А додека вие не сватите дека "нас" не ни треба никаква помош,за нас ке бидете само кукавици,кои не се осмелуваат да видат што има подалеку од нивниот нос,бидејки таму се наогала вашата т.н "граница на нормалата",а и притоа осудувајки ги сите што го прават тоа на некој начин,неприфатлив за општеството.Fabullous_178, додека не сфатите дека на строг начин се обидуваме малку да ви помогнеме (без оглед што никој не бара помош), секогаш ние "нормалните" ќе ви бидеме тешки непријатели.
Вашата претстава за надуван човек е некој шо се клати по земја,се смее како недугав на глупости...епа не е баш тоа.Добро,понекогаш се случува и тоа,ама и тоа е по твоја лична желба.Ако сакаш да правиш така,ке правиш.Ако сакаш да се контролираш и да пишуваш есеи на пример,или да и се удвараш на девојка,ке го правиш тоа многу лесно,а и ке се зачудиш колку си подобар во тоа.
Девојчето е уште девојче и го нема доволното ниво на образование за да биде свесна во што се впушта кога ќе почне да конзумира психотропни супстанци.Глеам сте дробеле на темава.
И зошто сите го напагате девојчето?
Абе види вака, јас не ни пушам цигари, нит дувам, нит конзумирам какви и да било психотропни супстанци, а пијам алкохол само во друштво и тоа малку, и покрај сево ова многу луѓе ми го доделуваат комплиментот: Ти си ненормален.А додека вие не сватите дека "нас" не ни треба никаква помош,за нас ке бидете само кукавици,кои не се осмелуваат да видат што има подалеку од нивниот нос,бидејки таму се наогала вашата т.н "граница на нормалата",а и притоа осудувајки ги сите што го прават тоа на некој начин,неприфатлив за општеството.
Останете си такви какви што се,воопшто не можам\сакам\смеам да ви префрлам за тоса,го почитувам сечиј избор,исто како што барам од другите да го почитуваат мојот.
п.с Наводниците кај "нормални" можеби имаат поинакво значење за мене,ама досега не сум го истакнал тоа нели?:helou:
Абе не зборуј коа не знаеш....за тоа дека од хероинот си зависен од прва оди да и кажуеш на баба ти...и не зборуј против конзумирачите на марихуана....може и мене ми сметаат многу работи па не зборувам....ме инзервира сеа стварно....Од хероинот си зависен уште од негово прво ставање во уста... на жалост денес многу многу консумираат дрога , најмногу марихуаната.. имам слушнато од некои од тие - ЕЈ МАРХУАНА ЗДРАВА Е ,И МИ КАЖУВААТ ФАКТИ ЗОШТО ТРЕБА ДА СЕ КОНСУМИРА? мисламмм... до кај отидовме...
Абе не зборуј коа не знаеш....за тоа дека од хероинот си зависен од прва оди да и кажуеш на баба ти...и не зборуј против конзумирачите на марихуана....може и мене ми сметаат многу работи па не зборувам....ме инзервира сеа стварно....
Добро шо сакаш ти да почнам ја за тебе да давам коментари за тоа ти како се однесуваш....ние ќе се надуваме и дури и животните не чувствуваат како отпадок нели...хм добро сега мене ми е редот да дадам малку коментари за тебе....коо прво викаш џанаци вакви накви и уште не знам шо, добро ја сум џанакот ѓубре на општеството ама барем имам бон тон и знам како да се однесувам сериозно кога е потребно а ти...? кога ќе те види човек одстрана ќе си помисли дека си на токсични печурки напукана...коо прво зборуваш работи без врска постојано и си мислиш дека си во право за се па одозгора најде и да го критикуваш Fabullous...можам само да ти кажам дека него можеш да му носиш вода....човекот буквално може да ти држи животни лекции...Јао мен, се само немој ова да го збориш, немој само да чепнам у меморијава како ти изгледаш надуван.....!!!!!!
Е жими све креативност и просветленост носиш на фаца!
Хах..размислувам дека и животните ве чувствуваат како отпадок на природата во тие моменти.
Ајде уметници, повелете, пијте вода, СВЕСНО јадете гомна од животот и творете за да ги создавате вашите димензии! Само тогаш можете да се тупнете во гради и да речете Да, јас имав инспирација и го создав ова!
.....А then again.....што е тоа со правилното возење на филмот? Со контролата? Боже, ова го слушам од секој џанак кој го познавам.
Контрола? Контрола бре? Како прво, вие не сте биле способни да го контролирате местото кое марихуаната го зазела во вашите животи.
Не можете да си ги исконтролирате емоциите на восклик на темава.
Контролирате сфе нели, и баш затоа константни сте во употреба на трафа.
Ок, еве да речам дека човек, ако има многу поминато, ако има вистинска околина околу себе, тврд карактер и уште некои мали зачини, може да успее да ја контролира употребата, и тоа само во насоки на константно користење; дали ќе биде константна употреба или константна злоупотреба, не се лажете дека можете да постигнете поголем степен на контрола од тоа!
А која е границата меѓу употреба и злоупотреба, и колку прекрасно и мазно употребата се слева во злоупотреба...не, не почнувам такви теми.
Ама тогаш застанете и погледнете малце наоколу во школото, у чаршијата, па малце накај паркчето, на скалите, зад џбунчено?
Колку џанаци кои можат да контролираат гледате?!
Ако вие *НА ПРИМЕР* сте научиле да контролирате, како имате волја да се дувате ко пауни на темава, знаејќи дека, 87% никогаш нема да можат да контролираат? Дека воопшто не сакаат да контролираат?
Ќе си речете ли конечно...за кој ташак е муабетов кога стадата со заедничко мото 'лелелеле пер ај со мене да пашнеме' си шетаат задоволно и препотентно, и после идат на форум да проповедаат како марата ослободувала креативни тензии?
Против нивното гледиште на работите....хм добро..сакам само да ти кажам дека не сакам да се расправам туку да ти кажам дека ти немаш појма за тоа какво гледиште имаат они...такво гледиште за работите какво што имаат тие не може да биде остварено во рамките на нормалната свест што значи дека тоа е поглед кон светот од еден поинаков агол...многу луѓе ја користат марихуаната само за да се изнатропаат глупости и да се изнасмеат со друштвото како идиоти....поради таквите другите имаат лошо мислење за марихуаната и за нејзините корисници...но ретки се тие шо навистина конзумирањето марихуана го користат за нешто многу многу повеќе.....Твое е дали ти ќе зборуваш и мое е дали јас ќе зборувам ,,, јас си се осекав одволно фри во муабетов за да си надополнам мое мислење...
а тоа што си се изнервирал поради мојот пост не е некое мислење на темата него е лично насочено кон мене кое можеше да си го задржиш! Не кажав ништо против конзумирачите на марихуана , да не се сватиме погрешно , но кажав нешто против нивното гледиште на работите...