Европско првенство Србија 2012 - генерална дискусија

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ги разглеав составите и поголем оптимист сум дека можеме до втората фаза со две победи и тоа!!
Германците имаат слаб тим многу, од појаките играчи би ги издвоил Клајн од Кил и Хенс, секако тука се Гландорф, Шпренгер и Рогиш како поискусни ама не се ништо посебно. Го немаат ни Битер више, ни искусните крила. Иако не ги знам овие млади играчи, сигурен сум дека не се нешто посебно пошо играат во послабите тимови у бундес како Лемго, Гумесбах и остали.

Чешка е исто ко Црна Гора на европското во кошарка, исфорсирана до небо поради Јиха, другите играчи играат во екипи кои се далеку послаби од Металург. Не ми се познати ниту еден од нив, но Чешка ќе изиграт слабо првенство.

Мислам дека тој еден пораз же ни биде со Шведска, секогаш скандинавците ни биле слаба страна поради брзиот ракомет, Шведска никогаѓ не биле нешто посебно но сега имаат добри играчи у најјаките европски клубови. Шведска е убедливо најјака у нашата група.

Едвај чекам да почне првенството, се надевам барем на нешто светло у јануари покрај двата dafuq испити и ниските температури.
Оу ноу! Полека, не ми се допаѓа ова! Заборави дека ти треба да бидеш песимист !? :D

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Дечки дали некој можи овде да ги пиши играчите кои ке патуваат во Ниш, и да ми кажите во колку часот ги играме трите натпревари во групата??

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Не ми е јасно како само со 2 подготвителни натпревари одиме на европско првенство :tapp:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.940
Поени од реакции
16.238
Не ми е јасно како само со 2 подготвителни натпревари одиме на европско првенство :tapp:
Родени подготвени сме ние.
10 дена ќе прегорат од подготовки.. Нова година, Бадник, Божиќ .. повеќе од 2 подготвителни натпревари испаднаа..

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Ги разглеав составите и поголем оптимист сум дека можеме до втората фаза со две победи и тоа!!
Германците имаат слаб тим многу, од појаките играчи би ги издвоил Клајн од Кил и Хенс, секако тука се Гландорф, Шпренгер и Рогиш како поискусни ама не се ништо посебно. Го немаат ни Битер више, ни искусните крила. Иако не ги знам овие млади играчи, сигурен сум дека не се нешто посебно пошо играат во послабите тимови у бундес како Лемго, Гумесбах и остали.

Чешка е исто ко Црна Гора на европското во кошарка, исфорсирана до небо поради Јиха, другите играчи играат во екипи кои се далеку послаби од Металург. Не ми се познати ниту еден од нив, но Чешка ќе изиграт слабо првенство.

Мислам дека тој еден пораз же ни биде со Шведска, секогаш скандинавците ни биле слаба страна поради брзиот ракомет, Шведска никогаѓ не биле нешто посебно но сега имаат добри играчи у најјаките европски клубови. Шведска е убедливо најјака у нашата група.

Едвај чекам да почне првенството, се надевам барем на нешто светло у јануари покрај двата dafuq испити и ниските температури.
Швабите се многу јаки.Последниве неколку години играат многу слабо.Најголеми андерпреформери се. Можеби оваа година ќе се смени тоа.Генцхајмер,Гландорф,Рогиш,Хенс,Клајн,Грецки.......и плус уште неколку играчи од РНЛ и Фуше Берлин.Тоа се 2 од 4 најјаки екипи во Германија.Не се сите од Лемго,Гумерсбах и сличните.Тие најверојатно ќе отпаднат од списокот покасно.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Подобро со две контроли да одиме,отколку да изиграме 10 па да се повреди некој:eek:
И така неаме замени,не дај боже да се повреди некој од прва постава и толку(пу,пу скраја да е)......
Плус грото од играчите имаа преку 20 силни утакмици(ова се однесува посебно на играчите на Металург)...па ќе бидат доволно спремни(како никогаш досега)....
П.С.
Да се надоврзам на муабетот на the trooper...
Геншајмер(левото крило на Германците)дечкото е машина...
Според мене сигурно ќе биди во конкуренција за ол-стар тимот(секако доколку Швабите дотуркаат во втора фаза,да се надеваме дека ќе им ги расипиме сметките):нинџ:

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Што се однесува за предлогот е супер да се покрија скопско но исто треба и на кошаркарските дресови каде наместо Македонија стои витаминка :facepalm:
Витаминка стоеше пошто требаше фиром а нашите не сакаа така па затоа спонзорот стои.

Дај кажете колку е српскиот динар во однос на еврото.:)

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Eпа дечки, обично важам за баксузен човек, но ете овој пат среќата беше на моја страна. Од игуана ги земав последните 2 блок карти. Колку сум среќен, не се опишува :) Ниш 2012 се чека!

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
Абе Германија има класа играчи не зборајте глупост .. Уве левото крило на Рајн Некар Ловен е најдобро лево крило моментално на светот. Потоа еден Шпренгер , Доминик Клајн , Гландорф , Хенс , Цајц деснио бек на Кил ако проработат како екипа тешко дека ке ги застаниме.
Чешите не се репрезентација за потценвање во никој случај го имаат еден Јиха , Јан Филип од Шафхаузен одличен бек , Собол не е лошо крило од натпреварите кои ги гледав солиден играч. Не го знам останатиот дел од тимот ама сигурно на овие играчи се темели цела Репрезентација.
Швеѓаните ако играат со најдобриот состав сигурно ќе бидат први бидејќи во тимот ке имаат искусни играчи на сите позиции. Тука е еден Ким Андерсон на десната бековска позиција, Маркус Алм како пикер , Калман машина е во последно , Додер како мозок на екипата , Никлас Екберг од екипата на Копенхаген е во страшна форма најдобар стрелец им е , Петерсен исто така од Силкеборг страшен играч и Оскар Карлен од Хамбург прави репрезентација од која и Франција би се заплашила .

Член од
30 август 2009
Мислења
584
Поени од реакции
212
Не верувам германија дека ке ја тепаме...

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Швеѓаните ако играат со најдобриот состав сигурно ќе бидат први бидејќи во тимот ке имаат искусни играчи на сите позиции. Тука е еден Ким Андерсон на десната бековска позиција, Маркус Алм како пикер , Калман машина е во последно , Додер како мозок на екипата , Никлас Екберг од екипата на Копенхаген е во страшна форма најдобар стрелец им е , Петерсен исто така од Силкеборг страшен играч и Оскар Карлен од Хамбург прави репрезентација од која и Франција би се заплашила .
Алм,Калман и Карлен НЕ ИГРААТ дефинитиввно на ЕП;)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Не верувам германија дека ке ја тепаме...
па ако влеземе со комплекси никого нема да тепаме.. ако можевме во кошарка една Русија на 2 меча у ќош да ја ставиме сигурно можеме и швабиве..само нас не ебе комплекот на нижа вредност..то ти е

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
.само нас не ебе комплекот на нижа вредност..то ти е
Јас баш спротивното го мислам. Во кој спорт и да играме со фаворити сме многу подобри него со послаби. Ако така велиш тогаш како ја тепавме полска која беше бронзена, па стигна до финале пред 2 години ? Или германија која успеа да го намести Кире за црвен и да не тепаат, а претходно имавме натпревар на историјата?
Во кошарка 2009 кога беше македонија-грција сите еуфорични ау ќе тепаме, што ни можете и ни одржаа лекција со 30+ победа. Ама затоа после 2 години си ја научивме лекцијата и влеговме со нив како со секој обичен натпревар и резултатот сам доаѓа. Литванија, Словенија, Грузија, Хрватска, БиХ како ги тепавме кои важеа за фаворити за со нас?

Точно е дека Македончето секогаш го смета туѓото за подобро, ама на спортски натпревари имаме докажано дека не е така.

Kajgana Shop

На врв Bottom