Економски факултет (reloaded)

Член од
2 март 2011
Мислења
72
Поени од реакции
4
Би можело ли со молба да ми одобрат само еден кредит, да имам 36 во летен семестар.
Јас во јануари упишував заостанат испит и имав 36 кредити ми дозволија со молба, а мислам и дека на сите колеги им дозволија затоа што на апсолвенти не им прават проблем за неколку кредити плус али молба мора.
--- надополнето: 30 август 2012 во 15:58 ---
Некој овде да не полага управувачко сметководство? Треба ли да се учат показателите како прашања за теорија од 14та тема ? Се пагале ли досега на испит?
аналитички показатели (4, 4.1, 4.3) и видови аналитички показатели (4.4.1) се лекции што најчесто се паѓаат. Најубаво ти е да си ја купиш скриптата што е куцана две сесии што полагав сите лекции паднаа од таму.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Еј друштво дај кажете нешто импресии од предметот Основи на е-бизнис. Денеска кога се запишувавме само во надворешна трговија го немавме за изборен Трговско право, не знам зошто, а гледам во програмата дека не е ни редовен, но може па од годинава ќе го стават како редовен. Другите две ми беа глупи, па го одбрав овој. Не се плашам многу што е на англиски, но ме интересира што содржи, повеќе вежбање, или учење е?

Член од
2 март 2011
Мислења
72
Поени од реакции
4
Колеги ќе може да ми кажете нешто повеќе за Меѓународен менаџмент и Банкарски менаџмент?
И што ќе се прави со старава програма дали има некој информација дали одма од септември ќе не префрлаат? Благодарам :)

Член од
20 септември 2011
Мислења
32
Поени од реакции
31
Еј друштво дај кажете нешто импресии од предметот Основи на е-бизнис. Денеска кога се запишувавме само во надворешна трговија го немавме за изборен Трговско право, не знам зошто, а гледам во програмата дека не е ни редовен, но може па од годинава ќе го стават како редовен. Другите две ми беа глупи, па го одбрав овој. Не се плашам многу што е на англиски, но ме интересира што содржи, повеќе вежбање, или учење е?
Според најновата програма што почнува за вашата генерација трговско право е задолжителен за надворешна трговија во втора година.На нет ја нема новата програма па затоа не си видел.Исто ви ги тргнале и дигитална економија,интернет маркетинг а вратени се некои од старите предмети.

Член од
25 септември 2010
Мислења
116
Поени од реакции
41
Колеги ќе може да ми кажете нешто повеќе за Меѓународен менаџмент и Банкарски менаџмент?
И што ќе се прави со старава програма дали има некој информација дали одма од септември ќе не префрлаат? Благодарам :)
Нема да не префрлаат,ако си по програма 2008/2009..Ја прашав денеска главната во студентски и ми одговри дека си остануваме 31 предмет 240 кредити и плус дипломска...и понатаму ке си избираме предмети од пошироката листа...Новите измени се само за 2012/2013 генерација.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
115
Поени од реакции
8
Над студентски прашања на вториот кат, ако не е сменето нешто.
Фала :)
--- надополнето: 30 август 2012 во 23:47 ---
над раководителот на студентски отсек и архива, се кабинети на асистентите (меѓу амф.1 и амф.2), па над нив се професорските кабинети по скалите угоре и штом се искачиш од лева страна долж ходникот на крај, десна врата е на Билјана, а продекански кабинет на Билјана е одспротива, над Деканат (меѓу амф.3 и амф.4) исто угоре по скалите и ќе пристигнеш до едно опаааааа ептен пицнато местенце со син тепих, десно долж ходникот со кабинети и пикчрс на ѕидовите и оп тука некаде при крај на ходникот, лева страна ќе спазиш на вратата пишува Продекан за настава или само Продекан, не ми текнува точно како беше. Приемно време ич не ми текнува али Габерка мислам се вртка сега повеќе во продеканскиот кабинет, поарно и е таму :D пробај ако не било кој ден ако не ја најдеш во професорски кабинет, би требало во продеканскиот да е присутна. ;)
Фала, ја најдов во деканат :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.003
Поени од реакции
5.643
Нема да не префрлаат,ако си по програма 2008/2009..Ја прашав денеска главната во студентски и ми одговри дека си остануваме 31 предмет 240 кредити и плус дипломска...и понатаму ке си избираме предмети од пошироката листа...Новите измени се само за 2012/2013 генерација.
Па 2008/2009 е по нова програма, што има да се префрлате :)

Член од
31 август 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Kolegite od Struga veke polagale Menadzment, pa me interesira dali ima nekoj dokument na forumot so prasanja sto im se padnale?

Член од
2 март 2011
Мислења
72
Поени од реакции
4
Колеги можно е Претприемништво да го даде испитот на лекции?

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Може ли некој да објасни тоа ако презапишеш предмет по втор пат дали губиш право на државна квота и преминуваш во кофинансирање??Да го објасни некој ова ако знае..

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.559
Може ли некој да објасни тоа ако презапишеш предмет по втор пат дали губиш право на државна квота и преминуваш во кофинансирање??Да го објасни некој ова ако знае..
Во договорот тоа ти го пишува дека ја губиш државната квота и преминуваш во кофинансирање , па и по закон имаше такво нешто.

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Луѓе, дали може да има проблем ако во индекс во полето назив на предметот ги имам напишано шифрите на предметите, а потоа (по препорака на госпоѓата на студентски) напишав име на предметот над шифрите во истите полиња. Таа ми рече дека е ок, сепак да прашам.

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457
Луѓе, дали може да има проблем ако во индекс во полето назив на предметот ги имам напишано шифрите на предметите, а потоа (по препорака на госпоѓата на студентски) напишав име на предметот над шифрите во истите полиња. Таа ми рече дека е ок, сепак да прашам.
Нема да имаш проблем.
Како само ти текна да ја напишеш шифрата наместо иметоo_O?

Kajgana Shop

На врв Bottom