Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Немојте бре Мона да ми ја носите во црвено... како не ви е срам :nerv: :pos:

BrownEye

And so it is...
Член од
10 јули 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
Да не треба и случајно:
1. Корист од Менаџерска етика
2. Улоги и одговорности во етички менаџмент
т.е. 20-22страна???
3. Критериуми за вредности и стандарди на однесување на фирмите ( залутав на едно предавање и го предаваше ова под 3та точка, така да мислам и тоа ќе го има)

п.с. 22страни етика = 500 страни економија :vozbud::vozbud:
Корист од Менаџерска етика и Улоги и одговорности во етички менаџмент bea za prv kolokvium. Ama mozebi ke se povtori nekoe prashanje... kaj znam... ako mislis deka e potrebno, povtori / nauchi si gi :)
Za vtoriot kolokivum se uci od 22 do 36 strana + dopolnitelen materijal za Korporativna opshtestvena odgovornost, Implementacija na KOO i za Kodeksite na etika i nivnata uloga vo obezbeduvanjeto etichko odnesuvanje. Polagame na 21 - sabota. :helou:
(Se izvinuvam za poddrshkata, nema instalirano na ovoj kompjuter i me mrzi da ja sredam:jaj:)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Корист од Менаџерска етика и Улоги и одговорности во етички менаџмент bea za prv kolokvium. Ama mozebi ke se povtori nekoe prashanje... kaj znam... ako mislis deka e potrebno, povtori / nauchi si gi :)
Za vtoriot kolokivum se uci od 22 do 36 strana + dopolnitelen materijal za Korporativna opshtestvena odgovornost, Implementacija na KOO i za Kodeksite na etika i nivnata uloga vo obezbeduvanjeto etichko odnesuvanje. Polagame na 21 - sabota. :helou:
(Se izvinuvam za poddrshkata, nema instalirano na ovoj kompjuter i me mrzi da ja sredam:jaj:)
Епа јас тоа не го учев за прв колоквиум.... ајде ваљда ќе се најде некој да каже за сигурно дали требаат или не тие 2 страни... само мислам дека од 32ра до 36та нема предавано.... и инсталирај си подршка :pos2:

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
Колеги, Економија Таки нели имаше спомнато дека тоа што е со црвено не треба да се учи? Или јас сум грешка? :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Колеги, Економија Таки нели имаше спомнато дека тоа што е со црвено не треба да се учи? Или јас сум грешка? :)
Не си грешка колега, јас сум кај филиповски, али и он рече дека не треба тоа што е со црвено и плус не треба Теорија на игри, и уште некои мали делови али не памтам кои беа

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Кога предаваше за даноци рече да се научи делот во црвено. Таму било се што требало да се сфати за даноците... за другите делови не знам, ова за теорија на игри прв пат слушам, јас веќе го научив како и да е...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
5
Не си грешка колега, јас сум кај филиповски, али и он рече дека не треба тоа што е со црвено и плус не треба Теорија на игри, и уште некои мали делови али не памтам кои беа
Приватизација не треба,а за дерегулација не е сигурно дали ќе го има на колоквиум.

Ај кажете некој примери од некои прашања за втор колоквиум што се паднале?поз

Член од
2 октомври 2009
Мислења
27
Поени од реакции
1
Ve molam za odgovor; dali na vtor kolokvium menadzment ima mnogu prasanja za motivacija,koordinacija i odlucuvanje ili samo nekolku,a poveketo se za organizacija i teorii?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Економскиот факултет се занимава со науки за економијата.

Член од
19 октомври 2009
Мислења
51
Поени од реакции
2
Да не информираше некој што бил на маркетинг скоро што има ново, јас разбрав денес некаков тест пред колоквиум ќе давале, ама некако не ми е сигурна информацијава... или точно е? А меѓународна до која страна е и дали е точно дека 5 тема е сменета со 6-та? Редно беше да се заинтересирам :kesa:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
eli=];3087559 напиша:
Kolegi koga e vtoriot kolokvium sociologija
Најверојатно после сите редовни колоквиуму т.е. после 28ми... али мислам, не сум сигурен

Член од
17 март 2007
Мислења
801
Поени од реакции
508
Ајде дајте малце помош за вонредните студенти
За деловна етика освен што се учи од 22 до 36 страна ке може ли некој да ги наброи насловите на лекциите (деловите) што треба дополнително да се учат ???? Бидејки имам некои дополнителни страници ама не сум сигурен што треба што не треба бидејки се доста измешани ....:toe:

Член од
16 ноември 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
kolegi nesto naslusnav deka profesorive navodno davale edna ocena poveke dokolku si polozil na kolokviumi(fakticki te nagraduvaat za tvojata 'redovnost'-iako poveketo prof ne pustaat spisoci, ama racunaat na toa deka ako na kolokviumi si polozil, znaci si redoven ispolnitelen i sl :)
sakam da mi potvrdite ili negirate vie poiskusnite, od 2ra 3ta i 4ta i da mi kazete dali imaat nekakva funkcija spisocite sto gi pusta delovna etika, zatoa sto mi rekoa nikogas ne gi gleala, ako imas na kolokviumi polozeno, znaci na site dava edna ocena poveke-fakticki tie 10 poeni za prisustvo :) sto malce mi zvuci nerealno :S

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom