Евролига 2012-2013

Статус
Затворена за нови мислења.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Лани Олимпијакос се врати од -19, а таа разлика беше во 3/4 од натпреварот. Значи само во последната четвртина доминираше и успеа да ја совлада ЦСКА со еден Кириленко... Интересно беше и тоа што до почетокот на последната четвртина само 3 играчи на Олимпијакос имаа поенитрано, Спанулис (повеќе од пола поени беа негови), Антич и Папаниколау (ако не се лажам).

Иначе, познати се грчиштата по кам-бек мечеви во кошарката. Сеуште го паметам мечот со Словенија кога со -12 поени и 2:22 мин. до крајот, успеаа да победат. :cuc:

Gregory9

Anonymous
Член од
12 јануари 2013
Мислења
231
Поени од реакции
296
Еве ви пример како се игра со срце, како се гине... Абе страва од екипа се, играат една од најдобрите тимски игри што до сега ги имам видено во животот. Перо царе, ја врати екипата од агонијата во која се наоѓаше на почетокот, фантастичен во одбраната.
Што да се каже за Спанулис бе, нормален ли е човеков?? Абе споменик нека му напраат голем колку Бурж Калифа, го заслужува тоа.
Не сум против Реал ама колку ми е мило за таа пичката Руди Фернандез не сте свесни, најголемото гомно и плачипичка што постои во кошарката моментално.
Секоја чест, ме оставија без зборови момциве. :cuc:
Не се секирај, сега Груевски ќе направи...

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
за следна сезона јорданчо давитков нека го земаат
овој врска си нема

G

Geezer

Гостин
Абе како се влечеа цела сезона и оп-шампиони пак. До некаде и ми е мило, иако во финалето бев за Реал. Да играа со кого било друг, ќе бев за нив.
Спанулис е генијалец. Имаа проблеми, им замина Дуда, им замина Кешељ, се закрпија нешто и му дадоа 100 поени на Реал во финалето.
Заслужено скроз.

Јас очекував сезонава Жалгирис да изгура до фајнл фор, ама најголемо разочарување за мене беа. А, играа многу атрактивна кошарка по групи, го млатеа баш и Олимпијакос.

Честито Перо, честито до останатите. Две години во Олимпијакос, две години неговиот тим е шампион на Европа. Се надевам дека кога ќе дојде во МЗТ, ќе го пренесе тој к'смет.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.808
Поени од реакции
115.820
Абе како се влечеа цела сезона и оп-шампиони пак. До некаде и ми е мило, иако во финалето бев за Реал. Да играа со кого било друг, ќе бев за нив.
Спанулис е генијалец. Имаа проблеми, им замина Дуда, им замина Кешељ, се закрпија нешто и му дадоа 100 поени на Реал во финалето.
Заслужено скроз.

Јас очекував сезонава Жалгирис да изгура до фајнл фор, ама најголемо разочарување за мене беа. А, играа многу атрактивна кошарка по групи, го млатеа баш и Олимпијакос.

Честито Перо, честито до останатите. Две години во Олимпијакос, две години неговиот тим е шампион на Европа. Се надевам дека кога ќе дојде во МЗТ, ќе го пренесе тој к'смет.
Кадровски проблеми имаа затоа нагло паднаа, инаку ништо чудно да тераа до фајнал фор.

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Да се запомни дека Македонец импресионираше во грчки клуб...Секоја чест за Перо Антиќ...(y)

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Budivelnyk dobile A licenca na mestoto od Prokom.Partizan se uste ne moze da dobie A licenca a ovie ukrainci bez nikakov uspeh stignaa do toa..
Na mestoto od Roma,Strasbourg dobile B licenca i so Nanterre ke ja pretstavuvaat Francija vo Evroliga.
Baern dobiva wild card na mestoto od Alba Berlin..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom