Другарство, па љубов, па пак другарство. Дали е можно?

R

reactive89

Гостин
Сепак работата останува до личноста, дали и како тој ќе сфати дека тоа нешто е или било нешто многу... се зависи од неговата зрелост, сериозност и пристап кон таа работа, и исто зависи и како тој си ја дефинира љубовта, што за него претставува невина, вистинска и чиста љубов :)

Сеуште стојам на она моето, другарството може да прерасне во љубовна врска, но може и да се врати назад на почетокот, односно да биде пак другарство и тоа блиско доколку се залагаат и двете страни за тоа, кат убаво си кажа во нејзиниот пост, да почнеме првин ете од таа мисла оти му/и посакуваме се најдобро и најсреќно на таа личност!

Од тој момент кога двајцата се одлучуваат на чекор кој води кон љубовна врска, другарството како да стагнира малку, а љубовната врска се издига, после ако се деси нешто да се расправаат двајцата, тие се расправаат во рамките на љубовната врска, од која произлегува дека другарската база не е вклучена во таа расправија, па затоа после љубовната врска јас не би ја прекратил другарската врска...

Сепак секој си има различно мислење за ова, тука сме да дискутраме и да менуваме мислења и да дебатираме едноставно речено :) :smir:
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Различни луѓе- различни карактери. Се е можно.
 
K

kat.<3

Гостин
Реактив не велам дека не е можно да почувствуваш љубов,само на 17 и 18 години во секој случај не можеш да дефинираш што е вистинска љубов.
Ти треба далеку поголемо искуство од 5 - 6 врски и две- три луди затрескувања.
И јас бев од оние кои летаа во облаци и мислев дека знам што е вистинска љубов,т.е дека можам да дефинирам што е вистинска љубов,додека не сфатив дека јас всушност ништо не знам.
Сега мислиме дека се знаеме.Потребни ти се уште години и уште искуство за да дефинираш или да дознаеш што е вистинска љубов.
И доста веќе забегавме!
за вистинската љубов не треба дефиниција, секој различно ја чувствува а пак не престанува да е исто толку нежна и чиста. најубавото е да можеш да ја почувствуваш во срцето, и таа љубов да ја направи неговата милост толку голема, секогаш присутна. :sun:
 

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Не верувам дека може да се развие здраво пријателство, другарство по врска. Јас не сум се ни обидела да останам другарка со типовите од минатото, зошто? Не се работи само затоа што не би можела да ги гледам на другарски начин , има и друга работа, а тоа е мојата посесивност, што би било кога типот кој некогаш бил со мене сега би го гледала како бакнува друга девојка? Дури и да не го сакам веќе типот, сепак тој некогаш бил дел од мене, и штознам, некако би се чувствувала како фрлен или заменет предмет за нешто подобро.

Кажав еднаш на форумов и пак ќе кажам-љубов си е љубов.Или е љубов или не е љубов.Нема вистинска, нема лажна.
Нема потреба од дефинирање вистинска љубов.Тоа е љубов.А дефиницијата за љубов барајте ја преку тоа што го чувствувате.
Не можам да сфатам зошто вистинската љубов толку ја правите посебна, нешто што трае вечно, морала да биде возвратена, голема колку небото и слично...
Ако некој ти вели дека се заљубил, да-можно е да биде само затрескан и да се залажува дека е љубов но со текот на времето тој сам сфаќа дали било или не било љубов.Нема место за зборовите вистинска...зашто ако не е вистинска би била лажна љубов...А овој поим-лажна љубов мислам дека е потполно бесмислен...
Фала богу, луѓе дајте оладете со она вистинска, љубовта е љубов, или се работи за љубов или не. Не го обезвдреднувајте значењето на овој збор.
 

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
Можно е. Од лично искуство кажуам. Уште си искачам у друштво со бившиот и топ другари сме.. А тоа дека би ми сметало да го видам со друга женска - баш напротив, би била среќна за него, а верувам дека и он би бил среќен да ме види со друг тип.. Интересна песничка е Кул од Гвен Стефани :)
 
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Ако како другари се биле од исто друштво, тогаш ок може после љубовта да биде пак другарство, ама колку ќе е исто тоа незнам. а ако така биле другари а не од исто друштво, може љубов, ама после другарство ного малку шанси.
А другарство, мување, другарство, може, кај некој зависно од карактерот би можело да премине на почесто.
 

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
можно е...зборувам од искуство
 

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
Можно е,но пред се зависи за какви карактери станува збор!!
 

moskva_bojan

Kirk Hammett
Член од
28 јануари 2007
Мислења
470
Поени од реакции
3
па можно е, али во ретки случаи, се зависи од начинот на кој раскинале: ако раскинале на мирен начин, со разговор можно е, али ако раскинале со жешка караница, нема шанси!
 
Член од
26 јануари 2007
Мислења
72
Поени од реакции
1
Imav drugarstvo,sega imam ljubov,a se nadevam i taka ke ostane za da nemozam da go iskomentiram ovoj post do kraj!!!
 
Член од
29 април 2008
Мислења
184
Поени од реакции
9
paaaaa vakaaaaa.....
drugarstvo pa ljubov pa drugarstvo , toa e sepak mozno (zavisi do licnosta)
no sepak mislam deka na tie dve licnosti ne bi im bilo mnogu prijatno posle ljubovna vrska da bidat samo drugari i da gi zaboravat site tie ljubovni iskustva.

zatoa preferiram prijatelska ljubov , ili pak drugarstvo pa ljubov pa ako nastane nekoja mesanica togas sekoj po svoite patista i samo eden pozdrav megu tie 2ca bi bilo dovolno za da ne nastanat komplikacii ,dali pomegu niv dvajca ili komplikacija vo samata licnost , da se zaprasuva pa zosoto ovo zosto ono ..........
 
Член од
2 јуни 2008
Мислења
17
Поени од реакции
12
Можно е
Јас имав таква врска
Бевме неразделни другари ама 24 сати на ден бевме заедно и сите сумљаа дека сме во врска па ајде рековме да пробаме дали ке ни оди и во врска како што ни оди другарството...ама после 5-6 месеци заедно свативме дека не оди баш баш па решивме дека е најдобро да сме само другари..и денес он ми е најдобар другар само што не сме 24 сати заедно сега сме негде 12 :wink::baeh::wink:
 

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
После раскинување на врска кој останал другар со некого бе? :cuc:
Едноставно е немогуче. Ретки се дури и примерите кога остануваат само на „здраво”. Штом си раскинал значи нешто нечини, а ако нечини - нема да чини ни другарството.
Грешка си Acid! Постои...мене ми се има слушено...бев другарка со еден, ап се фативме и откако раскинавме на почетокот имавме мали несогласувања, ама после тоа останавме другари и тоа можам да кажам претежно добри другари! Така да сепак мислам дека постои...ама зависи однеколку фактори...Дали љубовта е завршена меќи двацата и секако од начинот на кој е раскинато...А најглупо од се е што многу машки веруваат дека другарство љубов другарство непостои папоради тоа се плашат да прават нешто со некоја другарка, само за да не ја изгубат како другарка...Личен сведок сум на ова за жал:(
 

Kajgana Shop

На врв Bottom