Аха ок фала ти средив тоа.Според некоја си моја “логика“, јас во професија ставив што е по функција едниот родител (пр. доктор/банкар/полицаец), а во занимање што има завршено пример правник/економист или било што друго, или па доколку нема високо образование, само средно образование, што знам
Четиригодишни, претпоставувам тоа беше за Скопје. Исто под 1. Надворешна тровија а под 2. Финансиски менаџмент. Пологично би било финансиски да го ставев прв (бидејќи појака е конкуренцијата и може да ме префрлат на друг), ама бидејќи со 93 поени сигурен сум дека ќе влезан во смерот кој што го сакам, а и ништо друго не изгледаше привлечно за тоа го бапнав тоа.Аха ок фала ти средив тоа.
А во Група студиски програми што избра ?
Тетово, Велес ( Дисперзирани ) или тоа четири годишни ?
Пополнив се и го испратив. Е сега треба нешто да добијам, некој број или слично или не ?Четиригодишни, претпоставувам тоа беше за Скопје. Исто под 1. Надворешна тровија а под 2. Финансиски менаџмент. Пологично би било финансиски да го ставев прв (бидејќи појака е конкуренцијата и може да ме префрлат на друг), ама бидејќи со 93 поени сигурен сум дека ќе влезан во смерот кој што го сакам, а и ништо друго не изгледаше привлечно за тоа го бапнав тоа.
Кај што ти е полето преглед горе најдесно во ќош го имаш бројот на апликација. Е сега на 16ти што точно ќе треба од оваа апликација не знам, мислам дека само бројката, но тоа подоцна ќе соопштат. Иначе и да ти е пратена пријавата, само назад оди и ќе ја видиш таа бројка.Пополнив се и го испратив. Е сега треба нешто да добијам, некој број или слично или не ?
Јас наведов 4 смерови.Мора сите предмети да ги наведеме во пријавата или може и три-четири?
Зборувам за бруцошите кои сега ќе се запишуваат, слушнав дека доколку не влезеш на смерот кој ти бил прв избор може да те стават во било кој од следните независно од редоследот како си ги напишал. Со 89 поени верувам дека ќе влезам на менаџмент во државна квота.
И уште нешто, ако може некој накратко да ме информира за смерот?
Да, за тоа. Значи не мора сите, фала.Јас наведов 4 смерови.
Финансиски менаџмент ми е приоритет потоа Менаџмент, Е- Бизнис. По тој редослед.
Збориш за тоа од лево кон десно така ?