ЕУРО 2020 - Група Ц (Холандија, Украина, Австрија, МАКЕДОНИЈА)

Македонија ќе се пласира во нокаут фазата како...?

• Вкупно гласачи
    162
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2014
Мислења
3.718
Поени од реакции
5.992
Милевски незнам колку е авторитет за у репрезентациј,
Вакви коментари имаше и кога Мрме превземаше, па еве каде сме :)
Автоматски споено мислење:

Милевски незнам колку е авторитет за у репрезентациј,
Вакви коментари имаше и кога Мрме превземаше, па еве каде сме :)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.911
Поени од реакции
27.198
Интересен факт : Натпреварот со Холандија е единствениот натпревар во историјата на Македонија на европските првенства каде што нашата репрезентација нема постигнато гол.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
gjore jovanovski nekni kaza ubav zbor, na ademi jas da bev ke mu dadev 10 dena odmor da se izladi od fudbal da zaboravi deka e fudbaler i posle da dojdi na evropskoto
najgolemoto razocaruvanje, onamu kaj sho ocekuvavme najmnogu
elmas, nieden konkreten poteg 300 minuti, imavme lazni nadezi mislejki deka e zapostsven megjutoa tamu nemu ne mu e mestotoz turcijs murcijs da si igra da svrti para dosta mu e
bardi go eba koronata snaga nula
pandev so zavrshena kariera, prosto ne mozam da sfatam utksmicata so germanija kako ja odigra mozi najdobra dosea, me zalaza da ocekuvam nesto ekstra megjutoa godinite si se tuka
napagjav nemavme klasicen, nitu verojatno ke imame, jahovic ako go probat eventualno ili nekoj kengur ili amerikanec
stefan ristovski isto razocaruvanje daleku pod moznostite
djani go falime ama korisnost nemashe nekoja golemaz srce i kilometraza ponudi samo
mrme si se dokaza deka e slab trener, da ne se lazime daleku e od prav fudbal, mozi da si go tera rabotnicki i to e to
i posebni zborovi za edinstveniot sho bi mozel da rece deka mozi da ocekuva da se prodade a toa e stole, se plashev od kiksovi, toj fati golemi ziceri i odlicna postavenost i chitanje, sekoja cest
se na se ko ke soberime, nekade izmegju mi e mislata, dali pripagjame voopsto vo 24 repki vo evropa, evropskoto e primer deka site oraat na teren so zelba za pobeda i skromno mislenje deka tesko bi go pomirisale ova istoto vo idnina, jedino preku nekoja vakva situacija d liga i slicno. sè ubavo

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.894
Поени од реакции
23.495
Да. Ама имаше еден период кај што Васоски беше стандарден во Ајнтрахт, Митрески во Котбус, Новески во Мајнц. Седлоски во Матерсбург, а он некоја година пред тоа беше капитен на Динамо Загреб и беше најдобар стрелец тамѕ мислам, се повампири нешто исподава голови од слободни и со глава. Тие четворица беа стабилни играчи.
Апсолутно.
Споредбено со овие беа Серхио Рамос и Пујол во свои најдобри денови.
А и доволно збори тоа што едниот игра за Ријека а другиот за Фехервар. Ок тимови, но не се Франкфурт и Мајнц. Башка што Велковски кариерата ја почна како DM за последниве неколку години да е прекомандуван во CB а и многу повреди нанижа низ кариера.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.121
Поени од реакции
3.898
Читав многу критики за Џани и Трајковски а не глеам што трагично они направија? Џани ораше на сите три утакмици и беше главна карика преку која одевме во транзиција, Трајковски немаше среќа да погоди но одигра све што требаше друго. Боби играше две текми на неприродна позиција и освен што ја нема брзината, за друго не потфрли. Чурлинов одлично искористени минути, Стефан на ниво, Столе дефинитивно најдобриот индивидуалец на ова ЕП од нашите.
Дали уште мислиш дека Шишковски треба да е прв голман пред Столе? :D

