Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Абе сметководство ќе има десет прашања Т/Н и другото све е задачи.Аџустирање,ФИФО ЛИФО метода и амортизација. позз

Член од
17 ноември 2009
Мислења
48
Поени од реакции
2
Ај некој да биде добар и мил да ми каже дали овие се лекциите кои треба да се учат етика :
- од Етичко однесување и факторите кои влијаат на однесувањето заклучно со Одржување на високи етички стандарди , тоа од првата скрипта од 22 до 36 страна
- КОО, на што се однесува КОО, кои се целите на КОО и имплементација на КОО
- Кодексите на етика и нивната улога во обезбедувањето на етичкото однесување таа од 4 страни што е
Ај бидете фини одговорете ми :pipi: :smir:
Па и јас колку шо знам тие требаа,ама денес една другарка ми кажа дека била на консултации кај професоркава таа и кажала уште некои лекции плус:nesum:
Утре на предавање ќе кажела поточно.

Член од
16 октомври 2009
Мислења
26
Поени од реакции
1
sto e rabota so testot po marketing nisto ne razbrav :) aj nekoj koj idel na predavanja neka mi objasni ako moze :D :helou:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
5
Абе сметководство ќе има десет прашања Т/Н и другото све е задачи.Аџустирање,ФИФО ЛИФО метода и амортизација. позз

Дај не зезај многу задачи се тоа, шо знам ваљда нема повеќе од 15 задачи да има..

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Дај бре... по мизерни задачи од ФИФО и ЛИФО нема, самото име на методите кажува се :pos:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Батали тоа 140, тоа ти е Невозможна мисија, а дали ти текнува од колку бода до колку ги пушташе на усно за 10ка? и на кои им даваше семинарски да праат....
И сметководство дали некој од постарите памти за втор колоквиум дали имаше теорија или повеќето беше задачи.?.:toe:
Па 140 вкупно, колоквиуми и стручен труд/усно одговарање.

После 2 колоквиум тие што имале над 80 бода може ако сакаат да одат на усно и ќе добијат повеќе бодови него со стручен труд. Не ме фаќајте за збор ама мислам беше едно 4 - 5 бода повеќе. А стручен труд може кој сака да прави, нема ограничување.

Член од
27 октомври 2009
Мислења
37
Поени од реакции
0
Со колку вкупно поени од тестовите се добива 10ка по економија и сметководство ?:vozbud:
nekade okolu 132-134 poeni ( od kolokviumi gledano ) se potrebni za desetka ekonomija , a smetkovodstvo znaci zavisi od toa koj ima najvise poeni na kraj sobrano od trite kolokviumi i toj ke se racuna kako da gi osvoil maksimumot taka da ...... zavisi :) a inace za povisoka ocenka kaj ljubisha smetkovodstvo moze mislam da zemes i prevod ( da preveduvas od angliski na makedonski ) za plus poeni ako si nezadovolen od ocenkata :)

zar dragi pustil so 10 poeni da pominat na prv kolokvium ----- ???? toa e so vrski verujte ne pusta on tuku taka -- ima tuka nekoi dubari :salut:-- inace ako pomines na kolokvium NE STAVA seska pocinja od sedmica !

Дај не зезај многу задачи се тоа, шо знам ваљда нема повеќе од 15 задачи да има..
neka ne te budni zborot zadaca -------- znaci toa se mini presmetki so treba da gi napravite i da zaokruzite tocen odgovor -- ne e nisto slozeno i komplicirano samo ne zaboravaj digitron da si nosis :helou:

Член од
19 октомври 2009
Мислења
51
Поени од реакции
2
Стварно пуштил список асистентот по менаџмент денес? Што се случува ако те нема на еден список? Па добро бре, се убив од седење на менаџмент, денес ли нашол...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.571
zar dragi pustil so 10 poeni da pominat na prv kolokvium ----- ???? toa e so vrski verujte ne pusta on tuku taka -- ima tuka nekoi dubari :salut:
Da da pustil so 10boda ali bez vrski veruvaj, znam mn drugari/ki sto gi pustil onaka a nemaat vrski... mozda dobil 7ca na loto pa zatoa bil raspolozen :pos2::pos2::pos2:

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Ако имаше на првиот колоквиум 50 прашања,задачи вкупно нели,овој колоквиум ќе има помалце накај 40-тина:smir:

Член од
17 март 2007
Мислења
801
Поени од реакции
508
Ај денес некој нека каже дали имаме нешто плус за учење деловна етика освен
22-36 страна
4 страни КОО
3-4 страни кодекси на етика и нивната улога во обезбедувањето на етичко однесување

Некој спомна дека денес ке кажела професорката што треба затоа информации информации плис :ija:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom