Евролига 2012-2013

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
16.966
Поени од реакции
16.335
Вечер би требало да биде интересен дуелот во Белград, помеѓу Партизан и ЦСКА, без разлика што тимот на Партизан е оваа година видно изменет, жешкиот терен во Пионир им е шести играч, па може да им создадат проблеми на московјаните. ЦСКА во прво коло се мачеше на домашен терен, ќе видиме вечер што ќе направат.
Мечот е од 20.45, директен пренос на СК, од 20.10 ќе се вклучат со студио од Пионир.
Друга по интересна средба би требало да е таа во Вилнус, помеѓу Литувас Ритас и Барселона..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.704
Поени од реакции
115.450
Прееска ја гледав репризата од мечот Проком-Уникаха. Доста добро тимче склопиле шпанциве, Перович, Вилијамс, Симон, Гист, Жорич, Хименез и овој им е тренер хрватов Јасмин Репеша.
Денес има неколку интересни дуели, нема некое посебно дерби но би требало доста занимливи да бидат дуелите Лиетувос-Барса, ЦСКА-Партизан, Пао-Канту(иако Пао е голем фаворит).

Член од
23 август 2010
Мислења
39.704
Поени од реакции
115.450
Каква генерација има Партизан човече... Ако не се разотидат низ појакиве клубови овие деца за 1-2 години ќе освојат Евролига. Какво машко играње, муда до колена, се истепаа до крај. Бар така не учеа нас тренерите, ако губиме бар скапо да ја продадеме кожата, ете тоа го стори денес и Партизан. Малку повеќе да имаа концентрација можеа и да го добијат натпреварот.

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Кај ке идат бе?Па зашто се врати Дуле?Сите имаат потпишано на 3 или повеќе години.Бертанс,Богдановиќ и Вестерман НБА потенцијали.Кога зборев јас дека Партизан ке биде пак силен сите ме правеа луд,а сега имаа добиен меч против ЦСКА + не играше Томас и треба да пристигне уште едно засилување на позиција 4/5.Партизан сигурно ке влезе у Топ 16.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.966
Поени од реакции
16.335
Леле овој Мусли како бе игра, многу нерви ми крена вечерва у пм. Како Чековски да го глеам, можда е океј граден и се тоа што треба, али човекот не е за прва петорка на Партизан.
Имаа шанса, не ја искористија, но нема потреба за жалење, овака се кали екипа..
И на мечот со Бешикташ на гостински терен се држеа доста време, како што кажа Стефан, за година - две со одлична работа, ништо чудно фајнл фор да им се повтори од 2010 година.

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Мислиш на мечот со Бешикташ.Мусли одигра перфектно посебно во второто полувреме,тотално го сопре Крстиќ 8 изгубени топку и Мусли беше одличен во скокот(10 скока).Нема Партизан пари за Ал Хорфорд,Ендру Бајнам,Двајт Хауард и Тајсон Чендлер,као што напоменав ке дојде играч на позиција 4 и 5 се чека last cut од НБА.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.704
Поени од реакции
115.450
Леле овој Мусли како бе игра, многу нерви ми крена вечерва у пм. Како Чековски да го глеам, можда е океј граден и се тоа што треба, али човекот не е за прва петорка на Партизан.
Имаа шанса, не ја искористија, но нема потреба за жалење, овака се кали екипа..
И на мечот со Фенер на гостински терен се држеа доста време, како што кажа Стефан, за година - две со одлична работа, ништо чудно фајнл фор да им се повтори од 2010 година.
Еј брат баш Мусли изигра многу машки, како се истепа со еден Крстич секоја му чест. Може малку проблем му е реализацијата но тоа ќе се среди, Дуле ќе го среди. Одличен играч е Мусли, страшен потенцијал има, на Пекович ме потсеќа по малце, само треба уште мноооогу да работи, на експлозивност особено, а и да ослабне некое килце. ( мислам на центарска експлозивност и подвижност)
Инаку Captain Clutch Веруј џабе што имаат потпишано на толку години, тоа намерно го прави Партизан, за на пример наредната година ако сака да го купи Пао или Барса да извлече Партизан поголеми пари од него бидејќи ќе има уште 2 години до крај на договор. А вака ако е на една година следната година може и без пари да отиде. Се е смислено однапред. :)
И јас не сакам да си отиде ниеден од овие но така функционира Партизан години уназад, не се они финансиски моќни како ЦСКА или Реал. Они создаваат играчи и потоа ги продаваат. Така беше и со Бо, Весели, Пекович, Рашич, Тепич итн итн.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.966
Поени од реакции
16.335
Да, да моја грешка, мислев на мечот со Бешикташ. Во прво изигра многу катастрофа, а и при крај на мечот некоја топка која беше негова не ја доби..
Како и да е, ме изненадија со играта и со борбеноста. Вестерман е ѕвер.(y)

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Дуле со овој тим сака да ја нападне Евролигата за година две,а главни адути сигурно ке му бидат Вестерман,Богдановиќ и Мусли,а најреално е следната сезона по одличните партии тимот да го напушти единствено Владимир Лучиќ,но и тоа ми е малку сомнително.Овој тим со уште 2 квалитетни играчи може многу следната сезона,плус ке бидат за година дена поискусни,од овој тим на Партизан Евролига имаат играно Чакаревиќ(1 сезона),Милосављевиќ(ова му е 3-та сезона) како и на Лучиќ,Гагиќ,Лео,Томас,Гордон,Богдановиќ и Мусли за прв пат настапуваат во Евролига и сигурно дека во секој нареден меч ке бидат се подобри.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
На страна партизан ѓи гледав макаби и прошлата и оваа,и позитивно ме изненадија со оглед на тоа дека тимот каде каде им е послаб од лани.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.704
Поени од реакции
115.450
На страна партизан ѓи гледав макаби и прошлата и оваа,и позитивно ме изненадија со оглед на тоа дека тимот каде каде им е послаб од лани.
Ништо не праи Макаби оваа сезона, марк мај вордс.
Реал, Барса, Олимпијакос, Фенер и ЦСКА мислам дека се најјаки. Иако има и доста други солидни тимови налик Бешикташ, Уникаха, Пао.
Капетан Клач, дај боже тоа да им е стратегијата, многу сакам Партизан да го видам повторно на фајнал фор, ех кога ќе се сетам пред некоја сезона со Бо и Пекович што правеа тогаш. Машини беа, плус Весели, Божич и Кецман играа, абе ебење од тим беше тоа.
Убаво рече Дуле пред почеток на сезоната, дека ова е најталентираниот тим што некогаш го тренирал. Дефинитивно се слагам со него.
Него она шутерчено, Латвиецон или Литванец што и да е, му го заборавив презимето, тој ќе биде доста добар играч, малку само треба да добие искуство, има рука-сатар, денес добро почна 2/2 за три но подоцна ептен го понесе публиката и утна 2-3 пати по ред, и тоа два пати шутна од неизградена позиција. Мене оној другион центар ми личи на така дрвце, не Мусли тој другиот, и него го заборавив.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Реал, Барса, Олимпијакос, Фенер и ЦСКА мислам дека се најјаки. Иако има и доста други солидни тимови налик Бешикташ, Уникаха, Пао.
Капетан Клач, дај боже тоа да им е стратегијата, многу сакам Партизан да го видам повторно на фајнал фор, ех кога ќе се сетам пред некоја сезона со Бо и Пекович што правеа тогаш. Машини беа, плус Весели, Божич и Кецман играа, абе ебење од тим беше тоа.
Убаво рече Дуле пред почеток на сезоната, дека ова е најталентираниот тим што некогаш го тренирал. Дефинитивно се слагам со него.
Него она шутерчено, Латвиецон или Литванец што и да е, му го заборавив презимето, тој ќе биде доста добар играч, малку само треба да добие искуство, има рука-сатар, денес добро почна 2/2 за три но подоцна ептен го понесе публиката и утна 2-3 пати по ред, и тоа два пати шутна од неизградена позиција. Мене оној другион центар ми личи на така дрвце, не Мусли тој другиот, и него го заборавив.
Знам дека не прае ништо макаби,а баш ми се симпатични ко тим,ама кој им е крив што го продадоа цел тим:eek:.Кај партизан главниот проблем е тоа ко што рековте у постот погоре.создаваат јаки играчи и ѓи продаваат ,нешто ко ајакс у фудбалот.Денеска изгубија пред се поради немање искуство у вакви натпревари,и плус тоа не може вестерман да игра цела утакмица,се гледаше дека е максимално потрошен.Како и да е заслужува партизан да земе една титула у еуро лигата пред,се нај више ми е ради вујошевич.Инаку не навивам за партизан,ама ипак респет за тоа што се работи у тимот.

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Стефан

Во сезоната кога бевме на Ф4 и кога два пати несреќно изгубивме,Пековиќ не беше дел од тој тим,тогаш центар беше Алекс Мариќ,замена Славко Вранеш(играше одлично во Топ 16 кога Мариќ беше повреден),Лоренс Ли Робертс и Бранислав Џекиќ тоа беа играчите под кошевите.Уште играа Кецман,Божиќ,Бо,Синовец,Рашиќ,Весели,Стеван Милошевиќ(месец дена додека Мариќ беше повреден) и Страхиња Милошевиќ.
Иначе Латвиецот Дејвис Бертанс е драфтуван од страна на екипата Сан Антонио Спарс,иначе има рука путер:vozbud:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.704
Поени од реакции
115.450
Стефан

Во сезоната кога бевме на Ф4 и кога два пати несреќно изгубивме,Пековиќ не беше дел од тој тим,тогаш центар беше Алекс Мариќ,замена Славко Вранеш(играше одлично во Топ 16 кога Мариќ беше повреден),Лоренс Ли Робертс и Бранислав Џекиќ тоа беа играчите под кошевите.Уште играа Кецман,Божиќ,Бо,Синовец,Рашиќ,Весели,Стеван Милошевиќ(месец дена додека Мариќ беше повреден) и Страхиња Милошевиќ.
Иначе Латвиецот Дејвис Бертанс е драфтуван од страна на екипата Сан Антонио Спарс,иначе има рука путер:vozbud:
Се побркав со Пекович, моја грешка. :facepalm:
Тогаш играше во Пао, а Марич беше прв центар. Иначе јака комбинација си беа Бо и Пекович во сезоната пред фајнал форот. :) Бо мислам дека две сезони беше у Партизан, а пред тоа играше во Мерсин, во Турција. А Бертанс, ќе го биде, само искуство му треба, инаку одличен играч е. Исто и оној Богдан Богданович е доста добар, и вчера супер се покажа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom