- Член од
- 3 јуни 2022
- Мислења
- 386
- Поени од реакции
- 809
Не само да затворат туку може и во воздух да им ја дигнат, видовме дека Германците не смеат да писнатAham, sigurno ke zatvorat nekoja cefka i ke gi ucenuvaat Germancite.![]()
Не само да затворат туку може и во воздух да им ја дигнат, видовме дека Германците не смеат да писнатAham, sigurno ke zatvorat nekoja cefka i ke gi ucenuvaat Germancite.![]()
taman rabota da ja podeli evropa. zamisli da mora grcija sama da se spravuva so problemite... 3 pati godisno ke bankrotira... vaka ke pusat germanski kurovi i ke bidat so niv pa makar i gomna da jadele. nema sila sto ke gi razdeli pijavicite od zdraviot svet.Путин погрешно пресметал кога мислел дека со запирањето на испораките на гас ќе ја подели Европската Унија.
Путин цело време се надеваше дека со запирањето на испораките на гас ќе може да ја уценува Европа, но погрешно пресмета. Затоа што Европа остана обединета во својот став.
Грција има одлична геостратегија. Тие можат дури и без ЕУ и НАТО. Ни Германија нема таква геостратегија како Грција. ЕУ е зависна од Грција од геостретешки аспект.taman rabota da ja podeli evropa. zamisli da mora grcija sama da se spravuva so problemite... 3 pati godisno ke bankrotira... vaka ke pusat germanski kurovi i ke bidat so niv pa makar i gomna da jadele. nema sila sto ke gi razdeli pijavicite od zdraviot svet.
aj bas probajte toa pa da vidite kolku daleku ke stignete pred da da se predomisli eu i nato deka ostrovite i site tie strateski tocki se vasi a ne na primer turski ili necij drugi... ebivetrovci ste i sega za sega poeftino im e da ve kupat nego da menuvaat nesto tamu pa zatoa i ve tintraat a vie ko pijavici gi cicate. taka ke bide dur ne pukne filmot pa porazlicno gi resat problemite.Грција има одлична геостратегија. Тие можат дури и без ЕУ и НАТО. Ни Германија нема таква геостратегија како Грција. ЕУ е зависна од Грција од геостретешки аспект.
Па пак еден човек ќе ги потпише сите промени, што не ти е јасно... го слушам коментарот од Европската комисија, дека Македонија има обврска да направи уставни измени, затоа што самата се обврза дека ќе има уставни промени.
... дали има некој да им на каже на таа Евроспка комисија дека потпишувањето за обврска за уставни промени не ја направила Македонија, туку еден човек именуван како ЗЗ со негова компанија со кои се во коалиција, а не македонскиот народ, а најмалку Македонија.![]()