Другарство, па љубов, па пак другарство. Дали е можно?

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Зависи од која гледна точка гледаш. И зависи какво било раскинувањето.

Пред да се „фатам“ со едно дете, бевме другари. Откако се „фативме“, идевме што идевме, му раскинав од мн.глупа причина и се повредив и себеси, и него...но тоа е. Денес пак сме другари. Не блиски, ама сепак другари сме.

Слично ми се случи и со едно др.момче. Во основно мн. ми се свиѓаше...Тој знаеше. А бевме другари, во исто друштво. 2-3 пати се испокаравме за глупости и не зборевме со месеци. Кога по последната караница се смиривме, јас веќе го бев заборавила... станавме повторно мн.добри другари. И ден денес е така. Зборуваме на различни теми. Знам и која му се свиѓа, и се што му се случува и се, а притоа не чувствувам буквално ништо...рамнодушна сум.

Од др. гледна точка...не може... Барем не за некој што премн.си го сакал и премн. си бил приврзан кон него. Дури и да не сте биле о врска, љубовта самата по себе е доволно силна, дури и ако е еднострана. Бев другарка неколку години со едно дете што учеше со мене. Кога бевме на екскурзија ми се засвиѓа. Како што ми кажуваа сум му се свиѓала и јас ама од некои глупи причини и глупости, ништо не се случи, по моја вина. Од ден на ден љубовта спрема него се повеќе ми растеше. И цело време дур траеја сите овие процеси, ние бевме другари... Но само од една страна...зашто од др. страна постоеше љубов. Се случија мн. настани... Го заборавив... Ок не целосно,(учи до мене секој ден го гледам) ама го заборавив. Но сепак мислам дека никогаш повеќе нема да можам да го гледам со исти очи како што го гледав пред да ми се засвиѓа.

Така да мислам, дека во главно може да посои другарство-љубов-другарство, но само ако човек е упорен. И се разбира доколку е оддалечен од другиот подолго време. После тоа може се да се врати назад во нормала!

GirliciouS

ιт αιn'т eαѕy вeιng gιrl...
Член од
19 ноември 2008
Мислења
72
Поени од реакции
1
другарство па љубов - бидует
другарство па љубов па другарство - не бидует
другарство па секс па другарство - бидует
:pos2: дефинитивно според мене ништо од ова ни другарство па љубов ( значи не било вистинско другарство ) другарство па љубов и пак другарство ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ а ова последново :pos2:..гледано е од машки аспект :nenene:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Jas mislam deka ne moze da postoi takov vid na relacija drugarka-cura-drugarka posto mi se sluci bas poslednata devojka sto mi bese,prethodno mi bese i drugarka ali ...kao po standard pocna da mi se dopagja i si ja zedov pod krilo.Ali problemot se javi koga raskinavme posto ostanavme drugari i se gledavme sekoj den na kafe,po kafici i sekade kao da ne sme raskinale,ali tipkata imase pregolema zelba za seks,onoa postojano 24/7 i bev primoran da ja oteram.Taka da imajte si devojka i kao sto ostavil gospod na kraj izneverete ja i CAO antena :P

Drugarce ti normalen li si za so ja otkacuvas tipkata??? pa site barame nesto takve leeee....:tapp::tapp::tapp:

Член од
11 септември 2008
Мислења
261
Поени од реакции
20
hmmm....ne veruvam jas vo drugarstvo pa ljubov-toa mi e nekako kako
drugarstvo+strast=rasipuvanje na drugarstvoto
daleku od toa ljubov so drugar

DaN-MaN

Warlock
Член од
1 февруари 2007
Мислења
491
Поени од реакции
3
Другарство-Љубов-Другарство... хммм
Може да биде ама многу ретко. Мене ми се има десено 2 пати :)kesa:) и пак сме другари. И тоа школски :helou:

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
нема шанси, ако после другарство излегла врска, значи не било другарство него привлечност и симпатија, љубов? - па другарство пак? кое другарство кога го немало... чисто пријателство од култура или повремено “дружење“...

има исклучоци кои после се другари да, но тоа значи дека немало љубов

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Teska rabota! Eve go refrenot od pesnata na Miroslav Ilic-Bili Smo Drugovi

A ko me terao da te zavolim ludo
bili smo drugovi,pa ljubav probali
a sada ni jedno ni drugo

Член од
12 ноември 2008
Мислења
94
Поени од реакции
3
другарство па љубов да ....ама другарство после голема љубов и не баш.
многу често личноста со која се дружиме поинтензивно може да почниме да ја гледаме повеќе од другар и тоа е прилично добро за врската бидејќи веќе се познавате добро и си ги знаете сите негативности а и сте навикнати на карактерите.но после љубов другарство....хм млаку е потешко (барем за мене) затоа што кога некој многу сум го сакала најчесто ми претставуа слаба точка и не би можела после некое време да излегувам со него и да споделувам некои тајни од љубовниот живот. :pipi: а за после неколку години сеуште незнам нема поминато толку време :pos2:

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
после љубовта нема другарство....љубов си останува.....можиш само да се прајш демек другар си ке се држиш на дистанца но сепак ке чуствуваш нешто....и ако била вистинска љубовта ке ја памтиш секогаш...

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.508
Поени од реакции
8.202
могуче е, пред да се оствари љубовта, мора да има другарство, а кога би дошло до прекинување на љубовта, пак доаѓа до другарство...само какво ке биде, тоа си завис од луѓето...

Член од
28 ноември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
после љубовта нема другарство....љубов си останува.....можиш само да се прајш демек другар си ке се држиш на дистанца но сепак ке чуствуваш нешто....и ако била вистинска љубовта ке ја памтиш секогаш...
potpolno si vo pravo kapetane tvoite misli me dovedoa do edna inspiracija kolku samo dobro deluvas vrz mojot um i bogami i razum....ova da vi stani jasno na site.....LJUBOV NE POSTOI SE E SAMO POTREBA....fala mnogu aj 4ao:drk:

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
potpolno si vo pravo kapetane tvoite misli me dovedoa do edna inspiracija kolku samo dobro deluvas vrz mojot um i bogami i razum....ova da vi stani jasno na site.....LJUBOV NE POSTOI SE E SAMO POTREBA....fala mnogu aj 4ao:drk:
ај кажи ми како те иснпирирав до таков заклучок така да...заминиш од темава??

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ако врската завршила на доста агресивно-хистеричен начин, со јака расправија, нема шанса. Ако врската била долга, пак нема шанса. Ако се работи за варање, ич па нема шанса. Единствено, ако врската завршила на цивилизиран начин, со муабет и двострана желба за нејзин крај. Односно, само ако на двајцата им е сеедно и веќе не чувствуваат заемна привлечност.

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
Ако врската завршила на доста агресивно-хистеричен начин, со јака расправија, нема шанса. Ако врската била долга, пак нема шанса. Ако се работи за варање, ич па нема шанса. Единствено, ако врската завршила на цивилизиран начин, со муабет и двострана желба за нејзин крај. Односно, само ако на двајцата им е сеедно и веќе не чувствуваат заемна привлечност.
tocno, a ako eden od niv seuste cuvstvuva i pak se soglasi na kraj??? ... u takva situacija sum ja, saka da se druzi da mi prae muabet a mene mi se place, ali se smeskam samo oti ne sakam ic da go nema, kolku tolku...

Kajgana Shop

На врв Bottom