ЕУРО 2020 - Група Ц (Холандија, Украина, Австрија, МАКЕДОНИЈА)

Македонија ќе се пласира во нокаут фазата како...?

• Вкупно гласачи
    162
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.170
Чув инфо денес од новинар наш кој ја следеше репрезентацијава во Романија дека атмосферата во неа не била на ниво, и дека Стефан бил многу лут на дел од сооиграчите како играле и колку се залагале. Се сомневав дека било точно тоа, ама по оваа негова изјава, испаѓа дека најверојатно е така.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.711
Поени од реакции
5.970
Дали уште мислиш дека Шишковски треба да е прв голман пред Столе? :D

Се согласувам иначе. Џани беше топ и трчаше, сегде го имаше. Не можам да им замерам на дечките. Сепак е прво првенство. Колку за споредба, на квалификациите за ЕП 2016 бевме последни во групата со една победа (едвај дома во последна секунда против Луксембург 3-2), едно нерешено (последно коло во кое беа две демотивирани екипи) и осум порази (иако во некои имаше игра каква таква, ама атмосфера нула) меѓу кои и од Луксембург на гости.
Можеа дечките повеќе. И јас сметам дека можеа втори да завршат во групата и имаа капацитет за тоа. Барди не изигра нешто, ама па корона имаше и ги скокна подготовките. Замените во првата утакмица беа клучни (па и таа со Аврамовски на втората исто) за поразот со Австрија и тоа. Нека се подготвуваат за квалификациите за СП.
Боби Милевски би бил топ избор, но од друга страна па сакам како работи со младинците и како бележи одлични резултати таму. Може некој нема да се согласи, ама па јас би сакал и Чеде Јаневски да се врати (или да му се даде шанса на Васовски). Странец - да не е некој како Ташак или Друловиќ/Сантрач, ако веќе се бира странец.
И онака слаба генерација имаме и немаме шанси со у21 да се пласираме на европско.

Во една таква ситуација најдобро е Милевски да превземи особено ако има план да промовира играчи со кој што има работено во младинските категории (Д.Здравковски, Л,Станковски, Атанасов, Митровски, Тошевски, Антовски, Фазлагич и некој други интересни имиња како Чолаковски итн итн..) + везњакот кој го добиваме.

Хасани фала му за се што направи досега за репрезентација, ама пак ко ќе го видиш дека во второ влегви и после 2 полу-шпринтој е потрошен, изгледаме аматерски.
Подобро е на негово место како и на местото на играчи како К.Велкоски, Радески да му се дава шанса на млади играчи кој што ако ништо друго ќе трчаат цело време како шо беше случај со Чурлинов, навистина сјеба 2 добри шанси ама не запре со трчање од кога влезе.

Елмас исто така душата ја остави на терен и после читам коментари дека разочарување бил, ако заприметивте цело време Елмас беше чуван од 2 или 3 противнички играчи, и нормално повеќе простор му се оставаше на статичните Трајковски и Тричковски, во таква ситуација и Меси да го имаме џабе кога нема со кој да играш напред :(

Плус е и шо со голем дел од у21 се познаваат и имаат играно заедно (Елмас, Чурлинов, Барди) можда ќе имаме благи мал пад следна година две, али за долгорочно само ова ни е решение, мора да искористиме ситуација и изградиме тим околу Барди и Елмас, и се надевам дека ќе ги задржиме Адеми, Алиоски и Ристовски уште некоја година, имаме добри шанси за второ место во квалификации за светско (3 бода на гости со Германија), верувам дека дома можи да ги добиеме и Романија и Исланд, што веројатно би било доволно за 2ра позиција во група а со тоа и пласман на светско.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.011
Поени од реакции
9.795
И онака слаба генерација имаме и немаме шанси со у21 да се пласираме на европско.

Во една таква ситуација најдобро е Милевски да превземи особено ако има план да промовира играчи со кој што има работено во младинските категории (Д.Здравковски, Л,Станковски, Атанасов, Митровски, Тошевски, Антовски, Фазлагич и некој други интересни имиња како Чолаковски итн итн..) + везњакот кој го добиваме.

Хасани фала му за се што направи досега за репрезентација, ама пак ко ќе го видиш дека во второ влегви и после 2 полу-шпринтој е потрошен, изгледаме аматерски.
Подобро е на негово место како и на местото на играчи како К.Велкоски, Радески да му се дава шанса на млади играчи кој што ако ништо друго ќе трчаат цело време како шо беше случај со Чурлинов, навистина сјеба 2 добри шанси ама не запре со трчање од кога влезе.

Елмас исто така душата ја остави на терен и после читам коментари дека разочарување бил, ако заприметивте цело време Елмас беше чуван од 2 или 3 противнички играчи, и нормално повеќе простор му се оставаше на статичните Трајковски и Тричковски, во таква ситуација и Меси да го имаме џабе кога нема со кој да играш напред :(

Плус е и шо со голем дел од у21 се познаваат и имаат играно заедно (Елмас, Чурлинов, Барди) можда ќе имаме благи мал пад следна година две, али за долгорочно само ова ни е решение, мора да искористиме ситуација и изградиме тим околу Барди и Елмас, и се надевам дека ќе ги задржиме Адеми, Алиоски и Ристовски уште некоја година, имаме добри шанси за второ место во квалификации за светско (3 бода на гости со Германија), верувам дека дома можи да ги добиеме и Романија и Исланд, што веројатно би било доволно за 2ра позиција во група а со тоа и пласман на светско.
Кажи бе друже кој е тој везњак, или јавна тајна е :D?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.525
Поени од реакции
114.702
Добар пост напишал ЕлНињо со тоа што јас не гледам како, а и не можам да го ставам Алиоски во тие со преодна оцена. Зошто? Затоа што од него се очекуваше да двои од останатите и да блесне, а не да биде директен кривец за пола од примените голови. Муабетите дека Џани едноставно "летал" напред и затоа оставал простор не ме интересираат, дечкото е бек и мора да знае дефанзива да игра, а он ни Д од дефанзива не знае, константно не прават салата по негова страна.

За мене најголемо разочарување е Елиф Елмас. Од него очекував најмногу и тек очекувам во иднина, ама ова на првенствово не личеше на ништо. Не му замерувам, не го вреѓам, зашо и покрај лошиот перформанс се трудеше и трчаше како луд, а тоа е за поздрав. Мора Елиф да најде тим каде ќе игра редовно, вака со 20 минути на секој петти меч не прави ништо. Можда прерано отиде во јак тим, не знам....

Одбраната на првенствово ни беше убедливо најслабата карика, впрочем затоа примивме 8 гола. Тоа е така затоа што и средниот ред потфрли скроз, Барди прележа корона па ваљда ради тоа не изигра ништо посебно, Адеми дно, како издуван балон веројатно од предолгата и пренапорна сезона во Динамо. Мада искрено него никогаш го немам видено скроз фит, се нешто влече повреди, се тегави...

Столе најдобар наш играч дефинитивно, чиста 10ка за перформансот. Гоче просечно али со нерасположени соиграчи тоа е, 38 има човекот и е на залез на кариера.

Да не тупам даље, факт е дека можевме подобро и драго ми е што покажавме дека не сме топовско месо како што многумина мислеа дека ќе бидеме. Сега останува да продолжи процесот, нов селектор кој форсира модерен фудбал, вметнување на пар млади играчи во А тимот, преземање на лидерската улога од Елмас и компанија и продолжување на растот на екипата.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Тоа дали нас ни одговараат се сосема друга работа, на ниво на квалитет на ростер не се ништо спектакуларно и непобедливо.
Не се спектакуларни и непобедливи ама факт е дека сите до еден му играат во Бундес лигата...а таму се ора 90 минути и се игра турбо фудбал...додека нашите повеќе од пола играат во ебиветер првенства и екипи..и плус не ни играат....според овие аргументи по default се појаки од нас.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.011
Поени од реакции
9.795
Член од
1 јули 2012
Мислења
2.390
Поени од реакции
7.038
Милевски е едино логично решение по мене. За странец, од досегашното искуство и не сум баш. Друг македонец не гледам кој би можел да ја води репрезентацијата. Башка ги познава повеќето играчи, пошто беше со нив у У21 на евро. Едино што мора да пресече од старт и играчи ко Хасани, Велковски, Тричко и остали старци, да не ги вика. Исто и играчи кои уопште не играат клубски фудбал, а доста ги има такви. Нека бараат клубови каде што ќе играат редовно. Ваљда има некои квалитетни играчи од У21 да ги префрли во А селекција.
Што се однесува до првенствово, освен веќе спомнатите замерки за Мрме, нема причина да не бидеме задоволни. Реално, бевме најслаба репрезентација на првенствово, а не се обрукавме. Дури оставивме и добар впечаток. Сепак квалитетот на другите во споредба со оној на нашите играчи е очигледен. Играчи што највеќе потфрлија по мене се Елмас и Адеми. Барди со оглед на тоа што беше повреден, па фати и корона изигра пристојно. Џани исто, али имал далеку подобри партии. Велковски првите утакмици беше доста добар, али денес беше смешен дури. Столе на гол највеќе ме изненади, позитивно секако. Како и да е, мораат да бараат клубови каде ќе играат повеќе, ќе бидат стандардни, доста играчи. Голем дел играчите се замени или воопшто не играат, што е клучно за вакви наптреварувања. Не можат да играат ни 60-70 минути, тонат ко Титаник.
За крај, ПАНДЕВ.:oleee:

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Јас лично сум За да остане, ќе се наруши хемијата со повеќето заминувања.
Ќе сакаш да објасниш зашто си ЗА? Само заради хемијата или? Пошо реално на тактички план баш Мрме не поеба ова европско. Можеме да ги кривиме играчите колку сакаме но Мрме заеба можеби и повеќе од нив, што со поставеност, што со инструкции, што со замени/стартери... :D

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.289
Поени од реакции
5.568
Може и вака реално, иако сите имаме желби ова може и му доаѓа како природен преод, ми се свиѓа што Канатларовски ја презема у-21 и претходно го ставиле да работи со нив што значи дека не е оп-труп него барем колку толку некој има замисла за тоа како треба да движат стварите

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom