да ми нуди пари за ќерка би го убил. Треба луѓето малце подобро да се информираат па после да зборуваат. Сум бил многу пати таму знам како е. Како и во секое друго македонско село.

Понечувствителен и посебичен пост немам прочитано.
На твоја глава да ти се врати.
Мислам дека не е добро што се земаат така на невидено што би се рекло за пари, поготово некој како тој другар ти кога иде на ваква варијанта.
По мене најдобро би било да може барем некое време пред да се договорат, младоженецот и таткото, да се дружат некое време луѓето, не знам како и каде, и природно да се зближат да видат дали си се допаѓаат, барем да има некаква заедничка искра.
Вака ептен е просто како да идеш и робот да купуваш, на ти дедо пари, дај ми ја ќерка ти, фала пријатно. Стави ја жената во кола и шибај. Многу нехумано.
Не е така џабе си прави филмови другарму...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Што ве гледам чудни, кога некој се решил да земе жена на невидено и таа некоја се согласила да живее со некој кој не го познава едно е сигурно во таа куќа нема да се праи дома муабет за филмови од Вуди Ален и Стринг Теорија, муабетот се врши во глобала околу прашањата за егзистенција и слично.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Прв пат ставам анкета, да видам како изгледа кога се става анкета :)
Супер изгледа...ај честито со здравје да си ја служиш.

п.с тебе Милчо ќе те жениме ли со некоја од Пустец....или чекаш прво да видиш анкетава шо ќе каже?

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Значи нехумано е да се земаат жени од Пустец а многу хумано и паметно е да те земат како жена или маж во Австралија :)
Значи Македонците во Австралија сега велат ај што ќе зимаш жена од Македонија,па таа ништо незнае,затуцана е,јазик незнае,фрижидер незнае да пушти... :)
Ако некој има шанса да се усреќи ич да не му ја мисли,или тоа или цел живот сам ќе шета.
Искраено кажано ни јас не би се колебал да земам жена од Пустец исто како што некој од Австралија не би се колебал да земе жена од тука.
--- надополнето: 23 декември 2011 во 01:53 ---
А жена за пари и тука се купува.Па нели постојат спонзоруши :vozbud:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
само мене ми изгледа темава како у ЧДА да е или? со самата помисла дека се купуваат жени од пустец за 500 до 100 евра а 21 век сме неможам да оддолеам а да не си помислам дека е за во ЧДА темава.

единствен сум што мисли вака ?

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
само мене ми изгледа темава како у ЧДА да е или? со самата помисла дека се купуваат жени од пустец за 500 до 100 евра а 21 век сме неможам да оддолеам а да не си помислам дека е за во ЧДА темава.

Не чудо пријателе иронично е ,да беше таа нечија сестра за муда ќе го обесеа тој некој кој би ја продал.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Абе не можеш ти да отидеш и да си бираш,треба и да те бендисааат.Еден мој така наречен роднина (стар ерген) ги мацна 500евриќи,и кога отишол таму никоја не го бендисала..и празен си дојде назад..

Член од
5 март 2011
Мислења
850
Поени од реакции
830
ќе ги видам сега нашиве женски чеда што многу бираат кога ке дојде недостик на машки дали и они ке одат за пустец (да се нашалиме) запознаен сум со случајот и дека зениве од таму биле и убави и паметни а и работливи не ко наште мрзи ЧД

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Супер изгледа...ај честито со здравје да си ја служиш.

п.с тебе Милчо ќе те жениме ли со некоја од Пустец....или чекаш прво да видиш анкетава шо ќе каже?
Фала за анкетата. А за женењето ако помине уште некоја година, јеби га мора некој пород да се остави, а и на некоја да и го усреќам животот. :giggle:

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Значи нехумано е да се земаат жени од Пустец а многу хумано и паметно е да те земат како жена или маж во Австралија :)
Значи Македонците во Австралија сега велат ај што ќе зимаш жена од Македонија,па таа ништо незнае,затуцана е,јазик незнае,фрижидер незнае да пушти... :)
Ако некој има шанса да се усреќи ич да не му ја мисли,или тоа или цел живот сам ќе шета.
Искраено кажано ни јас не би се колебал да земам жена од Пустец исто како што некој од Австралија не би се колебал да земе жена од тука.
--- надополнето: 23 декември 2011 во 01:53 ---
А жена за пари и тука се купува.Па нели постојат спонзоруши :vozbud:
Точно така. И нашите македонки на некој начин ги купуваат иселениците во странство(со пијачки, мобилен, викенд во Охрид, привезок за на ланче...). Горе - долу и цените им се исти само што нашите мрзи не се „примитивно“ воспитани како тие од Пустец и не знаат едно јајце да сварат, спијат до 12 а чистат еднаш годишно(некогаш и поретко).
И изборот на невеста е сличен - „странците“ обично идат на лето и се распрашуваат по роднини или пријатели дали познаваат некоја за мажење (исто како во Пустец) или излегуваат во кафичи (наречени амбасади) кај што врие од „апликантки“ за странски пасош.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
Нашите за безпари се даваат на „Австралијанци“, „Швеѓани“, , „Американци“.

Што е пострашно? :)

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
ефтини робовите бе .. 500 евра биле .. порано 4 камили бараа ...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947

Истото мислење го има и јас ... колку е само глупо ова ‘‘купување‘‘ жена ко божем играчка е или некоја животиња.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Истото мислење го има и јас ... колку е само глупо ова ‘‘купување‘‘ жена ко божем играчка е или некоја животиња.
Абре колку пати треба да ви објаснат дека не е онака купување на раце директно давање парите , дека даваат предмети , најчесто златен предмет/накит било што во вредност од таа цифра?
И секако дека ќе ја купиш ко животиња некоја ептен запустена и со семејство и со се, а од понормалните така е то ќе појдиш ои ќе земиш, битна е и нејзината одлука дали и таа ќе те бендиса.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Нашите за безпари се даваат на „Австралијанци“, „Швеѓани“, , „Американци“.

Што е пострашно? :)
Убо тие се за 0 денари, ама со претплата секој месец му кинат по 2000 евра :D

Од некоја страна гледано ОК е, зашто тие луѓе со по 35+ години во рурално село тешко доаѓаат во било каков контакт со женско, а не па да се заљубат, затрескаат и да си живеат среќно до крајот на животот, значи таков хепи енд нема шанси да им се деси во животот, па со ова од пустец може ќе се бендисаат со тек на време, и таа нема некои големи очекувања, веце внатре да има куќата и за јадење, по можност да не ја тепа. Па и вие со женските ваши од роџење да не се знаете :D :D Предвидувам голем процент на успешни бракови од вака склучените пошто од двете страни нема големи очекувања,а и нема некои шанси за прељуби или аздисување. Село нива штала дома кревет.

Од запек-страна и така ќе одат во градот за 500 евра ќе дупат 5 пати, вака на долгорочно си го решаваат празнењето за 500че :)

Kajgana Shop

На врв Bottom