Евровизија 2012

L

.Lost Angel.

Гостин

Јас мислам дека е подобро вака да излезевме на евровизија :D

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Кој и да победи на Евровизија тоа ништо не му носи во кариерата.Кој од претходните победници на Евровизија направи светска кариера?Никој, така;)Евровизија е издуван балон.Се дур не те земат светски корпорации од типот на Capital records, EMI, Island records и други тури му сол на пеење во Европа.Жељко Јоксимовиќ, Калиопи ако победи тоа ќе е добро за него во Србија, Босна, Црна Гора, Македонија да има поголема популарност, но кариера да гради на Запад нема теоретска шанса.Други правила важат за светска ѕвезда.Единствена што имаше потенцијал да биде нешто повеќе беше Лена од Германија којашто стварно и ја утепаа песната од вртење во Британија и некои други земји, а песната на Азербеџан никој не ја ни пушташе.Јас сум бил во Западна Европа и таму никој не се замара со Евровизија.Ниту гласаат, а само мал дел ја гледаат.Повеќе е ова политика отколку музика.

Што ќе се замара една Велига Британија со Евровизија кога го држи целото тржиште за музика и само од таму излегуваат ѕвезди.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Не дај боже да победиме на Евровизија.
Србите кога победија, го изгубија Косово, ние ако победиме, отиде името. :icon_lol:

Не, сериозно, Евровизија е тешко срање!
И што и беше она на Калиопи ‘Кај ми е сега бившиот?‘. Калиопи, не си доволно дебела за да ја имитираш Аделе.
Абе глеј сеа, дека е срање, срање е, нема дилема за тоа. Но сепак е јака реклама за државата.

Invest in Macedonia! :icon_lol:

п.с. ја слушам фаворитов од Шведска прееска... абе ај не ме зезајте, она е транс-хаус песна за по дискотеки да го еам... :cautious:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Ако не победиме на Евровизија некогаш, ќе чекаме за Арена уште 20 години. Вака ем Арена, ем споменик на Калиопи пред неа :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.389
Поени од реакции
85.330
Абе глеј сеа, дека е срање, срање е, нема дилема за тоа. Но сепак е јака реклама за државата.

п.с. ја слушам фаворитов од Шведска прееска... абе ај не ме зезајте, она е транс-хаус песна за по дискотеки да го еам... :cautious:
Да да стварно би било добро за реклама за инвестирање во МКД ако победиме на Евровизија.
Само замисли си ја рекламата.Се појавува Калиопи и почнува:Овдека во Македонија се е "Црно и бело" затоа "Обои ме" и инвестирај во Македонија. I give you my heart you give your money

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Замислете ја Калиопи како прима награда за прво место на Евровизија... тоа солзи има да се леат 15 минути, емотивен говор од 45 минути, ќе треба со обезбедување да ја тргнат од бината :) . Продажба на паломи во Македонија ќе рипне за 50 пати... :)

Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
Ако не победиме на Евровизија некогаш, ќе чекаме за Арена уште 20 години. Вака ем Арена, ем споменик на Калиопи пред неа :)
Може Арената да се вика Калиопи.. :D

Споменик.. само пари да се фрлало бре..

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Може Арената да се вика Калиопи.. :D

Споменик.. само пари да се фрлало бре..
Тоа на запад. Кај нас додека не учукаш статуа да го покрива местото, ко ништо да не си направил :

Ај да не ја вртиме... :)

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Си велам ако зелката нас ни е досаден со баладиве (во Македонија) сигурно им е досаден и на цел Балкан. :)
Неговите сограѓани ги обожаваат сите негови песни. Србите се убедени дека ќе биде ESC Belgrade 2013. И јас така почнувам да мислам, иако не ми се допаѓа многу песната.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549

Абе ајде, каква црна реклама.
Ти мислиш Азербејџан ќе ги вратат 50-те милиони инвестирани за Евровизијава? Ни во 100 години. Ама ги боли тулето, си имаат нафта, лесно им е.
Си изградија они сала, па што? За што ќе ја користат освен за маратонски митинзи на нивниот диктатор?

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
Не дај боже да победиме на Евровизија.
Србите кога победија, го изгубија Косово, ние ако победиме, отиде името. :icon_lol:
Тогаш нека се молат србите да не тепаат повторно,тогаш ќе останат на Белградски пашалак :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.389
Поени од реакции
85.330
Според мене една од нај-Underrated песни на евровизија во последниве години. А следната години после победи Финска со Лорди

Kajgana Shop

На врв Bottom