Јас најдов Солун - Барселона 130 евра и Барсеона - Тенерифе 80 евра за јули од 8 до 18 преку рајан аир. Ако има некој нешто поефтино нека пише.Луѓе дај некој доколку може да ми помогне да најдам некоја поефтина карта со нискобуџетниве авиони за Тенерифе без разлика дали полетува од Софија, Солун, Белград и со префрлување бидејки од овие градови директни линии со вакви авиони нека...помош???
До кога трае тој тендер, кога ќе се знае кој ќе лета кон овие дестинации?Еве една статија на тема Владин тендер и нови рути од Македонија:
The Macedonian government has announced an open call for all low cost airlines willing to launch flights from Skopje to six new destinations in Europe. The services will be subsidised over the next three years by the Macedonian government. The tender outlines that the six new routes must include at least one city in Spain, Italy, Scandinavia, the Benelux region as well as central Europe. The new routes are expected to be launched by the end of the year. “The introduction of new flights is important for both tourism and business but also to those living abroad which have to change several aircraft, increasing expenses”, Nikola Gruevski, the Macedonian Prime Minister, said yesterday.
Wizz Air is being tipped as a favourite to apply for the subsidies. The airline already operates flights from Treviso and London to the Macedonian capital. However, low cost airlines from Turkey are likely contenders as well. The move to subsidise flights from Macedonia came after the Turkish operator of Skopje Airport, TAV, was unable to find an airline willing to base an aircraft in the Macedonian capital. EX-YU aviation news can now reveal that in 2011 talks were held with both Jat Airways and Turkish Airlines to base an aircraft in Skopje. Flights to Rome, Zurich and Amsterdam were in play for both airlines. However, in the end, both declined.
http://exyuaviation.blogspot.com/2012/05/six-new-routes-from-skopje.html
Првите два коментари би го оценил како квалитетна шпекулација на темата.
5-ти Јуни.До кога трае тој тендер, кога ќе се знае кој ќе лета кон овие дестинации?
Прашај во банката која ти ја издала картичкатаДобро луѓе не ми е јасно зошто не можам да платам карта на Easyjet со виза електрон а картата ми е за понеделник а никако не можам да платам упм :S :S :S
Јави се на техничка подршка на банката која ти ја издала картичката. Моја препорака е да се користат картичките на Тутунска Банка,Стопанска Банка(Интернет картичката),Комерцјална Банка.Добро луѓе не ми е јасно зошто не можам да платам карта на Easyjet со виза електрон а картата ми е за понеделник а никако не можам да платам упм :S :S :S
Скопје-Измир со Пегасус, па после со автобус, со тоа што авионот баш и не е ефтин, најефтината комбинација што ја најдов во август беше 135 евра. Подобро е да се распрашаш по агенциите за автобус, мислам ќе дојде доста поефтино, иако ќе се клацкаш со саати.Скопје - Кушадаси со тоа што 2-3 месеци унапред би резервирал? На пример сега за во Август
Работната виза ти истекува на 15 септември така? Можеш да останеш максимум месец дена, тоа ќе ти се смета ко 1 месец ко турист да си бил у Америка. Значи до 15 октомври, максимум.Незнав кај да пишам ама мислам ке се најде некој овде што ке оди УСА со Work & Travel програма. Иначе ме интересира како им е кажано на тие што ке одат УСА за тоа колку време после визата смее да се остане пошо мене ми рекоја дека смеам да останам до 30ти септември ама не ми е логично затоа што визата ми истекува на 15ти септемвири иначе и картата за враќање ми е резервирана на 28ми септември. Ај ве молам ако знае некој нека ми пиши.
Работната виза ти истекува на 15 септември така? Можеш да останеш максимум месец дена, тоа ќе ти се смета ко 1 месец ко турист да си бил у Америка. Значи до 15 октомври, максимум.
Внимавај да не заебеш да останеш малце повеќе, ќе ти лупнаат некоја забрана од 5-10 години .