Зависи на кој смер ќе одиш. Ако имаш под 85-86 бодови не конкурирај на финансиски менаџмент или сметководство, за другите можеш и во државна квота да влезеш. Инаку успехот од средно не ти влијае толку многу врз крајните бодови колку матурата и плус секоја година е различна заинтересираноста за смеровите така да од сега не можеш ништо да калкулирашМе интересира дали со приватна квота на државен економски факултет можат да НЕ ме примат.. во прва сум одличен, втора и трета мн. добар, сега во четврта се стремам кон одличен но се прашувам дали е можно случајно да не ме примат ни на приватна квота? Фала.
Jas bev 2 pati dobar i 2 pati mn.dobar i imav taka dobri ocenki na matura,znaci ne neso posebno,pa vlegov u kvota so kofinansiranje(privatna),taka da,ti ne bi trebalo da imas problem))Ме интересира дали со приватна квота на државен економски факултет можат да НЕ ме примат.. во прва сум одличен, втора и трета мн. добар, сега во четврта се стремам кон одличен но се прашувам дали е можно случајно да не ме примат ни на приватна квота? Фала.
Да, принципот на прашање е целосно ист како на колоквиуми. Замките се мање вие тие, се повторуваат.Постари колеги, на испит по менаџмент проф. на ист начин ли ги формулира прашањата како на колоквиум, такви со замки, што фактички значи дека треба се напамет да научиш за да знаеш што е точно???:nesvest:Ве молам споделете искуство, како и што пага, како учевте вие????? Ми се плачи кога ја гледам книгаваа цела за учење:icon_frow