Другарство, па љубов, па пак другарство. Дали е можно?

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Ne moze toa da bide,znaci togas toa ne bilo nitu drugarstvo nitu pak ljubov

Член од
6 март 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
pa moze, jas mislam deka moze. jas otkako raskinav so bivsiot decko stanavme podobri drugari od prethodno... pa zosto da ne komunicirame ako dolgo vreme se znaeme???

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Можно е , имам таква ситуација ама..... сега имам дечко кој не дека ми забранува да се слушам и гледам со бившиот ама ми рече да си размислам до каде ми се границите и да се ставам во ситуација кога он би се слушал со неговата бивша е јас се ставама и размислувам и најверојатно ке бидам љубоморна :pos2:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Тешко дека после врска можеш со бившиот да останеш само пријател.Колку и да се трудиш да бидеш пријател,некој од двајцата ќе постави прашање зошто и како дошло до крај на врската и ќе се обиде "обновеното" пријателство да премине во љубовна врска.

IDontWantU2Know

Perfect imperfection
Член од
1 јануари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
2
ako bilo drugarstvo vo vistinska smilsla na zborot..samo drugarstvo...a ne da pocnesh drugarstvo so cel da mu se doblizish na nekoj...i posle da pocnesh da go zaveduvash...togash toa ne ni bilo vistinko drugarstvo.bilo most za da se dojde do neshto drugo....na krajot nema da bide nishto...moze da ostane silna povrzanost...no komunikacijata nema da be ista..ke bidete dalecni a bliski...mozebi spremni da napravite se...no bi razgovarale za temi od tipot koj bi bil najdobar sponzor na socialvibe...i nikogahs poveke nema da razgovate za vashite cuvstva...
a koa ste imale tolku...nishto pomalku od toa ne e dovolno za da bidete srekni...

a ako ste pocnale kako vistinski drugari i se znaete dolgo vreme sepak bi ostanale drugari...

barem jas mislam taka..

П

Паган-др

Гостин
Тешко ама не и невозможно. Тоа зависи и од двајцата.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Drugarstvo pa ljubov - biva, ama drugarstvo pa ljubov pa pak drugarstvo ne e mozno spored mene. Takvo nesto moze da se sretne samo vo spanskite serii i nikade na drugo mesto. Ne mozam so nekoj so koj nekogas sum bila tolku bliska, sega samo da sedam do nego i da pravam nekoj laden bezvezalen muabet. Ako posle vrskata ostanat prijateli znaci seuste ima nekoi custva i koga togas pak ke padnat vo iskusenie da napravat nesto poveke od obi4en razgovor.

Б

Бат Елохим

Гостин
ништо не бива... барем за мене. ако е другар е другар, ако е дечко е дечко... кога ќе пројде и едното и другото ајт со здравје....:toe:

Член од
12 март 2009
Мислења
205
Поени од реакции
13
Кога двајца биле другари па станале повеќе од другари а потоа нивното завршило и не останале во контакт.. Тогаш имало чуства..
Кога двајца биле другари па станале повеќе од другари а потоа нивното завршило и повторно се другари.. Немало хемија ниту љубов.. :Ѕ единствено желба да се испроба и кај двајцата...

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Nekako s eobiduvame da bideme drugari posle se.kako sto kaza nekoj clen na forumot si vikame te sakam ama kako sestra,i taa te sakam ama kako brat.Ama nekako ne ne biduva za toa.so znaci deka ljubov pa drugarstvo ne biduva.

Член од
12 април 2009
Мислења
11
Поени од реакции
1
ако двајца бивши се другари, или уште се заљубени или никогаш не биле.
иначе имам вакво искуство другар-дечко-другар па сега пак ми е дечко.:wub:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
другарство па љубов - бидует
другарство па љубов па другарство - не бидует
другарство па секс па другарство - бидует
100% се согласувам со ова. Сè е кажано, кратко и јасно. :eek:lee:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.653
Поени од реакции
34.082
Been there, done that. Its doable.

Зависно и до карактерот, сепак.

Член од
7 февруари 2007
Мислења
44
Поени од реакции
1
Хахаха темава моментално ја тестирам :) Ми беше најдобар другар , ептен бевме блиски и заплеткавме прсти таму кај што не треба и раскинавме. Многу зависи и како и зашто сте раскинале. Во мојот случај имаше ептен многу препуцавање,изгубив доверба во него и долг период не зборевме зашто решив дека е најдобро да се одалечам. Ама јбг сфатив дека ми фали како другар и еве сеа сме во некоја фаза на помирување па ке видиме што и како ќе се деси. А да и зависи од карактерите на личностите ...

lady_QUEER

I love life.
Член од
28 март 2009
Мислења
521
Поени од реакции
28
Може да е убаво да живееме во Ск,и да имаме вила,и да одиме на одмор во Охрид.Но во еден и ист момент може да се најдеме само на едно место.Така да,најблизок пријател моЖе да ти стане еден од неколку возможни партнери.Ако количеството возможни партнери го зголемиме,на крај би можеле да се вљубиме во некој од нив.Тенкоста е во тоа да се создадат критериуми,а после тоа да оставиме природата да си го сврши своето.Дечко сака да се жени со девојка која е убава,богата,паметна(чиста класика)и започнува да контактира со керките на локални магнати.Керките се грижат за надворешниот изглед,читаат и други книги освен љубовни романи,абе нема им лошо и да сакаш да го најдеш.Како ке успее да го направи тоа е друго прашање,но тој го постигнува своето.Опколен со толку убавина,богатство и ум.Поентата е во тие барања што си ги поставуваме каков треба да биде партнерот.Совршенсво има ама е со безброј мааани кога ке го најдеме.Повеке сум за врска со некој кој подолго време ти е близок отколку врска од дискотеката.

Повекето од нас имаат представа за себе си,која е далеку од вистината.Имаме желби за тоа,како би сакале да изгледаме во очите на околните.Понекогаш таа желба толку сраснува со нас што ја свакаме како реалност.Често се лажеме како себеси така и другите.Вазно е да разбереме какви сме всушност и што бараме од животот.На пример-некој смета,дека му треба самостое,независен партнер,со успешна бизнис кариера.А,на практика му треба човек кој ке мисли на него,ке има родителски став...Тој човек наликува на јавач..кога оди во коњушницата го бира најбрзиот и буен ждребец,зошто мисли дека е искусен чокеј.Кога уствари падне неколку пати по ред,веке знае што му треба,се врака и бира покроток коњ.

Kajgana Shop

На врв Bottom