На 30ти последен еeli=];3087559 напиша:Kolegi koga e vtoriot kolokvium sociologija
Па и јас колку шо знам тие требаа,ама денес една другарка ми кажа дека била на консултации кај професоркава таа и кажала уште некои лекции плус:nesum:Ај некој да биде добар и мил да ми каже дали овие се лекциите кои треба да се учат етика :
- од Етичко однесување и факторите кои влијаат на однесувањето заклучно со Одржување на високи етички стандарди , тоа од првата скрипта од 22 до 36 страна
- КОО, на што се однесува КОО, кои се целите на КОО и имплементација на КОО
- Кодексите на етика и нивната улога во обезбедувањето на етичкото однесување таа од 4 страни што е
Ај бидете фини одговорете ми :smir:
Менаџмент е на 23, а финансиски менаџмент е на 28 ноември...koga e managment i finansiski menagment 2 kolokvium?
Абе сметководство ќе има десет прашања Т/Н и другото све е задачи.Аџустирање,ФИФО ЛИФО метода и амортизација. позз
Dali mozhe nekoj da kazhe koi ke bisat tie 2 prasanja shoke se padnat na Marketing? Dali gi kaza???
Па 140 вкупно, колоквиуми и стручен труд/усно одговарање.Батали тоа 140, тоа ти е Невозможна мисија, а дали ти текнува од колку бода до колку ги пушташе на усно за 10ка? и на кои им даваше семинарски да праат....
И сметководство дали некој од постарите памти за втор колоквиум дали имаше теорија или повеќето беше задачи.?.
nekade okolu 132-134 poeni ( od kolokviumi gledano ) se potrebni za desetka ekonomija , a smetkovodstvo znaci zavisi od toa koj ima najvise poeni na kraj sobrano od trite kolokviumi i toj ke se racuna kako da gi osvoil maksimumot taka da ...... zavisi a inace za povisoka ocenka kaj ljubisha smetkovodstvo moze mislam da zemes i prevod ( da preveduvas od angliski na makedonski ) za plus poeni ako si nezadovolen od ocenkataСо колку вкупно поени од тестовите се добива 10ка по економија и сметководство ?
neka ne te budni zborot zadaca -------- znaci toa se mini presmetki so treba da gi napravite i da zaokruzite tocen odgovor -- ne e nisto slozeno i komplicirano samo ne zaboravaj digitron da si nosis :helou:Дај не зезај многу задачи се тоа, шо знам ваљда нема повеќе од 15 задачи да има..
Da da pustil so 10boda ali bez vrski veruvaj, znam mn drugari/ki sto gi pustil onaka a nemaat vrski... mozda dobil 7ca na loto pa zatoa bil raspolozen :pos2::pos2::pos2:zar dragi pustil so 10 poeni da pominat na prv kolokvium ----- ???? toa e so vrski verujte ne pusta on tuku taka -- ima tuka nekoi dubari :salut:
Ако имаше на првиот колоквиум 50 прашања,задачи вкупно нели,овој колоквиум ќе има помалце накај 40-тина:smir:Дај не зезај многу задачи се тоа, шо знам ваљда нема повеќе од 15 задачи да има..