Kaj мене маалото е преполно со албанки, пошто имаше и голем број закоравени ергени.Причините за женење од таму беа едноставно, луѓето беа преголем запек, не знаеја муабет со девојка да напраат, а кога ќе поминеше некоја добра се слушаше свирење довикување од типот “ој мориии, глеј ја басија стопането сексо ми го накрена“, денот го поминуваа со садење тутун,а вечерта пред гулабарник со ракијата.Излегување в чаршија?What the hell is that...
И го скрши мразот еден комшија што направи веќе 40 години, му најдоа некоја албанка од корча и едно одење си дојде со невеста. Можам да замислам како им била првата брачна ноќ
А жените како жени од тамну се мавнати в крило. Како прво, НЕ ЈА ЗЕМАШ НЕВИНА тоа сите најпрво се прашуваа, можеш да земиш некоја што се задоволувала стандардно,групно, а во потешки случаеви од планинските места и браќа сестри и цело село кај што и правеле групњаци.За дискриминација не им прави никој на децата, валјда ради религијата шо се рисјани или врска немам, ама не им прават дискриминација што значи македонците имаат пак почит кон други националности.
Далје, ако веќе земаат на слепо жена знаат дека сносат и повеќе последици со тоа, жена отпакована, болна, ова она, и триста други зафрканции можат да настанат.Кај мене во маалото еве по неколку години седат а уште не знаат баш како што треба да зборат македонски , а иначе живеат како пред 20 години.