Жена од Пустец - Албанија

Дали би земале/купиле жена од пустец?

  • Да, зошто да не ако е убава

    Гласови: 154 54,2%
  • Никогаш тоа е многу примитивно и понижувачки

    Гласови: 130 45,8%

  • Вкупно гласачи
    284
Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
115
Се повеќе гледам огласи, муабети за купување на девојка за жена од Пустец. Па се прашувам дали е ова вистина цените им биле од 500 до 1000 евра во зависност од убавината на девојката. Дали некој имал вакво искуство? До каде е дојдена сиромаштијава да своето чедо од 18 години па нагоре го продаваат а ниту знаат каде, ниту како ќе и биде на невестата. И каков би бил заедничкиот живот на младоженците кои и воопшто не се познаваат и фактот дека жената знае дека е купена а и мажот знае дека ја купил (како животно на пазар).
 
Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
115
Не гледам причина да нема ваква тема, поради фактот што е масовна ваквота појава.
 

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.436
Поени од реакции
15.312
Се повеќе гледам огласи, муабети за купување на девојка за жена од Пустец. Па се прашувам дали е ова вистина цените им биле од 500 до 1000 евра во зависност од убавината на девојката. Дали некој имал вакво искуство? До каде е дојдена сиромаштијава да своето чедо од 18 години па нагоре го продаваат а ниту знаат каде, ниту како ќе и биде на невестата. И каков би бил заедничкиот живот на младоженците кои и воопшто не се познаваат и фактот дека жената знае дека е купена а и мажот знае дека ја купил (како животно на пазар).
Во последниот број (Ноември) на National Geographic Srbija има артикл токму за овие бракови по договор од Албанија и српските рурални села, не е баш така дека се работи за некаква трговија на луѓе или пак некакво присилување, во никој случај не се работи ниту за љубов туку во делови од Албанија има дефицит од мажи од причина што голем дел од машката популација таму заминува на печалба во Италија, Црна Гора или некаде на запад, при што голем дел од нив воопшто ни помислуваат да се вратат таму, па така има голем број на жени кои се традиционално воспитани и бракот по договор таму не е ништо чудно или табу како кај нас. Ако му се верува на новинарот мислам дека прво таткото или дел од фамилијата доаѓа во посета на потенцијалниот зет за да го видат имањето и колку ниви, стока итн, итн, па потоа ако ги исполнува нивните критериуми тогаш паѓа договорот и се дарува невестата во злато. Е сега има голем дел на сводници кои земаат провизија на тие што сакаат да најдат жена од таму, инаку семејството на невестата не бара пари освен тој традиционален златен поклон.
Е сега како функционираат тоа е веќе друго, мислам дека не читаат многу фемина и не читаат на форуми па така го тераат некако животарецот како пред 50-60 години кај нас.
Инаку јас познавам еден тип неколку години кој има жена од Албанија, што знам типот продава вар, имаат две деца заедно и некако функционираат ама не сум толку близок да кажам како.
Инаку мене лично ми е екстремно глупо не дека невестата е од Албанија, туку што не знам како можат да живеат заедно со некој кој воопшто не го ни познаваат или се виделе само еднаш, ама најверојатно очајот за нечие физичко присуство го прави своето.
 
Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
115
По се изгледа дека ако се родат деца, животот станува навика и со време ќе се засакаат дури и не би можеле еден без друг доколку нема некакви превирања, матретирања или неков вид на семејно насилство.
Но доколку не се родат деца мислам дека нема ни да се поднесуваат. Секој ќе си фати своја страна.
--- надополнето: 22 декември 2011 во 19:28 ---
Масовно за ергени +30 ?
Што мислиш, дека 30 цифра е далечен број? Додека се свртиш ќе дуваш торта со 30 + свекичи. :)
 
Член од
4 април 2006
Мислења
9.181
Поени од реакции
3.068
Н
По се изгледа дека ако се родат деца, животот станува навика и со време ќе се засакаат дури и не би можеле еден без друг доколку нема некакви превирања, матретирања или неков вид на семејно насилство.
Но доколку не се родат деца мислам дека нема ни да се поднесуваат. Секој ќе си фати своја страна.
--- надополнето: 22 декември 2011 во 19:28 ---

Што мислиш, дека 30 цифра е далечен број? Додека се свртиш ќе дуваш торта со 30 + свекичи. :)
True .... него имам комшија земал жена од пустец и функционираат како нормално семејство, и никој во мало не ги дискриминира децата .... тоа еден добар пример дека не е табу ама анкетава е сосема непотребна :)
 
Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
115
Н

True .... него имам комшија земал жена од пустец и функционираат како нормално семејство, и никој во мало не ги дискриминира децата .... тоа еден добар пример дека не е табу ама анкетава е сосема непотребна :)
Прв пат ставам анкета, да видам како изгледа кога се става анкета :)
 
Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
115
Не бе, ќе земам некоја за 0 ден. некоја азилантка:love:
Од Иран / Ирак можда ќе биде полна со експлозив, ако ја откриеш пред да го активира може и некој денар да замеш за C4 :P
 
На врв Bottom