Ги разглеав составите и поголем оптимист сум дека можеме до втората фаза со две победи и тоа!!
Германците имаат слаб тим многу, од појаките играчи би ги издвоил Клајн од Кил и Хенс, секако тука се Гландорф, Шпренгер и Рогиш како поискусни ама не се ништо посебно. Го немаат ни Битер више, ни искусните крила. Иако не ги знам овие млади играчи, сигурен сум дека не се нешто посебно пошо играат во послабите тимови у бундес како Лемго, Гумесбах и остали.
Чешка е исто ко Црна Гора на европското во кошарка, исфорсирана до небо поради Јиха, другите играчи играат во екипи кои се далеку послаби од Металург. Не ми се познати ниту еден од нив, но Чешка ќе изиграт слабо првенство.
Мислам дека тој еден пораз же ни биде со Шведска, секогаш скандинавците ни биле слаба страна поради брзиот ракомет, Шведска никогаѓ не биле нешто посебно но сега имаат добри играчи у најјаките европски клубови. Шведска е убедливо најјака у нашата група.
Едвај чекам да почне првенството, се надевам барем на нешто светло у јануари покрај двата dafuq испити и ниските температури.