Се согласувам иначе. Џани беше топ и трчаше, сегде го имаше. Не можам да им замерам на дечките. Сепак е прво првенство. Колку за споредба, на квалификациите за ЕП 2016 бевме последни во групата со една победа (едвај дома во последна секунда против Луксембург 3-2), едно нерешено (последно коло во кое беа две демотивирани екипи) и осум порази (иако во некои имаше игра каква таква, ама атмосфера нула) меѓу кои и од Луксембург на гости.
Можеа дечките повеќе. И јас сметам дека можеа втори да завршат во групата и имаа капацитет за тоа. Барди не изигра нешто, ама па корона имаше и ги скокна подготовките. Замените во првата утакмица беа клучни (па и таа со Аврамовски на втората исто) за поразот со Австрија и тоа. Нека се подготвуваат за квалификациите за СП.
Боби Милевски би бил топ избор, но од друга страна па сакам како работи со младинците и како бележи одлични резултати таму. Може некој нема да се согласи, ама па јас би сакал и Чеде Јаневски да се врати (или да му се даде шанса на Васовски). Странец - да не е некој како Ташак или Друловиќ/Сантрач, ако веќе се бира странец.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Се што напиша е тамам освен ова.

Не не сме на исто ниво со Украина и посебно не со Австрија....тој Германски фудбал не ни лежи воопшто и против нив ќе изгубиме 10 од 10...буквално ќе не згмечат физички и ќе не уморат како што ни направија во три натпревари досега...тоа што ги добивме Германија 1-2 е исклучок а не рутина.

Украина игра спор фудбал и можиме да се надигруваме ама пак е поквалитетна репрезентација и технички далеку попоткована.
Тоа дали нас ни одговараат се сосема друга работа, на ниво на квалитет на ростер не се ништо спектакуларно и непобедливо.

Дали уште мислиш дека Шишковски треба да е прв голман пред Столе? :D
Не, ама ако Столе не го искористи ова ЕП да почне да брани стандардно на ниво и за клуб, нек се утепа. :D

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.894
Поени од реакции
23.495
gjore jovanovski nekni kaza ubav zbor, na ademi jas da bev ke mu dadev 10 dena odmor da se izladi od fudbal da zaboravi deka e fudbaler i posle da dojdi na evropskoto
najgolemoto razocaruvanje, onamu kaj sho ocekuvavme najmnogu
elmas, nieden konkreten poteg 300 minuti, imavme lazni nadezi mislejki deka e zapostsven megjutoa tamu nemu ne mu e mestotoz turcijs murcijs da si igra da svrti para dosta mu e
bardi go eba koronata snaga nula
pandev so zavrshena kariera, prosto ne mozam da sfatam utksmicata so germanija kako ja odigra mozi najdobra dosea, me zalaza da ocekuvam nesto ekstra megjutoa godinite si se tuka
napagjav nemavme klasicen, nitu verojatno ke imame, jahovic ako go probat eventualno ili nekoj kengur ili amerikanec
stefan ristovski isto razocaruvanje daleku pod moznostite
djani go falime ama korisnost nemashe nekoja golemaz srce i kilometraza ponudi samo
mrme si se dokaza deka e slab trener, da ne se lazime daleku e od prav fudbal, mozi da si go tera rabotnicki i to e to
i posebni zborovi za edinstveniot sho bi mozel da rece deka mozi da ocekuva da se prodade a toa e stole, se plashev od kiksovi, toj fati golemi ziceri i odlicna postavenost i chitanje, sekoja cest
se na se ko ke soberime, nekade izmegju mi e mislata, dali pripagjame voopsto vo 24 repki vo evropa, evropskoto e primer deka site oraat na teren so zelba za pobeda i skromno mislenje deka tesko bi go pomirisale ova istoto vo idnina, jedino preku nekoja vakva situacija d liga i slicno. sè ubavo
Добро друже, и јас сум разочаран и нервозен ама одмори со обезвреднувањево за Елмас. Лажни надежи сме имале а човекот има минутажа и кај Анчелоти и кај Гатузо а ќе има и кај Спалети. Сигурно тие многу повеќе знаат од тебе. Дваесет и една година има, играчи на негова возраст играат за У-21.
Се покажа он против Грузија и Словенија колку е квалитетен. Едноставно како негов квалитет моментално немаме во репрезентација.
Не знам што очекувате. Реално и Пандев имаше слаб перформанс ама тоа не е заради него, туку дека нашиот тим слабо игра напад и формацијата која ја постави Мрме. Не може тим кој прима 8 голови на 3 натпревари прв проблем да му се напаѓачите.
Башка сите екипи во наша група се со добри одбрани. Добро е и што дадовме два гола се на се.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
И јас го мразам, и мене ме нервираат коментаторите и сите политичари и многу други работи па не пишам за нив на секое и не ги замарам останатите со глупости и сосема неповрзани работи со фудбалот....

