Друже ова е напишано од еден член погоре, ако не си го видел еве го повторно.Ај нек ми кажит некој,зш ко ќе се изјаснам дека иам деловна етика изборен предмет 1 година 1 семестар,сите ми викет : Кај го одбра,кај се запусти ?
Еквивалентен на мене,ќе неам гајле хаха.....не,ми беше зборот,не за предметот,него многу ми кењаја за професорот...ај да беше еден,двајца...ама 40 души ми го рекоја то,па рекоф да видам вака,поискусниве шо мнение имет по то прашање.Фала во секој случајДруже ова е напишано од еден член погоре, ако не си го видел еве го повторно.
Стандард изборни што се земаат се ТРГОВСКИ ПРАВО или АНГЛИСКИ ЈАЗИК 1. И двата се многу лесни големи шанси со малку учење да извадиш 9 или 10 (за положување само нема проблем).
ДЕЛОВНА ЕТИКА -убер досаден , напамет учење не се разбира ништо ама пак имаш малку материјал .
ОСНОВИ НА Е-БИЗНИС- доста интересен предмет , имаш вежби секоја недела кои се интересни и плус пола оценка ти е од нив. Матрејалот е многу лесен и не е многу обемен , е сеа дали ти оде англиски...
ДЕМОГРАФИЈА-исто така многу лесен , 70 страни колоквиум, само мислам дека за да имаш добра оценка по овој предмет треба да си редовен на предевања.
ЕКОЛОШКИ МЕНАЏМЕНТ-иако го сметаат за лесен имам колеги кои ептен заглавија со него и им беше доста тежок за разлика од другиве изборни кои без проблем им беа положени.
Углавном тоа е тоа.
Лани ги земавме на 15.Здраво дечки имам јас едно прашање
Имено, сакам да ве прашам кога ги даваат индексите ?
Средив се и ми дадоа бројче, е сега ми рекоа ќе бидете навремено известени, но само сакам да знам ако може некој од вас да ми каже минатата година кој период ги земавте вие ?
Благодарам однапред.
Незнам ништо во врска со тоа :/@Epics
Индексите најверојатно ќе ги добиеме на 17-ти. Него што е во врска со книгите, кога ќе ни кажат авторите или од каде треба да се купат, и дали сите книги треба да бидат нови. Поздрав.
Јас го имав Германски 2 пред две години и ми беше прелесно. Значи предавањата се како да одиш на курс, најмногу до десет студенти, професорката е супер, се договараш како ќе биде тестот и кои задачи ќе бидат составени, се полага тест кој го составува проф. без шифрарник, има читање на час и решавање вежби. Воглавно многу лесно и се добиваат одлични оценки.Германски 1 како е ?