Евтини авионски карти

Tranquilis

Putting Macedonia on the map.
Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
од будимпешта аеродром до центар , кој како патувал ? некои типс
Претпоставувам дека станува збор за терминал 2, бидејќи терминал 1 го затвораат деновиве.

Фати автобус број 200 - тоа е единствениот кој сообраќа до таму. Купи билет кај шоферот, би требало да е околу 400-500 форинти - околу 1.5 евра. Патувај до последната станица - Kobanya-Kispest, а таму фати сино метро - мислам беше М3, во секој случај единствената метро линија на таа станица - до Deak Ferenc Ter. Пред да влезеш во метрото мораш да поништиш нов билет, а можеби најдобра опција, во зависност од тоа колку сакаш да шеташ, се десет билети наеднаш, околу 3000 форинти - 10 евра.

Внимавај да не ти дигнат нешто, а ако те фати контрола, подмитување секогаш постои како опција - можеш да поминеш со 1-2 илјади форинти наместо 10на..

Wiche

шегобиец
Член од
22 декември 2009
Мислења
204
Поени од реакции
120
Да прашам дали има некој летано со Ryanair пробувам да купам карта од Венеција до Париз ама не ми проаѓа ни мастер ни виза има некое поле за позивен број и македонија ја нема као опција ...??????

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Да прашам дали има некој летано со Ryanair пробувам да купам карта од Венеција до Париз ама не ми проаѓа ни мастер ни виза има некое поле за позивен број и македонија ја нема као опција ...??????
Мора да може да се купи картичката, освен ако картичката не ти е за купување on-line
Јас имам летано 2 пати и немав никаков проблем

Член од
21 октомври 2007
Мислења
99
Поени од реакции
58
Јас минатата недела купив карти со Мастеркард од Тутунска, а кај телефонскиот број одбери го тој сто е интернационален бесплатен број, 800 мислам беше, така функционира.

Wiche

шегобиец
Член од
22 декември 2009
Мислења
204
Поени од реакции
120
Јас минатата недела купив карти со Мастеркард од Тутунска, а кај телефонскиот број одбери го тој сто е интернационален бесплатен број, 800 мислам беше, така функционира.[/quote

Завршив работа помина така не сум сигурен дали беше до тоа работата ама сега е се ок....:cuc:

Tranquilis

Putting Macedonia on the map.
Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
Знам дека има нестпрливи -

Денес е последниот ден за апликација на тендерот.
Резултатот се очекува да биде објавен од страна на Владата за отприлика две недели.

Член од
6 јуни 2012
Мислења
10
Поени од реакции
1
Еве дополна во врска со Контки.Компанијата конечно се среди на некој начин, добија дозвола за летање а летовите ќе бидат спроведени од романската авиокомпанија што горе е спомената.На сител тв имаше изјава дека Конктики е продаден на холандиска компанија и во пресрет на сезоната оваа година ќе биде овака а од наредната година ќе се регистрираат како нова авиокомпанија во Македонија.

WE ARE PROUD TO ANNOUNCE KON TIKI SKY’S NEW “LOW FARE” SERVICES OUT OF SKOPJE TO A VARIETY OF EUROPEAN DESTINATIONS.
FOR THE ROUTES STARTING ON APRIL 30, 2012 KON TIKI SKY WILL OPERATE 1 X BAE RJ 85, 98 SEAT, AIRCRAFT.
FOR THE ROUTES STARTING ON MAY 21, 2012 KON TIKI SKY WILL OPERATE 1 X 64 SEAT BAE ATP.
KON TIKI SKY’S AIRLINE SERVICES ARE CARRIED OUT BY ALFA AIR, UNDER ALFA AIR FLIGHT NUMBERS.
ALFA AIR IS KON TIKI SKY’S ROMANIAN, BUCHAREST BASED, AIRLINE.
WE HOPE OUR PASSENGERS WILL “VALUE” KON TIKI SKY’S LOW FARES OUT OF SKOPJE, WHICH WILL ALLOW US TO EXPAND OUR SKOPJE SERVICES, CAUSING MORE PEOPLE TO ENJOY OUR CHEAP FARES.

И сега значи дека се 100% дека ќе летаат, јас дека купив карта од Скопје до Малме, ама искрено некако ми смрди работава со Кон Тики... :/

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.353
„Флајдубаи“, реномираната авиокомпанијата од Обединетите Арапски Емирати, го одбра Скопје за најнова дестинацијна.
Летовите Скопје-Дубаи,ќе започнат од 18-ти окмтомври, и летови ќе има два пати неделно. Услугата ќе чини 490 евра.
Со ова, мрежата во централна и во источна Европа се прошири на 15 дестинации во 10 земји, што е најопсежно меѓу превозниците на Блискиот Исток.
Почетокот на летовите на „Флајдубаи“ ќе обезбеди погодна можност за врска на патниците кои што патуваат до Дубаи, но и понатаму, до Далечниот Исток, Австралија или која било од дестинациите што овој авиопревозник ги поврзува во мрежа од 45 градови низ арапските земји во Персискиот залив, Блискиот Исток, Африка, индискиот потконтинент и Азија.
Од октомври ќе почне да лета двапати неделно од Скопје до Дубаи

http://a1on.mk/wordpress/archives/5721

И на нивната веб страна офицјално стои и Скопје.

Член од
1 декември 2009
Мислења
22
Поени од реакции
7
И сега значи дека се 100% дека ќе летаат, јас дека купив карта од Скопје до Малме, ама искрено некако ми смрди работава со Кон Тики... :/
I jas treba da letam do Malme, ama uste nemam kupeno karta, zoso i mene malce somnitelna mi e rabotava. Na skp.airports.com.mk na 18 Juni vo Departures uste nema nikoj "novitet"

Член од
27 март 2006
Мислења
22
Поени од реакции
1
Здраво,каде може да најдам најевтини авионски карти од УСА (ДЕТРОИТ) за Македонија,дали некој знае каде се најевтини,било онлине или во некоја туристичка агенција низ Македонија

Член од
28 јуни 2010
Мислења
63
Поени од реакции
15
ќе сакате ли да ми помогнете да најдам нешто солидно до Гранада-Шпанија ми треба али Валенсија е тука блиску па ваљда тоа ми надобра опција...или ако имате подобра опција слободно понудете.. не мора да е директен лет...и не мора од скопје..може софија, белград, солун ете и тирана ни е во обзир,за период од 15 јули-20 јули..
Јас најдов нешто со http://wizzair.com/cheap-flights-from/BG/?language=EN али не ми е јасно како одат работиве..треба ли преку агенција нешто или сам си планираш што како... ај ако знае некој повеќе информации споделете ги со мене,
Фала многу,
Поздрав

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
ќе сакате ли да ми помогнете да најдам нешто солидно до Гранада-Шпанија ми треба али Валенсија е тука блиску па ваљда тоа ми надобра опција...или ако имате подобра опција слободно понудете.. не мора да е директен лет...и не мора од скопје..може софија, белград, солун ете и тирана ни е во обзир,за период од 15 јули-20 јули..
Јас најдов нешто со http://wizzair.com/cheap-flights-from/BG/?language=EN али не ми е јасно како одат работиве..треба ли преку агенција нешто или сам си планираш што како... ај ако знае некој повеќе информации споделете ги со мене,
Фала многу,
Поздрав
Пробај да побараш со http://www.ryanair.com . Имаат летови од Seville, Almeria, Malaga, Murcia. Се е тоа околу Granada. Најверојатно немаат директни летови до Балканов, ама пробај да направиш со некое прекачување во на пр. Италија, па до Солун, Белград или Софија исто со Ryanair или комбинација и со Wizzair. Немам многу време во моментов да ти помогнам за барање.

Не треба ништо преку агенција, картата можеш одма на сајтот да си ја купиш. Ти треба само да имаш картица(Mastercard или Viza)

Член од
6 јуни 2012
Мислења
10
Поени од реакции
1
I jas treba da letam do Malme, ama uste nemam kupeno karta, zoso i mene malce somnitelna mi e rabotava. Na skp.airports.com.mk na 18 Juni vo Departures uste nema nikoj "novitet"
Da, da seuste nema nisto na skopski aerodrom, ja nema kompanijata vo kompaniite sto letaat, i na 18ti go nema nivniot prv let koj treba da se sluci za Diseldorf...ne znam sto da ti recam, jas ke vidam na 20ti patuvam ako se sluci letot ke pisam... :/

Член од
3 септември 2010
Мислења
10
Поени од реакции
0
zdravo nova sum na forumov i ova mi e omilenata tema i mi treba vasa pomos. najdov nekoi super ponudi za hurgada na booking.com ama problemot e kako najeftino da se stigne dotamu avionski. ja pregledav temava i proveriv na rajan.air ama nemaat letovi do tamu a i ne znam do kade bi trebalo da se bara let, do kairo ili? blagodaram ako nekoj ima ideja ili informacija sto ke pomogne

Член од
1 декември 2009
Мислења
22
Поени од реакции
7
Da, da seuste nema nisto na skopski aerodrom, ja nema kompanijata vo kompaniite sto letaat, i na 18ti go nema nivniot prv let koj treba da se sluci za Diseldorf...ne znam sto da ti recam, jas ke vidam na 20ti patuvam ako se sluci letot ke pisam... :/
Im prativ mail na Skopski aerodrom i eve so mi odgovorija:
Според информациите коишто нам ни се достапни, авиокомпанијата Контики Скај до овој момент нема добиено дозвола за летање од страна на Агенцијата за цивилна и воздушна пловидба на Република Македонија. Тоа значи дека до овој момент, летовите не се потврдени.

Kajgana Shop

На врв Bottom