Тука идиме да искоментираме за утакмицата, за фудбалерите, за репрезентацијата, кој играчи шо играчи...тие за Заев коментираат...како не се комплекси тоа?...и обратно порано за Груевски коментираа...ете за некоја година ќе го нем Заев и пак за некој трет ќе се коментира....ненормален народ...небаре тој е баксузот и ако не беше тој ќе ја победевме Холандија.
Поентата ми беше општо за народот, на темава (и општо) некои членови го потекоа со национализам не само неделава тука и цел овој период од есента. Пак ќе речам се преставуваме као да сме народ од типот на Палестинците а истите тие што пцујат по шиптaрите никаде ги немало кога требало да ги има. За пеење химна и сам сум дискутирал и треба да е тема на дискусијаа но треба да се согледа и другата страна затоа што како што ние сме растени со одредени стереотипи и предрасуди така се и они. Некој што сакаат да прават поделби и провокации од најразлични страници пишуваа националистички текстови кои немаат врска, демек сме ги заборавиле за жртвите од 2001 со тоа што сме навивале за ваква репрезентација. Нема теорија никој свесен човек да заборави никаква жртва на луѓе кои дале живот за мене кој сум имал една година, за брат ми кој се родил тогаш, тоа не се заборава и жртвата ќе се памети засекогаш но национализмот е заебана работа. Вакви теми се неминовни и се за тема репрезентација(или посебна) но не и на европско првенство. Ако некој не може да увиди дека силата на репрезентацијата е баш во заедништвото и дека нема научна фантастика во тоа да се функционира заедно, ако мисли дека се војни и убивања се решава се, ако не може да сфати на кого и кој прави да се случуваат поделби и сите тие бајки за нашиот менталитет и како не не бивало, тогаш тој за мене е глуп човек и повеќе ми пречи од добронамерен Албанец. Нека им текне каде е младината од двете страни и каков тип на луѓе полека останува доле и од двете националсти па може ќе сфатат. 0Иако има уште многу за промена, поентата е таа.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.068
Поени од реакции
5.988
Суринам ти е извор на фудбалери бе, камо и ние да имавме едно такво :D
Да не беше тој Суринам Холандија после генерацијата на Јохан Кројф ќе беше на далеку пониско ниво од она што е сега.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.842
Поени од реакции
50.182
Задоволен сум од прикажаното на турнирчево, ама исто сум задоволен што лапав фудбалска топка од ВИП за погоден точен резултат со Австрија :cool:.
Ќе ја донирам на првото дебело дете што ќе го видам.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.107
Поени од реакции
4.100

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.029
Поени од реакции
7.131
Она што најмногу ми се допаѓа у оваа репрезентација е тој менталитет, не се однесуват како мала репрезнетација посебно по судиската кражба и Адеми, Алиоски, Ристовски, Елмас до крај негодуваа, Пандев исто, порано за вакво нешто наведната глава и свирки си.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom