Другарство, па љубов, па пак другарство. Дали е можно?

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
сведок сум на нешо такво али не ми е баш Ок :pipi:
интересно е шо сварно се однесуваат како нишо да не било а идеа прилично доста време...штом можат да се трпат уште поарно :toe:

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Можно е!
Лично искуство, сеуште другари, сепак не е баш ко шо било пред тоа, ама сеуште сме добри другари. :)

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Порано се лупав у груди дека може такво нешто.
Сега сфаќам дека не е така едноставно.
Под другарство подразбирам блискост, а со тоа што сте биле во врска, некои теми не може да се допрат, т.е. е некако безврска да се дискутира, а со тоа нема блискост така да нема другарство...

Познаници, секако. Некое кафе од време на време не е тешко изводливо.

Член од
16 октомври 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
ej nema vrska priatelstvoto da e povrzano so sex na primer jas imam mnogu dobra drugarka i bevme mnogu bliski pa veke pocnaa da ispagaat iskri ne probavme nisto no sega ne sme kako sto bevme porano

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.857
Поени од реакции
11.522
Другарките со кои сум имал било каков интимен однос, веќе не ми се другарки како порано :( :icon_lol:

Член од
6 јули 2009
Мислења
491
Поени од реакции
16
Тешко ми е да поверувам во ваква работа, не викам дека нема некоја шанса такво нешто да опстои.
Врска со некој па после пак другари.. хммм.. другари не, ама пријатели (познаници) би можеле да останеме, од едно здраво (општа култура едноставно) нема егото по земја да ми се влече.

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
После врска неможе да има другарство колку да се трудат двете страни.Неможе некогаш биле пар и имале што имале,а после тоа да бидат другари и се да заборават.

Член од
15 мај 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Ништо... не успева тоа.. секогаш кога ќе се видите.. ќе се потсетите на тие денови.. а и воедно муабетите што ќе ги водите нема да бидат толку опуштени како со другар.. :salut: :):)

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Мое мислење- мало морген.
Чим уште на самиот почеток другарството преминало во врска значи дека самото другарство нне било само со другарски намери.Ама тоа друга тема е.
А дека после тоа повторно ќе се вратат на истото другарство тешко, затоа што после прекината врска, секој обид за другарство(зборувам за она како претходно, со чести гледања, излегувања и сл) ќе ја разбуди желбата бар кај еден од двајцата за повторно враќање и сл и сл.
И пак си на почеток...

Член од
24 септември 2009
Мислења
245
Поени од реакции
35
Мое мислење- мало морген.
Чим уште на самиот почеток другарството преминало во врска значи дека самото другарство нне било само со другарски намери.Ама тоа друга тема е.
А дека после тоа повторно ќе се вратат на истото другарство тешко, затоа што после прекината врска, секој обид за другарство(зборувам за она како претходно, со чести гледања, излегувања и сл) ќе ја разбуди желбата бар кај еден од двајцата за повторно враќање и сл и сл.
И пак си на почеток...
Дај боже хахахаха

Штрудл

од раѓање ме викат злоба
Член од
6 април 2010
Мислења
40
Поени од реакции
4
Кога ќе дојде моментот дека веќе си свесен нема напред нема назад ти останува другаство е тогаш можеш да кажеш да бившата/бившиот ми е другар. Ете тогаш можеш со него/неа да седнеш и да зборуваш за други мажи/жени. Се пред тоа што се случува е очајно барање да се врати се назад. Иам и такви и овакви ситуацие јасно ми е, ама другар си е другар.

Круме

Life, Get One!
Член од
28 март 2010
Мислења
449
Поени од реакции
32
Другарство, па љубов, па пак другарство. Дали е можно?

НЕ

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Нема шанси до такво нешто да дојде,а и да дојде другарството нема да биде повеке исто...ке се гледате со други очи,зезањата нема да бидат исти...тоа сум го осетила на своја кожа и знам како е.

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Другарство => Врска => Другарство. Нема шанси. Работите никогаш не се исти кога ќе заврши врската. Секогаш некој е повреден. Тоа дека може се само заблуди. А тоа што некој тврди дека може, очигледно никогаш не бил заљубен.

Kajgana Shop

На врв Bottom