Едно вредно парче гардароба или повеќе парчиња за истите тие пари?

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Се имам многу пати заебано со тоа „пфф три пара ќе земам за тие пари“ .
На пример со фармерки. Видов едни фармерки кој ми се допаѓаа и коштаа 2300 ... а видов два слични пара (не до толку кејфски ) кој што коштаа по 1100 денари.
Секако ги земав тие од 1100 , меѓутоа после 1 месец носење ми се скинаа . Зашто ? Неквалитет. Затоа беа поевтини :).
Од друга страна пак пред 4 години си купив еден дуксер за цена од 3200 денари , ама до ден денес ништо не му е на дуксерот... Уште си го носам и ќе го носам. Не дека гледам фирма додека купувам ама некој фирми се поскапи со причина.
За патики признавам гледам фирма , бидејќи навистина прави разлика.

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Секогаш кога купувам нешто тргнувам со намера да си купам повеќе поефтини парчиња,само во пракса ова никогаш не ми успева.А многу сакам,ама најчесто во око ми паѓа нешто скапо и морам тоа да го купам,оти сум сигурна дека и да купам илјада други поефтини тоа што ми се допаднало ќе го сонувам и ништо од тоа што ќе го купам нема да го носам со мерак.

Многу си ја мразам оваа слабост за скапи работи и ретко да ми се допадне нешто поефтино или немам среќа да налетам на нешто добро,а ефтино.Не гледам марки и затоа баш ми е чудно ова.Кога купувам со некого,одбирам нешто и пред да прашам за цената викам "пази сега,ова ти е најскапа чевла пр во продавницава",и најчесто следува потврда,а јас превртувам очи.:) Најтрагично е што ако имам толку пари го купувам.:uvo:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Па зависи за што. Некогаш некое парче облека ќе "ми влезе под кожа" и не можам да се смирам додека не ги купам не размислувајќи дали за истите пари може да купам повеќе работи, некогаш пак кога подобро ќе размислам и ако имам повеќе време за шетање или не ми се брза за да ја имам облеката, гледам да најдам за истите пари 2 или 3 работи.
Се' зависи од моментално расположение, од расположливото време за шетање и најважно од расположливи парични средства за трошење.:pipi:

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
јас едно парче би купил, дека ке се шинам од носење, а ако купам многу работи ке си ги изберам 2-3 што ми се свиѓаат најмногу и само нив ке ги носам, а другите ке фаќаат простор во шкаф....

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Кој знае каде има некое гоолемо зимско капче(за глемо глави луѓе) во СК. Да бисе во поурбан стил нешто...?

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Јас кога купувам гледам на средина , ниту многу скапо ниту ефтино.Но не купувам марка.
Преферирам да купувам повеќе парчина на гардероба за истите тие пари што ќе купиш едно парче(марка), можеш почесто да се менуваш.Нормално дека не може да си нон стоп со едно парче облека.А така ќе си се подновуваш често, и ќе имаш избор што да облечеш.

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
За патики не жалам пари, дефинитивно. Пред 4 години купив од Roxy и ги носам и ден денес, ни’ малку не се оштетени. Дури и на снег ги имам носено.
Ова важит стриктно за патики. Инаку кога се работит за други парчина алишта не се водам според ова „правило“, не гледам секогаш марка да е. Се десило да купам марка дуксерка или друг пат 2-3 такви ама квалитетни и во двата случаи сум била задоволна.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Зависи за што купувам. Маички наменети за одење на плажа - гледам да има повеќе и да се поевтини, и така обично траат по две сезони преку сила. Фустани, штикли, фармерки, убави блузички - гледам да се вредни.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Зависи. Ако видам нешто што стварно ми се свиѓа, и е ефтино, ќе го купам. Ако најдам нешто во што буквално ќе се заљубам на прв поглед, ќе го купам. Затоа што не заработувам, може и да се случи мајка ми да искоментира нешто за да ме предомисли, но во моја корист е тоа што паѓа на треп-треп. Но да купам нешто што не ми се свиѓа затоа што е ефтино, подобро ќе носам стара и искината гардероба се додека ми се свиѓа. Кај мене може да се најде и нешто премногу скапо и нешто за кое сеуште не ми се верува како е можно да било толку ефтино а преубаво. Во принцип, Скопје и не изобилува со премногу скапа гардероба.

Opsessive fangirl

Безнадежен интелектуалец.
Член од
14 декември 2009
Мислења
291
Поени од реакции
137
Се што е квалитетно, е воедно и премногу скапо тука. Но, затоа ако ги знаеш деновите кога започнуваат попустите во поквалитетните продавници како Спрингфилд, Котон, Манго, Бата, тогаш може да си земеш преубава квалитетна облека за помалку пари. На пример, јас на попуст од 6700 јакна од спрингфилд ја земав 2600, а од бата чизми што беа 6600, ги земав 3300. Значи, само за цената на јакната ја сум ќарила и чизми :)

P

PewDiePie

Гостин
Јас како се имам зезнато со тоа "штедење" пари,гледам едни фармерки 2.500 мн јаки и си викам ај ќе прошетам па ќе видам може боље ќе најдам.И најдов едни 1000 ден :kesa: слични на тие јаките и си викам јессс уштедив и ги зае*ав тие за поефтини пари исти најдов. После се испостави дека не биле баш исти и верувале или не во задните џебови имаше како песок малце :tapp: :nesvest: Ова од една продавница во гтц карши пирамида (немој да сте се за*бале како мене) И од тогаш од 2.000-3.000 ден фармерки си земам ама знам дека вредат.

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
ако ефтино и ми се допаѓа ке го купам , а иа ко е скапо и ми се допаѓа ке го купам :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Едно ама вредно.:toe:
Кога ќе купам купено да биде.Не 100 парчиња никакви, за џабе парите.

Kajgana Shop

На врв Bottom