Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
Да не информираше некој што бил на маркетинг скоро што има ново, јас разбрав денес некаков тест пред колоквиум ќе давале, ама некако не ми е сигурна информацијава... или точно е? А меѓународна до која страна е и дали е точно дека 5 тема е сменета со 6-та? Редно беше да се заинтересирам :kesa:
тест, каков тест?!?!?!
а меѓународна ко што гледам во книгава, најлогично е да се учи до крајот на трета тема, тоа е едно 90-100 страни, а колку што ја разбрав по толку страни е колоквиум. 5та и 6та би биле за трет. е ако кажала нешто друго, нека пише некој.

Член од
21 септември 2009
Мислења
77
Поени од реакции
0
Стварно нека каже некој што е ова со тестов по маркетинг??
И да не ги кажала денеска тие двете прашања што ке се паднат?????:toe:

Член од
19 октомври 2009
Мислења
51
Поени од реакции
2
искрено, може и да е дезинформација ова што се однесува на тестов, само сакав да прашам за сигурно ама како што гледам изгледа стварно не е точно... а и не е логично, ако е така сите ќе научат за тест, а вториов маркетинг е најтежок, сигурно не би дозволила така лесно да минат повеќето... а за меѓународна, и јас мислев дека се 100 страни отприлика, ама ако е точно ова за замената на темите тогаш излегуваат 150 некаде..:jaj:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
По меѓународна, колку што знам секоја година транснационалните компании ги остава за трет колоквиум...

*Smurfette*

He smurfs me, he smurfs me not
Член од
10 јуни 2006
Мислења
538
Поени од реакции
38
Ај некој да биде добар и мил да ми каже дали овие се лекциите кои треба да се учат етика :
- од Етичко однесување и факторите кои влијаат на однесувањето заклучно со Одржување на високи етички стандарди , тоа од првата скрипта од 22 до 36 страна
- КОО, на што се однесува КОО, кои се целите на КОО и имплементација на КОО
- Кодексите на етика и нивната улога во обезбедувањето на етичкото однесување таа од 4 страни што е
Ај бидете фини одговорете ми :pipi: :smir:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.571
Колешке мислам дека треба од 20та а не 22ра како што некои кажуваат, и до сега има предавано до 32ра а не до 36та... ако има некој редовен на етика нека ни помогне малце

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
А економија, од Макроекономија нема да треба само за Фискална, Монетарна политика и за БДП, а агрегатна побарувачка и понуда ќе треба? Или ништо ќе нема од тоа за втор колоквиум?

BrownEye

And so it is...
Член од
10 јули 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
Епа јас тоа не го учев за прв колоквиум.... ајде ваљда ќе се најде некој да каже за сигурно дали требаат или не тие 2 страни... само мислам дека од 32ра до 36та нема предавано.... и инсталирај си подршка :pos2:
минатата среда после предавањето самата професорка ми рече дека треба до таму да се учи... е сега, може ме лажела :)
off topic: абе... имам јас поддршка на лап топ-ов, затоа се е во ред кога сум во Скопје и се уклучувам од него :pipi:... ама ужасно ме мрзи да си инсталирам на десктопот во Велес... whatever... it doesn't matter that much :smir:

Член од
27 октомври 2009
Мислења
37
Поени од реакции
0
до каде треба да се учи основи на сметководство за втор колоквиум ???

do 207 strana :)

kolegi nesto naslusnav deka profesorive navodno davale edna ocena poveke dokolku si polozil na kolokviumi(fakticki te nagraduvaat za tvojata 'redovnost'-iako poveketo prof ne pustaat spisoci, ama racunaat na toa deka ako na kolokviumi si polozil, znaci si redoven ispolnitelen i sl :)
sakam da mi potvrdite ili negirate vie poiskusnite, od 2ra 3ta i 4ta i da mi kazete dali imaat nekakva funkcija spisocite sto gi pusta delovna etika, zatoa sto mi rekoa nikogas ne gi gleala, ako imas na kolokviumi polozeno, znaci na site dava edna ocena poveke-fakticki tie 10 poeni za prisustvo :) sto malce mi zvuci nerealno :S
druze da ti kazam ova go praktikuvaat nekoi profesori ama samo nekoi znaci ne site !! -- tipicen primer e dragi janev. I so min poeni da si pominal na kolokvium ke imas 7 ca.

Не си грешка колега, јас сум кај филиповски, али и он рече дека не треба тоа што е со црвено и плус не треба Теорија на игри, и уште некои мали делови али не памтам кои беа
crvenite delovi ne trebaat za kolokvium !!- f -- vi kazuvam lani i preklani kako bese. Za pouspesnite kolegi koi sto na vtoriot kolokvium imaa 46 poeni ili nad 46 ....... ( nemase mn takvi :nenene:) im gi dade da gi ucat tie crveni delovi i odgovaraa za niv kaj nego u kancelarija i tie fakticki bea nagrareni so bonus poeni na kraj samo ne sum siguren kolku tocno poeni im dade - ama bajagi im gi krena ocenkite koi i bez toa im bea visoki ( demek za 10 kasi )

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Ајде колега не ме смеј, значи Драги не пишувал шестки на колоквиуми :pos:
И на усно одат оние кои на првите два колоквиуми имаат преку 80 поени и како такви треба да бидат глупави да извадат деветка :)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
5
Со колку вкупно поени од тестовите се добива 10ка по економија и сметководство ?:vozbud:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Ајде колега не ме смеј, значи Драги не пишувал шестки на колоквиуми :pos:
И на усно одат оние кои на првите два колоквиуми имаат преку 80 поени и како такви треба да бидат глупави да извадат деветка :)
Па не пишува 6ки Драге на колоквими :) Ако положиш минимум му е 7ца, освен евентуално ако е некој што го пуштил со 10 бода од прв и после да имал по 16 само.

Со колку вкупно поени од тестовите се добива 10ка по економија и сметководство ?:vozbud:
Економија некаде од 140 беше изгледа, а сметководство нема фиксна скала, се гледа во однос на првиот што е на листа по бодови, и мислам беше 90% од неговите бодови.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.571
Батали тоа 140, тоа ти е Невозможна мисија, а дали ти текнува од колку бода до колку ги пушташе на усно за 10ка? и на кои им даваше семинарски да праат....
И сметководство дали некој од постарите памти за втор колоквиум дали имаше теорија или повеќето беше задачи.?.:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom